follow

Inter - Club America 1-1 (4-5 la penaltyuri): Mai e mult până departe

Fără să ne entuziasmăm pentru lucrurile bune şi fără să ne îngrijorăm peste măsură pentru cele mai puţin bune, primul amical serios din inter-sezon ne-a arătat o campioană a Italiei care mai are serios de lucru până să ajungă să funcţioneze aşa cum ne dorim cu toţii. N-au jucat Julio Cesar, Maicon, Samuel şi Lucio, jucători care cu siguranţă vor da mai multă siguranţă apărării, iar tinerii merită apreciaţi pentru faptul că au evoluat fără inhibiţii. A intrat şi Ibra, probabil pentru ultima dată în tricoul „nerazzurro”, fără a impresiona însă. Fără să o mai lungesc, iată câteva concluzii după meciul contra lui Club America.

-Mourinho încă experimentează. A început partida într-un sistem neobişnuit pentru Inter, 4-2-3-1, cu Milito unic atacant. Personal, nu sunt un fan al acestui modul, dar probabil Jose îl antrenează în perspectiva Ligii Campionilor, acolo unde echipe precum Liverpool sau Man. United îl folosesc destul de des. Dar pentru Serie A, din punctul meu de vedere, nu este o soluţie. Tot la rubrica încercări, Mancini a jucat fundaş dreapta în ultimele 20 de minute, iar Ibrahimovic a evoluat ca al doilea atacant.

-Noile achiziţii, Milito şi Thiago Motta, şi-au marcat teritoriul, dacă pot spune aşa, cu un plus pentru brazilian, care a oferit câteva pase interesante. Oricum, îmbucurător este faptul că cei doi au dat senzaţia că s-au integrat repede şi foarte bine în echipă.

-Bun pressingul din startul partidei, care i-a ţinut pe mexicani departe de poarta lui Belec. Din păcate, odată cu trecerea timpului, poate şi din cauza căldurii, „nerazzurri” nu au mai fost atât de agresivi, ceea ce a permis adversarului să-şi creeze câteva ocazii importante.

-Foarte bun jocul ca fundaş stânga al lui Chivu. Nu mai sunt aşa sigur că va fi rezerva lui Santon. De asemenea, Cambiasso a fost excelent pe faza defensivă, dar nu la fel de activ cum îl ştiam în atac.

-Încurajator începutul de meci al lui Quaresma, dar portughezul s-a tăiat ca maioneza pe parcurs. Tot la capitolul dezamăgiri, Deki a fost cam şters, iar Balotelli a dat senzaţia că nu are niciun chef. S-a mai scos cu centrarea de la gol. De Vieira nu mai zic. Nu-l mai dăm odată?

-Ziceam de tineri ca au evoluat fără inhibiţii. Un mare plus pentru Obi (eliminat totuşi cam uşor) şi regretul că nu l-am văzut pe Destro.

-Ibrahimovic a dat senzaţia că se menajează. Nimic de spus, e de înţeles. Dar parcă ar fi fost frumos să se despartă de Inter cu o evoluţie mai bună. Oricum, eu unul, îi mulţumesc anticipat pentru toate momentele frumoase pe care ni le-a oferit în aceşti trei ani. Şi sper să nu-l avem adversar.

-Zanetti continuă să impresioneze. Deşi s-a alăturat lotului doar cu o zi înaintea meciului, a evoluat ca şi cum ar fi prins toată pregătirea. Şi asta la 36 de ani. C'e solo un capitano!

-Deşi a jucat doar primele 30 de minute, Muntari a lăsat o impresie excelentă în rolul de aripă stânga. Sper ca accidentarea pentru care a fost schimbat să nu fie foarte gravă.

-Poate cel mai important lucru: echipa asta trebuie să înveţe să joace fără Zlatan.

By Ionut Tataru with 1 comentarii

1 comentarii:

  • chubalito says:

    Deja e obositor ca nu mai pleaca asta! Daca nu ii iese transferul sa vezi cum zice iara. Ca el nu a zis niciodata ca vrea sa plece. Si ca de mic copil a dorit sa joace la Inter

Leave a Reply