follow

Mânjii lui Mourinho

Acum doi ani l-am descoperit pe Balotelli, iar sezonul trecut am fost uimiţi de maturitatea incredibilă a lui Santon. Un drum normal parcurs de vârfurile unei formaţii care în ultimii ani s-a aflat în prim-planul competiţiilor Primavera. Deşi în această vară o parte din puştii talentaţi crescuţi de campioana Italiei au fost împrumutaţi sau vânduţi definitiv (nici acum nu-mi vine să cred cât de uşor i-am cedat pe Bolzoni şi Acquafresca), atât Moratti, cât şi Mourinho au dat asigurări că tinerii Interului vor beneficia de mai multă atenţie decât până acum. fcinternews.it scrie că Jose s-a hotărât asupra jucătorilor de la tineret care vor face deplasarea cu echipa mare în Statele Unite. Este vorba despre Belec, Khrin, Obi şi Destro.

Cei patru s-au numărat printre cei mai constanţi şi mai buni jucători de la Primavera în ultimul sezon. Practic, au fost coloana vertebrală a echipei, alături de un alt talent din curtea „nerazzurrilor”, Caldirola. Acum vor avea ocazia că se poate conta pe ei şi la un nivel mult mai mare. Iar Mourinho are ocazia de a dovedi că nu este doar un antrenor care cere jucători scumpi, ci şi unul care poate creşte fotbalişti. Începutul, cu Santon, este promiţător, dar încă sunt unii care consideră doar că portughezul a tras lozul câştigător.

Ideea e promovarea tinerilor din propria pepinieră a mai fost încercată la Inter. Roberto Mancini a jucat patru finale consecutive în Cupa Italiei şi de fiecare dată, de-a lungul competiţiei, arunca în luptă puşti talentaţi. Practic, a făcut performanţă cu materialul din curtea proprie, chiar dacă aici vorbim de un trofeu fără cine ştie ce însemnătate. Dar tot un trofeu este, iar „nerazzurri” au obligaţia să încerce să-l câştige. Evident, nu va sări nimeni la gâtul lui Mourinho ca Destro sau Khrin să înceapă titulari un meci cu Barcelona în Liga Campionilor, dar câteva minute pe final în meciurile mai uşoare din Serie A sau mai multe în Cupa Italiei, în special în primele faze, ar reprezenta experienţe foarte bune pentru aceşti copii. Iar pe noi fanii ne-ar face să mai uităm că am renunţat cam uşor la câţiva tineri de perspectivă.

Închei aici şi sper că voi avea ocazia să revin pe această temă. Eventual analizând evoluţiile acestor puşti.

By Ionut Tataru with 0 comentarii

0 comentarii:

Leave a Reply