follow

CUTIUŢA CU AMINTIRI (XIII): UNA SUPERCOPPA INDIMENTICABILE

Mai este doar o săptămână până la meciul cu Lazio, la capătul căruia Inter şi-ar putea trece în palmares cea de-a cincea Supercupă a Italiei. M-am gândit să fac o recapitulare a celor patru trofee cucerite până în prezent de „nerazzurri” şi nu puteam începe decât cu revenirea senzaţională din 2006, contra Romei.

În mod normal, lupta pentru Supercupă ar fi trebuit să se dea între Inter şi Juventus, dar în urma scandalului Calciopoli adversarul „nerazzurrilor” urma să fie AS Roma. Trupa lui Spaletti a venit pe Meazza decisă să profite la maximum de posibilitatea căzută din cer de a cuceri trofeul şi, în minutul 35, conducea deja cu 3-0, după reuşitele lui Mancini şi Aquilani, de două ori. Practic, interiştii nici nu ştiau ce i-a lovit, iar Supercupa era deja pregătită pentru romani. Golul lui Vieira din finalul primei părţi părea a fi doar un simplu foc de paie. Dar...

În debutul părţii secunde, Roberto Mancini i-a schimbat pe Grosso şi pe Adriano cu Maicon şi Crespo. Impactul argentinianului a fost imediat. La numai patru minute de la introducerea sa în teren, Hernan a înscris cu o lovitură de cap în stilul său caracteristic. Cu moralul la cote înalte şi cu publicul care reîncepuse să viseze, Inter s-a aruncat asupra unui adversar incapabil de replică. În mod logic, a venit şi egalarea, cu un sfert de oră înainte de final. Jucătorii care abia sosiseră de la Juventus, Ibrahimovic şi Vieira, au contribuit decisiv, francezul reuşind dubla şi oferindu-şi un debut senzaţional la noua sa echipă. Ce departe sunt acele vremuri pentru Patrick!

S-a intrat în prelungiri, acolo unde Inter îşi va desăvârşi revenirea de senzaţie, printr-un gol superb al lui Figo. „Nerazzurri” păstrau astfel Supercupa Italiei, trofeu pe care îl cuceriseră şi cu un an înainte, împotriva lui Juventus, la Torino.INTER - AS Roma 4-3 după prel. (Vieira 44, 74, Crespo 65, Figo 94 / Mancini 13, Aquilani 25, 34)

INTER: Toldo - Zanetti, Materazzi, Samuel, Grosso (Maicon 54) - Figo, Vieira, Cambiasso, Stankovic (Dacourt 106) - Ibrahimovic, Adriano (Crespo 61)

AS Roma: Doni - Panucci, Mexes, Chivu, Cufre - De Rossi, Aquilani (Tonetto 80) - A.Mancini, Perrotta, Taddei (Cassetti 66) - Totti (Mido 72).

P.S. Senzaţional comentariul lui Scarpini.

By Ionut Tataru with 0 comentarii

0 comentarii:

Leave a Reply