follow

Mourinho: Suntem o echipă nouă, mai avem mult de muncă

Jose a vorbit cu presa înaintea meciului cu Lazio. Iată ce a spus portughezul despre...

...duelul cu Lazio: „Va fi o luptă între două echipe foarte motivate, poate mai mult Lazio, care nu a mai cucerit de mult trofeul. Ne aşteaptă o confruntare dificilă, pentru că întâlnim o echipă care a demonstrat în ultimii ani că este puternică, dar şi pentru că adversarul are un nou antrenor, despre care nu ştiu cum va pregăti partida. Problema noastră nu este însă felul în care va juca Lazio, ci cum o vom face noi. Avem două soluţii, două module cu aceleaşi principii de joc: 4-4-2, cu romb la mijloc, sau 4-3-3. Le-am testat pe ambele în amicale şi le pot folosi pe oricare”.

...cât de pregătită este echipa: „E dificil să vorbesc despre asta acum. Suntem o echipă nouă, atât ca alcătuire, cât şi ca stil de joc, în comparaţie cu sezonul trecut. Am schimbat patru titulari, ceea ce înseamnă 40% din echipă. E clar că mai avem mult de muncă, pentru a crea automatisme, pentru ca fotbaliştii să se cunoască şi mai bine, pentru ca totul să vină de la sine. Problema este că nu prea avem timp, trebuie să câştigăm Supercupa şi meciurile care vor urma”.

...nevoia de a transfera un coordonator: „Îmi doresc un playmaker, un jucător care să poată crea. Avem nevoie de un astfel de fotbalist. Stankovic s-a descurcat bine anul trecut, dar nu acesta este rolul său”.

...Deco: „E greu pentru un jucător de la Chelsea să se transfere la Inter. Asta pentru că de fiecare dată când sunt interesat de unul apar probleme. La începutul verii, Deco era liber să plece, dar când noi am întrebat de el, preţul său a crescut de la nimic la cinci milioane de euro”.

...ultima achiziţie, Arnautovic: „Nu s-a antrenat cu echipa şi, la acest moment, nu-i poate oferi nimic acesteia. Nu cred că este jucătorul meu, ci al staff-ului medical”.

OK, ce înţelegem de aici?

1. Mourinho încă nu s-a hotărât în ce sistem va aborda meciul de sâmbătă. Eu cred că, în lipsa playmakerului pe care îl tot cere, va juca în 4-3-3.

2. Automatismele la care Mourinho ţine foarte mult nu există pentru moment. Sau în orice caz, nu la modul la care îşi doreşte el. Şi noi.

3. Războiul cu „amicul” Ancelotti de la Chelsea continuă. Sper că nu aţi fost atât de naivi încât să credeţi că discuţia despre Deco a fost doar despre Deco.

4. Se pare că Arnautovic a fost adus un pic cam peste capul lui Mourinho.

By Ionut Tataru with 0 comentarii

0 comentarii:

Leave a Reply