follow

Alibec, interistul la modă în RomâniaAlibec este unul dintre jucătorii pe care chiar i-am dorit. Este puternic şi are personalitate. Evoluează mereu cu capul sus şi are viziune. De asemenea, pasează foarte bine. Nu este egoist şi nu urmăreşte să marcheze cu orice preţ.

Ernesto Paolillo, despre tânărul atacant transferat de la Farul Constanţa

Alibec este pe cai mari la Inter, după ce a impresionat în amicalul cu Vaduz, în care a pasat decisiv la golurile reuşite de Arnautovic. Şi totuşi, entuziasmul ăsta care a cuprins presa românească mi se pare puţin forţat. În primul rând, „nerazzurri” au jucat împotriva unei echipe de amatori, din Liechtenstein. Este adevărat că aceasta evoluează în campionatul Elveţiei, mai ales în liga secundă, dar tot o echipă de amatori rămâne.

În al doilea rând, mai e mult până departe. Alibec a reuşit câteva jocuri bune la Primavera, a marcat chiar şi o dublă cu AC Milan, dar pasul spre echipa mare a Interului nu se face aşa uşor. Dacă nu credeţi, gândiţi-vă la Aiman Napoli, Mattia Destro sau Joel Obi, nume care au strălucit la tineret, dar n-au reuşit să impresioneze când s-au văzut între granzi. Şi în plus, nu e departe perioada în care un alt român, Cristi Daminuţă, era văzut foarte bine şi ca o mare promisiune, iar acum acesta se zbate în mediocritatea din Serie B.

În sfârşit, se pare că Alibec nu are o părere prea bună despre Mourinho, pe care îl consideră un antrenor rece. Lucru cu care sunt convins că n-ar fi de acord nişte nume importante din fotbalul actual.

P.S. Văd că a apărut o altă declaraţie a lui Alibec, în care Mourinho nu mai e aşa de rece. Acum, noi pe cine să credem?

Oricum, presa din România îşi dă din nou cu stângul în dreptul. Conform acestui articol, Alibec a fost integralist (a jucat doar până în minutul 84) şi este mijlocaş (e atacant).

By Ionut Tataru with 0 comentarii

0 comentarii:

Leave a Reply