follow

Il Superman della DomenicaA visat de mic să joace pentru Inter, dar s-a lovit de refuzul lui Helenio Herrera. A fost nevoit să o ia de jos, trecând pe la echipe precum Prato, Potenza sau Varese. Cu ultima dintre ele a debutat în Serie A, culmea, chiar împotriva „nerazzurrilor” la Milano. A plecat învins, scor 5-2, dar a jurat să revină pe San Siro. Şi, după trei sezoane la Cagliari, a ajuns la marea sa dragoste, într-un schimb cu Domenghini.

A îmbrăcat tricoul Interului timp de şapte ani. A cucerit un Scudetto şi două titluri de golgeter. În 281 de meciuri în toate competiţiile a marcat de 171 de ori. În 1976, la 33 de ani, a fost din nou îndepărtat de la clubul pe care îl iubea de mic. A fost trimis tocmai la marea rivală, Juventus, în schimbul lui Anastasi, un fotbalist cu cinci ani mai tânăr, dar care va dezamăgi crunt. Se va dovedi o greşeală. La chiar prima partidă ca adversar al „nerazzurrilor” a înscris o dublă.

Ultimul sezon al carierei sale, care mai cuprinde şi o finală de Campionat Mondial în 1970, l-a petrecut la Verona, de unde s-a retras în 1980. Actualmente este scouter în cadrul echipei pe care a iubit-o mereu, dar care nu l-a tratat în multe rânduri aşa cum ar fi trebuit.

Rapid şi cu o tehnică de invidiat, puternic în jocul aerian, un tsunami în faţa porţii. Constant în evoluţii şi genul fotbalistului care joacă toate cele 90 de minute la capacitate maximă. În caz că nu l-aţi recunoscut încă, este povestea lui Roberto Boninsegna, atacantul de legendă al Interului din anii '70. Astăzi împlineşte 66 de ani. TANTI AUGURI!

By Ionut Tataru with 0 comentarii

0 comentarii:

Leave a Reply