follow

Derby d'Italia. Un remember pe zi: Juventus - Inter 1-0 (1998)26 aprilie 1998. Este ziua în care am început să urăsc din tot sufletul pe Juventus. Aveam aproape 17 ani şi în acea etapă a 31-a a sezonului 1997/98 am înţeles care e treaba cu „bianconerri”. Un titlu pierdut pentru că aşa a avut chef piero ceccarini.

Înaintea meciului, Juventus era pe primul loc, având un avans de un punct în faţa Interului. Era practic duelul decisiv pentru scudetto. L-au câştigat torinezii, graţie unui gol frumos reuşit de Del Piero şi a unei decizii care nu merită niciun comentariu în plus a arbitrului. Moratti nu a mai avut răbdare să rămână în tribună până la final, iar arbitrajul lui ceccarini a ajuns subiect de ceartă în Parlamentul Italiei. Degeaba. A fost nevoie să mai treacă încă 8 ani pentru a se face dreptate.

By Ionut Tataru with 3 comentarii

3 comentarii:

  • Florin says:

    Odios.Ce echipa frumoasa aveam pe atunci,echipa care ar fi meritat pe deplin sa ia titlul.Bine ca s-a terminat(sper)acea era plina de avantaje nemeritate pentru Juventus.Totusi imaginea acelei echipe ajutate din toate partile cred ca ne va ramane in minte pentru mult timp.Au distrus o echipa superba in care un jucator,Ronaldo,oferea momente de magie de fiecare data cand intra pe teren.Voi uri toata viata Juventusul pentru aceasta crima,doar una dintre multele care au fost comise pana nu demult.

  • Anonim says:

    Nu cred ca ar trebui sa mire pe cineva de sarlataniile facute de Juventus , multe titluri luate asa cu ajutorul arbitrilor dar pana la urma s-a facut dreptate si a venit si ziua cea mare ziua in care Juventus a fost retrogradata in B iar Inter campioana .Forza Inter per sempre.

Leave a Reply