follow

INTER - TP MAZEMBE 3-0. O MÂNĂ DE TITLURI

Image and video hosting by TinyPic

Inter încheie în triumf un an de neuitat. Aseară, la Abu Dhabi, în faţa unui adversar care oricum şi-a depăşit condiţia ajungând până aici, nerazzurri au închis cercul unor succese ne neuitat. Campioni ai Italiei, ai Europei şi, acum, ai lumii. Plus Cupa şi Supercupa Italei. Orice aţi spune, băieţii ăştia şi-au câştigat dreptul de a rămâne pentru totdeauna în sufletele noastre. După 45 de ani, un alt Moratti, un alt Grande Inter.

Benitez a început finala fără Stankovic, unul dintre cei mai în formă jucători ai săi. O decizie la care sprânceana s-a ridicat instantaneu, chiar dacă Mezembe ar fi trebuit învinsă şi cu echipa de rezerve. În locul sârbului a fost preferat Thiago Motta, care a făcut cuplu în centrul liniei mediane cu Cambiasso. Zanetti şi Eto'o au evoluat pe cele două flancuri, în timp ce Pandev a revenit pe poziţia sa favorită, cea de vârf retras, în sprijinul lui Milito.

Decizie corectă a lui Rafa, macedoneanul amintind în multe momente de jucătorul de la Lazio. Mai ales când a deschis scorul după numai 13 minute, în urma unei pase perfecte a lui Eto'o. N-au trecut decât patru minute şi camerunezul a dat postura pasatorului pe cea a marcatorului. 2-0, o bucurie originală a lui Sammy, fiesta s-a declanşat în tribune, iar şampania putea fi deja deschisă. Şi un record istoric pentru Eto'o. Singurul jucător care a marcat în şapte competiţii diferite într-un an: Cupa Africii, Serie A, Cupa Italiei, Liga Campionilor, Campionatul Mondial, Supercupa Italiei şi Mondialul cluburilor.

Finala se încheiase practic după numai 20 de minute. Ajutaţi şi de impotenţa adversarilor (numai 26 de baloane jucate în jumătatea Interului în prima repriză), nerazzurri nu au avut nicio problemă în a îngheţa jocul fără a transpira. Milito a fost ratangiul de serviciu, argentinianul ratând de două ori din situaţie de singur cu portarul. Schimbările făcute de Benitez în partea a doua, Stankovic pentru Chivu şi Biabiany pentru Milito, au modificat sistemul, revenindu-se la 4-2-3-1, nu însă şi aspectul jocului. Ba mai mult, cei doi nou-intraţi au creat faza care a stabilit rezultatul final. Deki a inventat o pasă peste întreaga defensivă africană, iar Biabiany a reuşit primul său gol pentru Inter. Nici că-şi putea alege un moment mai bun.

Ultimul fluier al japonezului Yuichi Nishimura, discret şi sigur în prestaţia sa, a dat frâu liber bucuriei nerazzurrilor. Cu tricoul compatriotului Samuel pe el, Il Capitano Zanetti a ridicat spre cer cel de-al cincelea trofeu din 2010. Bucuria a fost oarecum stricată de declaraţiile războinice de după meci ale lui Benitez, care a cerut asigurări pentru viitor. Dar avem timp să ne gândim la viitor. Deocamdată este un bun moment să sărbătorim. Pentru că avem ce. După 45 de ani, Inter este din nou campioana lumii şi a încununat un an pe care nu-l vom uita niciodată.

NOTELE INTERIŞTILOR

Julio Cesar 7 - Nu a avut prea mult de muncă, dar atunci când a fost nevoie de el a răspuns prezent.

Maicon 6,5 - S-a văzut că a lipsit mult timp şi a fost destul de timid. A avut o acţiune în stilul său caracteristic în repriza a doua, iar defensiv a fost suficient de sigur.

Lucio 7 - A devenit un clişeu să spui că a jucat bine. Din nou, impecabil.

Cordoba 7,5 - Două ocazii importante au avut africanii şi de fiecare dată columbianul a fost la post şi a aranjat lucrurile. Sigur şi eficient.

Chivu 6 - Nimic deosebit din partea românului. O nouă evoluţie mediocră. Din fericire, adversarul nu a avut anvergură.

Cambiasso 6,5 - A recuprat baloane şi a organizat jocul. Adică ceea ce face foarte bine de mulţi ani.

Thiago Motta 7,5 - Poate face la fel de bine amele faze. Un joc foarte bun în special din punct de vedere defensiv. Cifrele nu mint: a făcut 6 tacklinguri, de fiecare dată a câştigat mingea.

Zanetti 7 - Nu a mai avut o evoluţie memorabilă, cum s-a întâmplat în semifinale, dar a continuat să facă ceea ce tot face de 15 ani. Plus că a centrat la faza golului lui Eto'o.

Eto'o 8 - A declarat înaintea meciului că dacă e nevoie va fi şi portar. Nu a fost nevoie, astfel că a putut să paseze decisiv pentru Pandev şi să înscrie golul care practic a închis partida. Omul meciului şi al turneului.

Pandev 7,5 - Revenirea pe postul celui de-al doilea vârf i-a priit. A deschis scorul şi a avut o mare contribuţie şi la construcţie. Dacă Milito nu ar fi ratat din poziţie de singur cu portarul şi-ar fi trecut în cont şi un assist.

Milito 6,5 - Două ocazii rarisime ratate de Il Principe, dar aceeaşi muncă folositoare, în special fără minge. Totuşi, aşteptăm mai mult din partea lui.

Stankovic 7 - A jucat doar 35 de minute, suficient însă pentru a-şi pune amprenta pe desfăşurarea meciului. O pasă genială la golul de 3-0.

Biabiany 7 - A intrat şi a marcat. Ce poţi cere mai mult?

Mariga f.n.

INTER - TP Mazembe 3-0 (Pandev 13, Eto'o 17, Biabiany 86)

Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Cordoba, Chivu (Stankovic 54) - Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta (Mariga 87), Eto'o - Pandev, Milito (Biabiany 70)

Mazembe: Kidiaba - Kimwaki, Kasusula, Nkulukuta, Singuluma, Kabangu, Bedi, Kaluyituka (Ndonga 90), Mihayo, Ekanga, Kasongo (Kanda 46).

CAMPIONATUL MONDIAL AL CLUBURILOR 2010

Finala pentru locurile 5-6: Pachuca - Al-Wahda 2-2, 4-2 la paneltyuri


Finala pentru locurile 3-4: Internacional - Seongnam 4-2


CLASAMENT FINAL

1.INTER
2.TP Mazembe
3.Internacional
4.Seongnam
5.Pachuca
6.Al-Wahda
7.Hekari United

By Ionut Tataru with 5 comentarii

5 comentarii:

  • ovi jeco says:

    Acum ca totul s-a terminat cu bine si am avut un 2010 perfect,cred ca ne asteapta un an greu in care trebuie sa se miste ceva in lot.Ar trebui sa inceapa totul cu pensionarea lui MATRIX care cred ca dupa gestul de aseara de la premiere a terminat-o cu fotbalul,ORLANDONI cred ca a treia solutie de portar trebuie sa fie cel de la primavera,MUNTARI nu are loc nici de rezerva si am inteles ca e destul de pretuit in Anglia,CHIVU si PANDEV sunt simple figuratii pt inter eu cred ca si ieri au fost cei mai slabi de pe teren chiar daca macedoneanul a marcat si asfel sunt de acord cu RAFFA e nevoie de 3 jucatori de clasa pt a spera la ceva.BBilan a pierdut Rube a fost egalata in prelungiri deci sanse ar fi insa cu actualul lot nu ne ramana decat sa speram in lazio,roma sau napoli,chiar va fi greu sa prindem podiumul.Se pare ca Ranocchia este rezxolvat dar neaparat ne trebuie un mijlocas ofensiv si astia sunt al dracului de scumpi.Daca se reuseste putem da lovitura...

  • radu says:

    Gazzetta zice ca Benitez e out, cu Leonardo cel mai probabil succesor ... Spaletti si el e pe lista, insa mai putin probabil. Doar zvonuri oare? Leonardo chiar nu cred ca e potrivit pt. momentul actual, si in nici un caz nu va reusi mai multe decat Benitez in opinia mea.

Leave a Reply