follow

ZIUA Z: ULTIMUL PAS DINTR-UN AN ISTORIC

Image and video hosting by TinyPic

Poate că unii consideră acest Mondial al cluburilor doar o fiţă a celor de la FIFA. Până la un punct, sunt de acord cu ei. Să ai pretenţia de a decide campioana mondială la nivel de club şi să aduni pentru asta echipe din Papua Noua Guinee, Emiratele Arabe Unite, Coreea de Sud şi Congo e puţin forţat. Oricât s-ar investi în Asia, Africa sau Oceania, deocamdată fotbalul e o afacere a Europei şi a Americii de Sud, ultima mai ales prin faptul că hrăneşte cu jucători Bătrânul Continent. Foarte probabil că oricare dintre formaţiile calificate în optimile Ligii Campionilor, de exemplu, s-ar impune la Abu Dhabi.

Toate amănuntele de mai sus nu scad însă din valoarea trofeului pentru care Inter va juca astăzi, începând cu ora 19, împotriva celor de la TP Mazembe. Este un titlu în plus de adăugat la palmares, iar pentru nerazzurri, şi în special pentru Moratti, ar reprezenta un final frumos pentru cel mai bun an din istoria clubului. Dacă aceste argumente nu v-au convins, atunci încercaţi măcar să gândiţi practic: este o ocazie care nu apare prea des, iar o victorie la Abu Dhabi reprezintă o bună oportunitate de îmbunătăţire a bugetului, ceea ce se poate traduce prin bani investiţi în mercato. Însă eu prefer abordarea mai romantică: jucăm pentru glorie.

Probabil tot la glorie se gândesc şi jucătorii Interului. Cel puţin, unii dintre cei mai reprezentativi dintre ei. „Vom face tot ce depinde de noi pentru a dedica o victorie tuturor celor care au contribuit la istoria acestui club. Am aşteptat 16 ani acest moment, deci vă pot asigura că voi da totul pentru a ma întoarce la Milano cu trofeul”, spune Il Capitano Zanetti, completat de Eto'o, care este dispus să revină la rolul celui care se sacrifică pentru obiectiv: „Dacă este nevoie, în această seară voi fi şi portar”. O declaraţie care ne dă motive să credem că spiritul din sezonul precedent nu a dispărut încă.

Image and video hosting by TinyPic

La conferinţa de presă oficială de dinaintea meciului, Benitez, Zanetti şi Cambiasso au atras atenţia asupra faptului că TP Mazembe nu este un rival facil. „Este o finală, şi, la fel ca în orice finală, nu există favoriţi”, a spus căpitanul, iar Cuchu a explicat că „nu ne putem permite să ne subestimăm adversarul. Întâlnim o echipă care a eliminat două dintre favoritele competiţiei”. Congolezii nu au primit încă niciun gol la Abu Dhabi, iar defensiva lor a fost studiată cu atenţie de tehnicienii nerazzurrilor. „Le-am urmărit meciurile din Liga Campionilor Africii şi pe cele jucate aici. Vom întâlni o echipă muncitoare, foarte puternică din punct de vedere fizic şi care are câteva individualităţi. Un adversar difcil”, a concluzionat Rafa.

Declaraţii care au devenit clişee în lumea fotbalului. Faptul că nerazzurri nu îi privesc de sus pe africani, cel puţin la nivel declarativ, este un lucru bun. Rămâne să vedem asta şi în teren. Dar din punctul de vedere al fanului, lucrurile sunt simple: Inter este o echipă mult mai bună decât TP Mazembe, iar rezultatul nu poate fi decât unul singur. Este adevărat că „celebrii” Kidiaba, Kabangu şi Kaluyituka au reuşit peste noapte să fie în centrul atenţiei şi să câştige multă simpatie, dar asta nu schimbă deloc datele problemei. În mod normal, diseară, va fi făcut ultimul pas al unei călătorii lungi, dar frumoase. Şi, în acelaşi timp, vom asista la apoteoza unui an unic în mai mult de un secol. Ziua Z a sosit. FORZA INTER!

Image and video hosting by TinyPic

Echipa probabilă: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Cordoba, Zanetti - Cambiasso, Thiago Motta - Pandev, Stankovic, Eto'o - Milito.

P.S. Pentru cei curioşi să descopere mai multe despre TP Mazembe, o pot face AICI şi AICI

By Ionut Tataru with 8 comentarii

8 comentarii:

 • Succes! Un mic adaggio: raspunsul lui Mourinho la intrebarea ziaristilor spaniolo: O sa urmariti derbyul Catalunyei?

  "Yo voy a ver al Inter, con una camiseta puesta. Quiero que el Inter sea campeón del mundo, quiero verlo con ese escudo en el pecho durante un año. Hemos jugado 57 partidos para llegar a este partido y no se puede fallar. Tiene que ser campeón del mundo hoy".

 • Manowar says:

  frumoasa declaratia lui Mourinho doar ca cele 2 meciuri nu-s la aceeasi ora :))
  in alta ordine de idei, si eu va doresc succes , chiar meritati se incununati acest an extraordinar reusit de Inter cu acest trofeu !
  Va voi tine pumnii, forza Inter !

 • Ionut says:

  Mourinho nu a fost niciodata omul care sa se impiedice de amanunte marunte, cum ar fi ora de incepe a unui meci :))))))) Ms pentru incurajare

Leave a Reply