follow

CUTIUŢA CU AMINTIRI (XXIV): INTER - NAPOLI, UN MECI CÂT UN SCUDETTO

Image and video hosting by TinyPic

Un meci care s-a jucat acum 22 de ani, dar care a rămas un clasic al duelurilor directe dintre Inter şi Napoli. S-a întâmplat pe 28 mai 1989, în etapa a 30-a din Serie A. Pe Giuseppe Meazza, nerazzurri aveau nevoie de o victorie pentru a câştiga matematic cel de-al 13-lea Scudetto din istorie şi să încununeze un sezon memorabil.

Totul era pregătit pentru sărbătoare. Căpoşii de napoletani nu veniseră însă la Milano doar pentru a asista la spectacol, ci vroiau rolul principal. Careca, aflat la unul din meciurile memorabile făcute în Italia, a dat primele emoţii fanilor de pe Meazza, dar în acea perioadă Zenga era cel mai bun portar din lume. Nerazzurri au reacţionat şi au preluat controlul ostilităţilor, irosind ocazii importante prin Serena şi Diaz. Însă Careca nu s-a lăsat până nu a dat fiori suporterilor interişti. A preluat o minge undeva la circa 20 de metri de poartă, apoi a catapultat-o direct în vinclu. Nici măcar Spiderman nu putea face ceva la o astfel de execuţie.

La pauză, Trapattoni mută ofensiv: Bianchi în locul lui Beppe Baresi, iar efectele se văd imediat. Inter presează şi, la patru minute de la reluare, şutul lui Berti este deviat în propia poartă de Fusi. În căutarea golului izbăvitor, nerazzurri se deschid şi oferă spaţii perechii Maradona-Careca, brazilianul fiind la un pas să strice fiesta cu un şut în bară. Întregul Meazza explodează însă în minutul 83, atunci când Matthaus trimite un şut cu viteza unui bolid din lovitură liberă. 2-1 şi titlul era acontat.

Ultimele secunde îl au ca protagonist pe Trapattoni, care nu mai are răbdare pe margine şi cere arbitrului să fluiere finalul. Când se întâmplă asta, euforia cuprinde pe toată lumea, cu Bergomi şi Zenga în prim-plan. Un triumf rămas în legendă şi care a ţinut de foame timp de aproape două decenii fanilor interişti.

INTER - Napoli 2-1 (Fusi aut. 49. Matthaus 83 / Careca 36), Serie A, etapa 30, 28 mai 1989, Stadio Giuseppe Meazza

Inter: Zenga - Bergomi, G. Baresi (Bianchi 46), R. Ferri, Mandorlini, Brehme - Matteoli, Berti, Matthaus - Diaz (Verdelli 89), Serena

Napoli: Giuliani - Corradini, Francini, Crippa, Alemao (Bigliardi 73), Renica, Fusi, De Napoli, Careca, Maradona, Carnevale.

By Ionut Tataru with 2 comentarii

2 comentarii:

  • Gigi says:

    cel l-au infascat ursii aia doi sa-l interogheze pe trap(1.19),cum putea oare sa refuze namilele alea doua??? :)))

Leave a Reply