follow

DESPRE „INCOMPETENŢA” CONDUCĂTORILOR INTERIŞTI

Image and video hosting by TinyPic

În ediţia sa de astăzi, Gazzetta dello Sport a publicat o analiză interesantă privind campaniile de achiziţii în Serie A începând cu sezonul 2007-08 şi până în prezent. Conforma datelor prezentate, Inter a cheltuit pe transferurile de jucători în această perioadă 195,2 milioane de euro, fiind urmată de Juventus, cu 187,3 milioane. Milan şi Napoli, următoarele clasate, sunt departe de tandemul fruntaş, cu cifre de 138,3 milioane, respectiv 134,1 milioane.

Surprinzător, sau nu, tot Inter conduce şi în ceea ce priveşte sumele încasate de pe urma fotbaliştilor vânduţi. Astfel, în perioada amintită, nerazzurri au vândut de 159,4 milioane de euro, fiind urmaţi de Milan (128,6), Palermo (103,4), Fiorentina (84,5) şi Roma (62). Undeva departe se află şi Juventus, care a obţinut doar 57,5 milioane de euro. Cam atât cu legenda care spune că bianconerii sunt cumpătaţi şi fac afaceri inteligente. De altfel, exemplele Diego si Felipe Melo sunt suficiente pentru a zdruncina acest discurs.

Pe de altă parte, observăm că Moratti a cheltuit în fapt doar puţin peste 35 de milioane de euro pentru succesele din ultimii trei ani. Adică pentru tot ceea ce se putea câştiga. Cam atât şi cu discursul privind incompetenţa conducătorilor nerazzurri.

By Ionut Tataru with 2 comentarii

2 comentarii:

  • ovi jeco says:

    Inca o veste buna,Amantino Mancini a plecat definitiv de la Inter.Poate reusim sascapam si de Muntari pe ceva bani binenteles...

Leave a Reply