follow

INTER - BOLOGNA 4-1. SPECTACOL ÎN SEARA CĂPITANULUI

Image and video hosting by TinyPic

Inter şi-a onorat Căpitanul aşa cum trebuie. În seara în care Zanetti l-a egalat pe Bergomi la numărul de apariţii în Serie A (519), nerazzurri au câştigat cu stil în faţa Bolognei. Stankovic, Milito şi Eto'o, de două ori, au marcat golurile celui de-al patrulea succes consecutiv al lui Leonardo, iar Serie A priveşte, mai mult sau mai puţin speriată, cum Inter a scăpat de rigiditatea din perioada Benitez şi acum îşi revendică tronul.

După turnoverul masiv din Cupa Italiei, Leonardo a revenit la formula de echipă pe carea folosit-o etapa trecută la Catania. Un semn clar că brazilianul este adeptul continuităţii şi că încrederea în băieţii săi nu dispare după o evoluţie mai puţin reuşită. Iar nerazzurri şi-au răsplătit antrenorul cu vâr şi îndesat. Bologna nu a înţeles nimic din debutul de meci, în care Milito, bară din apropiere, Eto'o, şut periculos de la 20 de metri, şi Maicon, execuţie în forţă în cros, au fost aproape de deschiderea scorului.

Inevitabilul s-a produs după 20 de minute. Eto'o a recuperat o minge la mijlocul terenului, a avansat până în careu, apoi i-a pasat perfect lui Stankovic pentru 1-0. Probabil un offside de câţiva milimetri, dar care nu poate strica frumuseţea fazei. Pentru a nu da motive cârcotaşilor să vorbească prea mult pe marginea acestui lucru, nerazzurri au continuat să atace, iar Motta a inventat un assist minunat pentru Milito. Il Principe şi-a amintit puţin de Madrid şi a făcut 2-0, apoi s-a descătuşat urlând de bucurie. Bologna s-a trezit brusc la viaţă, dar Di Vaio a fost oprit de două ori de un Castellazzi tot mai sigur, astfel că tabela nu s-a mai modificat până la pauză.

Emilianii au început mai bine repriza a doua, Gimenez şi Di Vaio ratând ocazia de a relansa meciul. Inter a înţeles avertismentul şi a acţionat în consecinţă. Eto'o şi Milito au făcut faza începutului de an în Serie A, iar camerunezul a înscris golul său cu numărul 22 în acest sezon. Ca un adevărat „leu neîmblânzit”, Sammy a realizat dubla zece minute mai târziu, cu o execuţie superbă din lovitură liberă. Pentru că nu există nimic perfect, nerazzurri au primit din nou gol. Şi tot din fază fixă, marea problemă a echipei lui Leonardo în începutul de an.

Finalul meciului a fost liniştit, Leonardo înlocuindu-l pe Zanetti pentru standind ovation. Căpitanul a mers în faţa Curvei Nord şi a sărbătorit alături de fanii care îl adoră noul său record. Pe teren încă se juca, dar asta nu mai interesa pe nimeni.

Lucrurile simple sunt cele mai uşoare. Leonardo a înţeles asta şi astfel Inter a revenit la viaţă. „Această echipă ştie deja cum să joace, are o identitate proprie. Eu nu am adus nimic nou, doar gestionez situaţia”, a repetat apropae obsesiv brazilianul din momentul în care a preluat conducerea tehnică a nerazzurrilor. Leo nu face nimic savant, nu se încurcă în prea multe explicaţii tactice, ci doar îşi lasă băieţii să joace ceea ce ştiu ei. În acest fel, lucrurile au revenit la normal, iar jucătorii care în prima jumătate a sezonului păreau a-şi fi pierdut busola au devenit acum lei. Leii lui Leo.

NOTELE INTERIŞTILOR

Castellazzi 7 - A câştigat clar duelul de la distanţă cu cel despre care s-a scris că l-ar putea înlocui încă din această iarnă. Dacă Di Vaio nu a marcat aseară, este în primul rând meritul său.

Maicon 7 - A redevenit un punct de referinţă în jocul ofensiv al nerazzurrilor. A creat şi a şutat la fel ca în vremurile bune. Cel mai bun lateral din lume s-a întors!

Lucio 6 - Fără să fi făcut un meci slab, brazilianul a părut puţin cam prea relaxat aseară. Dar nu există motive de îngrijorare, oricine mai are şi zile proaste.

Cordoba 6,5 - Nu ai emoţii cu el în teren. Nici măcar când are capul spart. Nu mai are viteza şi forţa de acum câţiva ani, dar experienţa mare pe care o are îl ajută să rezolve calm orice problemă.

Chivu 5,5 - După câteva evoluţii solide, în special cu Napoli, românul a redevenit cel pe care îl ştim. Punctul nevralgic al apărării interiste.

Zanetti 7 - A făcut ceea ce face de aproape 16 ani. Două intervenţii spectaculoase care au ridicat nivelul decibelilor de pe Meazza aproape de nivelul atins la goluri.

Cambiasso 6,5 - De această dată nu a mai fost nevoie de el să rezolve acţiunile ofensive, astfel că s-a concentrat pe ordonarea jocului şi pe apărare.

Thiago Motta 6,5 - Mişcare continuuă şi multe pase de calitate, totul culminând cu assistul pentru Milito.

Stankovic 7 - Pentru el nu există perioadă de tatonare. Intră pe teren şi începe imediat să joace. Efortul i-a fost răsplătit de golul marcat.

Eto'o 8,5 - Două goluri şi o pasă decisivă. Monstruos de bun.

Milito 7,5 - Un golgeter ca el nu putea sta la infinit fără să înscrie. După ce a marcat, Diego s-a descătuşat şi a colaborat minunat cu Eto'o la faza golului trei.

Mariga 6 - A intrat în locul lui Motta, menajat pentru meciurile următoare, şi ar fi putut să-şi treacă din nou numele pe lista marcatorilor, după o pasă excelentă a lui Milito.

Pandev, Santon f.n. - Au jucat prea puţin pentru a fi notaţi.INTER - Bologna 4-1 (Stankovic 20, Milito 30, Eto'o 63, 72 / Gimenez 77)

Inter: Castellazzi - Maicon, Lucio, Cordoba, Chivu - Zanetti (Santon 86), Cambiasso, Thiago Motta (Mariga 68) - Stankovic - Eto'o (Pandev 75), Milito

Bologna: Viviano - Garics, Britos, Portanova, Rubin - Ramirez (Busce 81), Perez, Mudingayi (Gimenez 50), Della Rocca - Ekdal (Casarini 63) - Di Vaio.

CIFRELE MECIULUI

Posesie %: 52,1 - 47,9
Şuturi la/pe poartă: 15/7 - 19/4
Baloane jucate: 592 - 620
Pase reuşite %: 70,9 - 72,2
Faulturi comise: 9 - 14
Cornere: 3 - 6

Baloane recuperate: Cordoba 24, Lucio 22, Garics 21
Pase reuşite: Della Rocca 56, Thiago Mota 55, Rubin 53
Şuturi: Di Vaio 6, Gimenez 5, Stankovic 4.

By Ionut Tataru with 10 comentarii

10 comentarii:

 • deki says:

  Ce-a fost cu IL CAPITANO acum cand l-a egalat pe Zio dar ce va fi cu Cesena miercuri cand il va depasi :D

  Che solo un capitano!

 • deki says:

  Cine te pune sa yi asculti? Mi-a zis un tovaras ca a zis unul din ei ca aseara au fost 25 000 - 30 000 maxim de suporteri pe Meazza :)))))

 • tibi says:

  am ascultat tribuna cum o spunea pe aia cu siam campioni di tutto olee si fara sa vreau auzeam ce ziceau si retardatii...

 • radu says:

  Vroiam sa zic ca singurul lucru ca ii mai lipseste Interului lui Leonardo in momentul asta, e sa bata un grande al campionatului, pt. ca s-a cam impotmolit cu toti ... dar cand ma uit la clasament si vad ca Napoli e pe 2, parca pot zice ca Leonardo a bifat si rubrica asta

 • Scudetto ca scudetto... dar spunet-mi mai bine ce mai face benitez))) La ce se gindeste el urmarind ultimele noastre 4 jocuri))) Dar cum am mai scris BBilanul-ui ii incep a tremura genunchii) O simt si inca tare presiunea noastra. Deki pin la -3 treb sa transpiram cu Cesena si Fiorentina in deplasare :)

Leave a Reply