follow

LEONARDO: CUPA ITALIEI ESTE UN OBIECTIV IMPORTANT PENTRU NOI

Image and video hosting by TinyPic

Mancini ne-a învăţat că putem câştiga Cupa Italiei, chiar jucând cu tineri şi cu rezerve în cea mai mare parte a competiţiei. Mourinho ne-a învăţat să o tratăm cu seriozitate, pentru că un trofeu este un trofeu şi trebuie cucerit. Acum, Leonardo îşi doreşte ca Inter să urmeze acelaşi drum: „Această echipă a fost printre protagonistele Cupei Italiei în ultimele sezoane şi sperăm să continuăm la fel şi în acest an”. Mâine seară (ora 22:00, în direct la Digi Sport), nerazzurri pornesc la drum în încercarea de a-şi păstra un alt titlu cucerit în 2010.

Inter şi Genoa s-au întâlnit deja în acest sezon, însă multe lucruri s-au schimbat de la duelul din octombrie. Alţi antrenori, altă stare de spirit, mai ales în tabăra nerazzurrilor, alt stadion şi, în fine, Ranocchia, care a întors armele în această iarnă. De altfel, cel mai probabil, tânărul fundaş italian va debuta ca titular la noua sa echipă. „Este o mare promisiune pentru viitor, dar deja a dovedit că este un foarte bun jucător. Abia a schimbat echipele si mereu este nevoie de o perioadă de acomodare, dar cred că are în faţă o mare carieră”, a spus Leonardo, care a vorbit şi de posibilitatea unui turnover în meciul cu grifonii: „Cred că jucătorii trebuie odihniţi câteodată şi în partidele de campionat, nu doar în cele de cupă. Am jucat deja de două ori şi s-a adunat puţină oboseală, dar nu sunt probleme, mai ales că aveam aproape întregul lot valid. Probabil că voi încerca să îi încerc şi pe unii dintre cei care au evoluat mai puţin până acum”.

Image and video hosting by TinyPic

Când am vorbit în primele zile despre aşteptările pe care le am în 2011, în capul listei am pus un trofeu şi spuneam atunci că cel mai la îndemână este Cupa Italiei. Din fericire, se pare că şi Leo gândeşte la fel: „Trebuie să câştigi trei meciuri şi deja eşti în finală, deci evident că această competiţie reprezintă un obiectiv important pentru noi. Unii obişnuiesc să spună că nu sunt interesaţi de cupă, dar toţi sunt supăraţi când pierd”.

Aşa cum Inter va prezenta mai mult ca sigur o echipă de start cu multe schimbări, la fel vor sta lucrurile şi în ceea ce o priveşte pe Genoa. Avantajul trenului propriu şi faptul că grifonii i-au pierdut în această iarnă pe Ranocchia şi Toni, alături de starea de spirit excelentă în rândul nerazzurrilor, ar trebui să reprezinte argumente suficiente pentru o victorie. Una care ar confirma revirimentul din acest început de an şi care ar oferi şi mai multă încredere în perspectiva seriei de patru meciuri care urmează în campionat - Bologna, Cesena, Udinese şi Palermo - decisivă pentru soarta titlului. Clişeu-clişeu, dar ştim cu toţii că victoriile aduc victorii.

Image and video hosting by TinyPic

LOTUL PENTRU MECIUL CU GENOA

Portari: Luca Castellazzi, Paolo Orlandoni, Alberto Gallinetta

Fundaşi: Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Andrea Ranocchia, Marco Materazzi, Nelson Rivas, Davide Santon

Mijlocaşi: Sulley Muntari, MacDonald Mariga, Esteban Cambiasso, Joel Obi, Obiora Nwankwo

Atacanţi: Samuel Eto'o, Diego Milito, Goran Pandev, Denis Alibec, Ludovic Biabiany.

Echipa probabilă: Castellazzi - Zanetti, Ranocchia, Cordoba, Santon - Muntari, Cambiasso, Mariga - Biabiany, Eto'o, Pandev.

By Ionut Tataru with 6 comentarii

6 comentarii:

Leave a Reply