follow

NAPOLI - INTER 0-0, 4-5 LA PENALTYURI. S-A STINS VEZUVIUL

Image and video hosting by TinyPic

Penaltyul lui Chivu a făcut linişte pe San Paolo şi a consfinţit o nouă calificare a Interului în semifinalele Cupei Italiei, a opta consecutivă. O revanşă perfectă, după ce în ultimul duel direct dintre cele două echipe în această competiţie, în 1997, Napoli s-a impus tot la loviturile de departajare. Dar aseară Inter a făcut ceva la fel de important ca şi calificarea: a mai tăiat din elanul napoletanilor, un lucru care ar putea conta şi în campionat.

O echipă de moral, cum este cea a lui Mazzari, nu va putea trece prea uşor peste o eliminare venită după o execuţie ratată a celui mai tehnic jucător al său. Iar fanatismul fanilor napoletani s-ar putea întoarce ca un boomerang împotriva lui Lavezzi&co. Vezuviul era pe cale să erupă şi deja scotea fum. Meciul de aseară l-a mai stins, cel puţin pentru moment.

Leonardo a tratat serios meciul de aseară. A dovedit-o faptul că a trimis în teren cea mai bună formaţie posibilă, cu excepţia lui Lucio, menajat şi înlocuit de Ranocchia. Însă la cât s-a investit în el, tânărul fundaş trebuie tratat tot ca o certitudine, nu doar ca o speranţă. Di fericire, Andrea a dat semne că s-a integrat foarte bine şi chiar a fost decisiv în finalul timpului regulamentar, când a scos de pe linie mingea trimisă de Hamsik. Însă până la acel moment am avut parte de un meci supertacticizat, în care singurele momente importante au fost un golul lui Cavani, anulat corect pentru offside, şi o bară a lui Cambiasso, la capătul singurei faze în care Inter a arătat ca o campioană. Pasă la milimetru a lui Motta pentru Maicon, urmată de o centrare devenită deja clasică pentru brazilian şi o apariţie la finalizare care nu mai surprinde pe nimeni a lui Cambiasso.

În partea a doua, Napoli a controlat ostilităţile şi a fost mai periculoasă. Însă marile lor şanse au apărut abia în finalul meciului. Un fel de marcă înregistrată a trupei lui Mazzari. A fost mai întâi dubla şansă a lui Hamsik, oprit de Castellazzi şi de Ranocchia, şi două lovituri de cap în urma unor cornere. Tot gazdele au fost mai aproape de gol şi în prelungiri, din nou Castellazzi providenţial, însă departajarea a fost făcută la loviturile de la 11 metri, acolo unde nerazzurri au dovedit ca au mai mult sânge rece. Nicio surpriză, dacă ne gândim de sângele cald la care se face referire când vine vorba despre sudul Italiei.

Deşi mulţi desconsideră Cupa Italiei, pentru mine este o competiţie importantă. În special din punct de vedere sentimental. În 2005, acest trofeu a deschis robinetul de succese pentru Inter. O eliminare aseară ar fi fost, pentru mine cel puţin, ca un semnal de final de hegemonie. Sunt conştient că o să vină şi acest moment, dar dacă îl putem amâna, de ce să nu o facem?

Revenind la meci, avem câteva lucruri bune de remarcat. În primul rând, este pentru prima oară când Inter nu a primit gol în mandatul lui Leonardo, iar la fazele fixe, în ciuda unor inexactităţi, nu au mai fost probleme. Motta a rezistat toate cele 120 de minute în teren, ceea ce demonstrează că este refăcut complet. Bună reacţia lui Castellazzi după evoluţia slabă de la Udine, la fel ca şi evoluţia lui Ranocchia, mult mai sigur decât la precedenta apariţie, cea cu Genoa.

Minusurile sunt şi ele destul de multe. Cel mai important lucru mi se pare că îl reprezintă faptul că am jucat 120 de minute, iar în weekend avem un meci greu cu Palermo. Apoi, accidentarea lui Stankovic, deşi absent contra sicilienilor, nu este deloc o veste bună. O altă problemă este lipsa de idei pe faza de atac şi distanţa mare dintre atacanţi şi restul echipei. Au fost momente în care Pandev sau Eto'o încercau să plece pe contraatac, dar se trezeau singuri între patru-cinci adversari. Ceea ce mă face să îmi doresc revenirea rapidă a lui Sneijder. Sau măcar a lui Coutinho.

Însă, una peste alta, succesul de aseară este unul important, mai ales că vine după o înfrângere care, dublată de un alt eşec, ar fi putut reprezenta intrarea într-o nouă gaură neagră. Din fericire, nu s-a întâmplat aşa, iar Inter îşi continuă parcursul pe toate cele trei fronturi. O nouă triplă este un obiectiv, să recunoaştem, nerealist, dar visele nu ni le poate lua nimeni.

NOTELE INTERIŞTILOR

Castellazzi 7,5 - Două intervenţii providenţiale care au păstrat tabela neschimbată şi aproape să apere un penalty. Plus siguranţă la ieşirile pe centrări.

Maicon 6 - A greşit la faza golului anulat al gazdelor, dar s-a revanşat cu o centrare perfectă la bara lui Cambisso. În restul timpului, în nota echipei.

Ranocchia 6,5 - Impecabil la duelurile aeriene, dar cu probleme la acţiunile în viteză ale gazdelor. Are meritul să fi scos de pe linie mingea trimisă de Hamsik în finalul timpului regulamentar.

Cordoba 7 - Punctul de referinţă al apărării nerazzurre aseară, mai ales cu câteva intervenţii importante în faţa lui Lavezzi şi Cavani.

Chivu 6,5 - Destule inexactităţi, dar parcă lucrurile bune au fost mai multe de această dată. Decisiv la penaltyuri.

Zanetti 6,5 - Ca de obicei, sufletul echipei. Prea puţin prezent în atac, însă în apărare a apărut mereu pentru a-şi dubla colegii.

Cambiasso 6,5 - A avut cea mai importantă şansă a Interului. După ieşirea lui Stankovic, a devenit noul trequartista, dar cu puţine realizări.

Thiago Motta 5,5 - Cu excepţia pasei pentru Maicon din prima repriză, a verticalizat prea puţin. A preferat mingiile scurte şi în lateral, astfel că jocul de construcţie a fost lent şi previzibil.

Stankovic 6 - A fost primul care a încercat poarta napoletanilor, cu o execuţie spectaculoasă. Determinat ca de obicei, a fost nevoit să iasă la mijlocul reprizei secunde din cauza unei accidentări.

Pandev 5 - S-a luptat cu fundaşii adverşi, a încercat să combine cu Eto'o, dar prea puţine realizări şi prea multe baloane pierdute uşor.

Eto'o 5 - O fi fost şi faptul că a stat prea departe de poartă, însă nici realizările sale nu au fost prea numeroase.

Mariga 5 - Timid şi nesigur în timpul cât s-a aflat pe teren. În niciun moment nu a dat senzaţia că a intrat în joc.

Lucio 6 - L-a înlocuit pe Cordoba şi, alături de Ranocchia, a închis spaţiile adversarilor în aşteptarea penaltyurilor.Napoli - INTER 0-0, 4-5 la penaltyuri

Seria penaltyurilor: Cavani (1-0), Eto'o (1-1), Hamsik (2-1), Cambiasso (2-2), Lavezzi (ratare 2-2), Pandev (2-3), Zuniga (3-3), Motta (3-4), Yebda (4-4), Chivu (4-5)

Inter: Castellazzi - Maicon, Cordoba (Lucio 83), Ranocchia, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Thiago Motta - Stankovic (Mariga 63) - Eto'o, Pandev

Napoli: De Sanctis - Campagnaro, P. Cannavaro, Aronica - Maggio, Pazienza (Yebda 98), Gargano, Dossena (Zuniga 70) - Hamsik, Lavezzi - Cavani.

CIFRELE MECIULUI

Posesie %: 48,3 - 51,7
Şuturi la/pe poartă: 18/6 - 9/2
Baloane jucate: 720 - 806
Pase reuşite %: 61,4 - 65,5
Faulturi comise: 8 - 13
Cornere: 13 - 2

Baloane recuperate: Campagnaro 34, Aronica 34, P. Cannavaro 32
Pase reuşite: Thiago Motta 86, Maicon 66, Ranocchia 59
Şuturi: Eto'o 4, Cavani 3, Pazienza 3, Hamsik 3.

By Ionut Tataru with 10 comentarii

10 comentarii:

 • alex21 says:

  Chivu stinge Vezuviul:))))...Lucio crek merita mai mult cu toate k a jucat mai putin kiar mi-a placut cum isi pastra calmul j stapanirea de sine knd atacau aia k disperatii

 • seby says:

  spre deosebire de tine, mie Lucio mi s-a parut nesigur SI aseara. Cred ca mai mult ar merita Santon! asa, in general

 • Ionut says:

  E adevarat ca n-a facut mare lucru nici la Udine, nici la Napoli, dar nici nu cred ca e cazul sa ne panicam. Nu e ca si cum ar fi avut ocazii garla si n-a bagat-o in ate. Eu unul nu sunt ingrijorat

 • ovi jeco says:

  la ora13.37 (ora italiei) contractul lui pazzini a fost depus la liga.S-a facut si asta ,sa fie intr-un ceas bun.

Leave a Reply