follow

OFICIAL: KHARJA A FOST ÎMPRUMUTAT PÂNĂ LA FINALUL SEZONULUI

Houssine Kharja este jucătorul Interului. Toate formalităţile pentru transferul jucătorului de la Genoa Cricket and Football Club au fost încheiate: împrumut până la 30 iunie 2011, cu nerazzurri având opţiune de cumpărare. În această dimineaţă, jucătorul, care va purta tricoul cu numărul 14, s-a antrenat cu restul lotului, primind permisiunea celor de la Genoa. (inter.it)

Image and video hosting by TinyPic

Născut în Franţa, pe 9 noiembrie 1982, dar devenit marocan prin „adopţie”, Houssine Kharja a început fotbalul la tineretul lui PSG, acolo unde a fost remarcat de scouterii lui Sporting Lisabona, care l-au achiziţionat în 2000. Nu a reuşit însă să se impună în Portugalia şi s-a mutat în Italia, la Ternana. După patru ani buni aici, va atrage privirile Romei, unde va ajunge sub formă de împrumut în sezonul 2005/06.

Pentru giallorossi va evolua de 12 ori şi va marca un singur gol, dar unul important, în remiza obţinută de Roma în faţa lui Juventus la Torino. La finalul sezonului, Ternana va refuza oferta echipei din capitală şi, mai mult, Kharja se va trezi rămânând în afara lotului. Salvarea sa va veni de la Piacenza, unde va sta doar un an, înainte de a ajunge la Siena, pentru care va marca în remiza 2-2 de pe Meazza, rezultat care a amânat cucerirea unui nou Scudetto de câtre nerazzurri.

Evoluţiile bune în tricoul bianconerilor toscani l-au determinat pe Enrico Preziosi, preşedintele celor de la Genoa, să-l cumpere în iulie 2009. Deşi a avut parte de un debut în forţă, gol în victoria cu 4-1 în faţa lui Napoli, Kharja va suferi o gravă accidentare în timpul unui antrenament, care îl va ţine departe de teren până în martie 2010. În ultima vreme, a intrat în conflict cu conducătorii grifonilor şi, din cauza numeroaselor accidentări ale mijlocaşilor nerazzurri, pentru jucătorul franco-marocan a apărut varianta de a ajunge la Inter.

Jucător care poate evolua atât ca mijlocaş central, cât şi ca trequartista, Kharja are şi marele avantaj de a putea fi trecut pe lista pentru Liga Campionilor. Tehnic şi cu destule apariţii la finalizare, noul jucător al Interului este, în principiu, o variantă de rezervă pentru nerazzurri, chiar dacă mâine, împotriva lui Palermo, ar putea debuta ca titular.

În ciuda faptului că a adunat deja 61 de selecţii şi 5 goluri în naţionala Marocului, Kharja este departe de a fi un jucător cu o mare reputaţie sau experienţă. Nu asta pare să fie însă marea sa problemă în acest moment. În urmă cu câteva zile, şi-a făcut publică simpatia pentru Roma, un lucru peste care mulţi fani nu pot trece foarte uşor. Depinde doar de el cât de repede va reuşi să facă uitată acea declaraţie.

By Ionut Tataru with 8 comentarii

8 comentarii:

  • WooZie says:

    Sincer sa fiu nu stiu de unde a aparut transferul asta. Omul are 29 de ani si din cate am citit in istoric nu prea a facut multe. Oricum, cine stie, poate explodeaza la noi...

  • Ionut says:

    E suficient de tehnic si de rapid, trage binisor de la distanta, bun executant de faze fixe (in Cupa Italiei, cu Genoa, ne-a dat gol din penalty) si apare destul de des la finalizare. Nu-mi vine niciun nume acum in minte cu care l-as putea compara.

Leave a Reply