follow

BROSCOIUL S-A TRANSFORMAT ÎN PRINŢ

Image and video hosting by TinyPic

În limba italiană, Ranocchia înseamnă broască, oricât de amuzant pare. Şi, la fel ca într-o poveste din copilăria noastră, broscoiul s-a transformat în prinţ. Iar pentru asta nici măcar nu i-a trebuit prea mult timp şi nici nu a fost nevoie să treacă prin prea multe încercări.

Venit la Milano cu jumătate de an mai devreme decât era programat, ca soluţie pentru înlocuirea accidentatului Samuel, Ranocchia a fost integrat treptat, fără a fi forţat de la început. Cum, între timp, Lucio, Cordoba şi Materazzi ori au avut probleme medicale, ori nu au oferit siguranţă, Leonardo a mizat pe el.

Nicio surpriză în faptul că, la primele apariţii în nerazzurro, a avut momente de nesiguranţă, în special împotriva unor adversari rapizi precum Lavezzi sau Miccoli. Dar nu a greşit decisiv şi a crecut în maturitate. A avut evoluţii tot mai bune de la meci la meci, având un rol important în echipa campioană a Europei şi a lumii care s-a lansat furios în urmărirea Milanului şi care a obţinut 24 de puncte din 30 posibile în 2011. Umil, calm, cu un bun simţ al poziţionării, dar şi al anticipării, cu o tehnică rămasă moştenire de la începuturile carierei, atunci când evolua ca trequartista, Ranocchia a explodat pur şi simplu la Firenze.

În ziua în care a împlinit 23 de ani, Andrea a reuşit cea mai bună evoluţie a sa în tricoul Interului. Omul meciului într-o partidă care trebuia câştigată cu orice preţ. Aşa cum spuneam şi în cronica de ieri, este foarte posibil ca, peste ani, să ne amintim de confruntarea din Toscana ca de cea care l-a consacrat definitiv pe Ranocchia. În acest moment, aşa cum îi recomanda şi Materazzi, mai are nevoie să adauge ceva tupeu la calităţile pe care le are. Când se va întâmpla şi asta, probabil că povestea broscoiului devenit prinţ se va dezvolta şi mai frumos şi va avea un final comun... A trăit fericit până la adânci bătrâneţi. În nerazzurro.

By Ionut Tataru with 2 comentarii

2 comentarii:

Leave a Reply