follow

FIORENTINA - INTER 1-2. RANOCCHIA S-A FĂCUT MARE DE ZIUA LUI

Image and video hosting by TinyPic

Eto'o a dovedit din nou că este jucătorul numărul 1 al Interului în acest sezon, Maicon a arat din nou toată partea dreaptă, Pazzini a marcat golul său cu numărul 100 ca profesionist, şi asta la partida 200 în Serie A, Nagatomo a bifat prima prezenţă ca titular la Inter, Leonardo a renunţat la ţinuta elegantă în favoarea uneia sport (poate următorul pas este să se dezechipeze şi să intre el în teren), iar la final a rămas fără voce, dar, peste ani, dacă cineva o să mă întrebe ce îmi amintesc din meciul de ieri, răspunsul meu va fi: „A fost seara în care Ranocchia s-a făcut mare”. Tânărul fundaş al nerazzurrilor şi-a sărbătorit cum nu se poate mai frumos cea de-a 23-a aniversare. De ziua lui, Andrea a reuşit cea mai bună evoluţie de când a sosit la Milano şi a dovedit că reprezintă deja o certitudine. Pentru Inter şi pentru Italia.

Dup eşecul de la Torino, o victorie pe Artemio Franchi era crucială pentru a menţine vie speranţa pentru Scudetto. Cu Thiago Motta suspendat, Leonardo a decis să-l trimită în teren din primul minut pe Stankovic, deşi toată lumea se aştepta să-l vadă pe Kharja, iar Zanetti a fost avansat la mijloc, făcându-i astfel loc printre titulari lui Nagatomo.

Inter a început bine şi a deschis scorul încă din minutul 6, când puştiul Camporese a deviat nefericit în propria poartă centrarea lui Eto'o, venită după o contră perfectă iniţiată de Nagatomo. Fiorentina nu a resimţit şocul şi, profitând de lipsa de inspiraţie a nerazzurrilor, în special la mijloc, şi-a impus jocul. Mutu a fost cel mai periculos om al gazdelor, două ocazii ale românului, blocat de fiecare dată de Julio Cesar, anunţând golul egalizator. Un gol venit norocos, dar conform cu ceea ce se petrecea pe gazon.

La 1-1, împinşi de la spate şi de proprii suporteri, toscanii au continuat să preseze, dar Montolivo, Mutu şi Gilardino au ratat din situaţii favorabile. Nerazzurri au dat semne de viaţă în finalul reprizei, când Maicon a trimis pe lângă, după un un-doi cu Pazzini.

Elevii lui Leonardo au revenit mult mai decişi de la vestiare şi Stankovic a irosit două bune oportunităţi în primele minute ale reprizei. Formaţia viola a rămas însă periculoasă pe contraatac, în urma unei astfel de faze, Gilardino având golul de 2-1 în vârful bocancului, însă Ranocchia a intervenit providenţial. Nerazzurri au înţeles avertismentul şi, după o acţiune superbă a lui Eto'o, Pazzini a marcat ca un adevărat vârf golul care se va dovedi decisiv pentru cele trei puncte.

Până la final, Inter s-a mulţumit să conserve rezultatul şi să-şi ţină adversarul departe de propria poartă, misiune îndeplinită fără prea mult efort. Un succes în urma căruia nerazzurrii urcă pe locul 3, la cinci puncte de liderul Milan. După umila mea părere, abia acum începe să devină interesant campionatul.

NOTELE INTERIŞTILOR

Julio Cesar 7 - Poate o reacţie mai rapidă la centrarea lui Pasqual ar fi putut deturna mingea din drumul său spre poartă, dar nu i se poate pune în cârcă primirea golului. În rest, la fel de sigur ca de obicei.

Maicon 6,5 - Foarte activ în faza ofensivă, câteva inexactităţi în apărare, fără efect însă pe tabelă.

Ranocchia 8 - Nimic de reproşat, aproape perfect. Mă contrazice cineva?

Cordoba 6 - Mai bun decât la Torino, dar pare în continuare nesigur în multe momente.

Nagatomo 5,5 - A părut timorat, neintegrat şi imprecis. Curajul nu-i lipseşte însă, aşa că avem motive să sperăm la mai bine din partea lui.

Zanetti 6,5 - La fel de util şi în centru şi în bandă, unde a revenit după ieşirea lui Nagatomo.

Cambiasso 6 - A revenit în faţa apărării, unde se simte cel mai bine, dar nu a ieşite prea mult în evidenţă.

Stankovic 6,5 - generos în efort, deşi abia a revenit după o accidentare, şi la fel de periculos când vine vorba de şuturi de la distanţă.

Sneijder 5,5 - Din nou şters, neinspirat şi fără vlagă.

Eto'o 7,5 - S-a aflat la baza ambelor goluri marcate de Inter. Fundamental.

Pazzini 7 - Prima minge utilă pe care a primit-o, a transformat-o în gol. Atacant adevărat.

Kharja 6 - A intrat destul de bine în joc şi a contribuit la menţinerea rezultatului.

Mariga, Obi f.n. - Au jucat prea puţin pentru a fi notaţi.Fiorentina - INTER 1-2 (Pasqual 33 / Camporese 6 autogol, Pazzini 62)

Inter: Julio Cesar - Maicon, Ranocchia, Cordoba, Nagatomo (Kharja 71) - Zanetti, Cambiasso, Stankovic (Obi 89) - Sneijder (Mariga 82) - Pazzini, Eto'o

Fiorentina: Boruc - Comotto, Gamberini, Camporese, Pasqual - Montolivo, Donadel (D'Agostino 73), Behrami (Babacar 86) - Santana (Ljajic 27), Gilardino, Mutu.

CIFRELE MECIULUI

Posesie %: 42,8 - 57,2
Şuturi la/pe poartă: 18/5 - 12/3
Baloane jucate: 523 - 623
Pase reuşite %: 65,1 - 69,2
Faulturi comise: 15 - 12
Cornere: 10 - 3

Baloane recuperate: Ranocchia 30, Camporese 20, Pasqual 18, Montolivo 18, Cambiasso 18
Pase reuşite: Maicon 72, Montolivo 48, Zanetti 48
Şuturi: Mutu 5, Stankovic 5, Montolivo 4.

By Ionut Tataru with 6 comentarii

6 comentarii:

  • deki says:

    Poate o sa ma contrazica cineva dar eu consider ca Leo nu are nici o treaba cu tactica. Suntem haotici rau pe aparare..spatii imense intre Cordoba si Ranocchia , Maicon cand pleaca in atac nu mai ramane nimeni sa il dubleze, Nagatomo e bun pe faza defensiva cum e Chivu pe faza ofensiva. Daca m-ar intreba cineva acum daca l-as vrea pe Montolivo in locul lui Stankovic as raspunde CLAR NU! A tinut tot mijlocul si au venit multe suturi de la distanta periculoase, a fost peste tot si practic el a fost "sneijderul" ieri. Eto' continua sa fie jucatorul care ne aduce golul iar Pazzo a demonstrat inca o data ca e un atacant de careu. Cu cagliari nu am nici o emotie insa miercuri trebuie neaparat sa itnre Lucio langa Ranocchia pentru ca nu mai merge Cordoba.


    PS: Nu stiu de ce presimt ca venim la 3p de bbilan dupa etapa asta...

  • radurizan says:

    eu am zis ca vom castiga titlul :)) iar ionut a zis ca la finalul sezonului sa ii aduc aminte.Insa eu miam pus in cap sa aduc aminte odata la 4 meciuri acest lucru Ionut dai si tu o apa plata cu lamaie daca am dreptate?:)))

Leave a Reply