follow

CUTIUŢA CU AMINTIRI (XXV): MILAN - INTER 0-1, 18.11.1990

A fost derbyul meu preferat, unul dintre cele mai dificile meciuri. Milan ne-a dominat tot meciul. Trapattoni ţipa la noi să ne apărăm. Pe scurt, a fost un catenaccio, dar şi o victorie de care te bucuri întreaga viaţă. La final, Sacchi a făcut ochii mari, pentru că nu-i venea să creadă că a pierdut” (Lothar Matthaus)Derbyul preferat al lui Matthaus s-a jucat în etapa a noua din sezonul 1990/91, ultimul în care a triumfat o echipă din afara „Sfintei Treimi” Milano-Torino-Roma. Este vorba de Sampdoria lui Vialli şi a lui Mancini, cea care avea să câştige unicul Scudetto din istoria sa. Dar până atunci, lupta pentru titlu părea să fie o afacere milaneză, între Interul lui Trapattoni şi Milanul lui Sacchi.

La ora meciului, Inter sosea având cinci victorii, printre care cele cu Roma şi Parma, dar şi două eşecuri, cel mai dureros suferit chiar împotriva lui Juventus cu două etape în urmă. De cealaltă parte, rossonerii aveau un punct în plus faţă de marea rivală, singura înfrângere fiind suferită la Genova, contra Sampdoriei.

Meciul a început tare, cu Milan instalându-se în jumătatea adversă şi având marile ocazii de gol. A fost însă una din acele zile în care Zenga nu putea fi învins, indiferent de atacanţii pe care i-ar fi avut în faţă. Aşa avea să se desfăşoare întreaga partidă, cu elevii lui Sacchi controlând ostilităţile. Inter nu a avut răspuns decât în repriza a doua, când Berti a ratat două bune ocazii. Pe a treia a transformat-o în gol.

Cu cinci minute înainte de final, Klinsmann s-a încăpăţânat să alerge după o minge ce părea pierdută, pe care a trimis-o în faţa porţii. Cu mâinile pe sus şi ocupaţi să ceară arbitrului repunere din 6 metri, fundaşii Milanului l-au scăpat din vedere pe Berti, care a plonjat spectaculos şi a marcat golul uneia dintre cele mai frumoase victorii nerazzurro în Derby della Madonnina.

De altfel, de-a lungul anilor, Berti se va dovedi unul dintre cei mai importanţi jucători ai Interului în duelurile cu Milan, iar reuşita din noiembrie 1990 nu a rămas singulară. Massimo Moratti povestea într-un interviu mai vechi faptul că nimeni nu mobiliza echipa mai bine decât Nicolino înaintea derbyurilor cu rossonerii.

By Ionut Tataru with 3 comentarii

3 comentarii:

Leave a Reply