follow

FRANCESCO BARDI, PUŞTIUL CARE APĂRĂ PENALTYURI

Image and video hosting by TinyPic

Se spune că o mare echipă trebuie să aibă un mare portar. În acest moment, sunt de părere că suntem o echipă mare”, a spus Fulvio Pea, antrenorul de la Inter Primavera, după ce elevii săi au obţinut calificarea în finala celei de-a 63-a ediţii a tradiţionalului turneu de la Viareggio. Nerazzurri mici s-au impus cu 4-1 după loviturile de departajare în faţa Atalantei, eroul meciului fiind Francesco Bardi, cel care a parat două penaltyuri din cele trei pe care au apucat să le execute bergamezii.

Performanţa lui Bardi nu este una întâmplătoare. Deşi, de la începutul competiţiei, Alibec şi Dell'Agnello au luat ochii tuturor, ambii reuşind câte cinci goluri şi aflându-se pe locul 2 în topul golgeterilor, goalkeeperul nerazzurrilor a fost la fel de important pentru parcursul echipei. În sferturile de finală, în care adversar a fost Genoa, actuala campioană a Italiei, portarul de 18 ani a mai reuşit să apere o lovitură de la 11 metri, la scorul de 1-0 pentru Inter, evitând astfel prelungirile. Nu este aşadar nicio surpriză că a reuşit să-i ia locul între buturi lui Gallinetta, un alt tânăr promiţător, care a făcut parte de câteva ori şi din lotul echipei mari.

Noua senzaţie de la Primavera s-a născut pe 18 noiembrie 1992, la Livorno. A început fotbalul la echipa toscană, evoluţiile sale de la tineret aducându-i rapid promovarea la seniori. Mai mult decât atât, a apucat şi să debuteze în Serie A, în ultima etapă a sezonului 2009/10, într-o înfrângere în faţa Parmei, scor 1-4. Chiar dacă în Serie B nu a mai avut nicio apariţie, în perioada de mercato din această iarnă a ajuns la Inter, find observat de mai multă vreme de Marci Branca şi Piero Ausilio.

Primele priviri le-a atras în 2009, atunci când a făcut parte din lotul Italiei la Campionatul Mondial Under 17, desfăşurat în Nigeria. Deşi a fost titular o singură dată, prezenţa sa în teren s-a dovedit decisivă pentru squadra azzurra. În optimile de finală, în meciul cu Statele Unite, Bardi a reuşit să apere un penalty la 0-0 (foto sus), moment care le-a oferit încredere coechipierilor săi, învingători în final cu 2-1. Alături de certele calităţi pe care le are când vine vorba de apărat lovituri de pedeapsă, portarul toscan are un fizic impresionant pentru vârsta sa (1,87 metri, 84 kg), la care se adaugă o coordonare foarte bună şi reflexe de calitate.

Este greu de crezut că îl vom vedea pe Bardi prea curând în poarta echipei mari, în special dacă ne gândim cât de sceptici sunt italienii când vine vorba de promovarea tinerilor şi la discuţiile privind o posibilă sosire a lui Viviano la Milano în vară. Dar, cu siguranţă, este un nume care merită urmărit. Mai ales când vine vorba de penaltyuri.

By Ionut Tataru with 1 comentarii

1 comentarii:

Leave a Reply