follow

INTER - LECCE 1-0. EMOŢII, PAZZO ŞI -2

Image and video hosting by TinyPic

Meciul cu Lecce s-a dovedit mai dificil şi cu mai multe emoţii decât şi-ar fi dorit oricare dintre noi. Corvia, în debutul partidei, şi Bertolacci, pe finalul ei, au avut singurele ocazii pentru oaspeţi. Dar ce ocazii! Una ar fi putut să-i pună pe nerazzurri în postura echipei obligate să alerge după o nouă răsturnare de situaţie, cealaltă ar fi putut restabili egalitatea într-un moment în care timpul rămas pentru un eventual gol al victoriei era, probabil, insuficient. Între aceste două şanse ale oaspeţilor, am avut parte de un Inter care a resimţit oboseala fizică şi psihică de la Munchen şi de un nou gol după pauză al lui Pazzini, al şaselea de la sosirea sa pe Meazza. Iar la final am răsuflat cu toţii uşuraţi. Distanţa faţă de Milan s-a redus la numai două puncte, iar etapa viitoare urmează derbyul. Unul care, în actualele condiţii, devine decisiv. Însă nu doar pentru echipele implicate, ci şi pentru Napoli şi chiar Udinese, care par să aibă un cuvânt important de spus în acest sfârşit de campionat.

Intenţiile lui Leonardo au fost în mod clar ofensive, cu speranţa că un eventual iureş de început ar putea rezolva meciul rapid. Totuşi, în ciuda faptului că Inter a început partida cu trioul Eto'o-Pazzini-Pandev, susţinut din spate de Sneijder, nerazzurrii au găsit în puţine momente rezolvarea corectă în faţa unei echipe oaspete aşezate excelent în teren de Luigi Di Canio. În aceste condiţii, cel mai bun interist al primelor 45 de minute a fost Chivu, care atunci când evoluează în centrul apărării devine un alt jucător. Când îl văd jucând aşa cum a făcut-o ieri şi îmi amintesc şi de Franţa-România de la Paris, parcă nu mai îmi fac griji că Lucio va lipsi în derby şi în turul cu Schalke din Liga Campionilor. Un tandem Chivu-Ranocchia oferă suficientă siguranţă în acest moment.

Repriza a doua a început cu un Inter mai hotărât şi, după ce Pazzini a ratat incredibil dintr-o situaţie excelentă, tot Pazzo a marcat ceea ce avea să fie unicul gol al întâlnirii, după o preluare de mare jucător (corectă, în ciuda protestelor prelungite ale lui Rosati) şi o finalizare de vârf adevărat. O nouă fază care confirmă că fostul atacant al Sampdoriei este mai aproape de stilul lui Inzaghi, adică un killer în faţa porţii, un oportunist, decât de cel al lui Milito, care nu doar marchează, ci şi participă la crearea fazelor ofensive.

Deşi după gol aşteptam descătuşarea şi desprinderea, la fel cum s-a întâmplat în alte ocazii, de această dată nu a mai fost cazul. Cu emoţiile de care aminteam mai sus, Inter a reuşit totuşi să păstreze rezultatul de pe tabelă, şi datorită lui Julio Cesar, care dovedeşte că rămâne un jucător important, în ciuda gafelor din dubla cu Bayern. Victorie care pe unii i-a făcut să ridice din sprânceană, însă eu îi invit să vadă că alţii, când au avut astfel de evoluţii, au pierdut la scor sau au smuls cu chiu cu vai o remiză. Un titlu se câştigă şi cu 1-0 tras de păr, nu doar cu goleade precum cele cu Roma sau Genoa. Mai ales în Italia.

NOTELE INTERIŞTILOR

Julio Cesar 7 - Parada din final a salvat rezultatul. Şi poate mai mult decât atât.

Maicon 6 - Timid şi absent din joc în prima repriză, şi-a mai revenit după pauză, dar departe de nivelul său.

Lucio 6 - Meci fără mari probleme pentru brazilian, dar nu se poate trece peste faptul că a încasat stupid galbenul care îl va face să lipsească la derby.

Chivu 7 - Probabil cel mai bun meci al sezonului.

Zanetti 7 - N-ai fi zis că a avut febră cu doar câteva zile în urmă.

Cambiasso 6 - În nota echipei. Şi-a făcut treaba, fără a ieşi însă în evidenţă.

Thiago Motta 5 - Unul dintre cele mai slabe meciuri ale lui Thiagone. În multe momente, a dat senzaţia că nici nu se apără, nici nu atacă.

Pandev 5 - Nu a reuşit să confirme momentul pozitiv de după golul marcat la Munchen. A pierdut multe mingi şi nu a fost mai deloc un pericol pentru poarta oaspeţilor.

Sneijder 6,5 - Două ocazii destul de bune în prima repriză, plus ceea ce trebuia să fie un assist pentru pazzini în debutul părţii secunde. S-a aflat mereu în joc, distribuind baloane în stanga şi-n dreapta.

Eto'o 6 - Una dintre evoluţiile nereuşite ale camerunezului. dar în cazul său, cine ar avea curaj să-l critice?

Pazzini 6,5 - Omul cu golul. În special în repriza a doua.

Coutinho 5 - A avut la dispoziţie ceva mai mult de un sfert de oră, dar nu a reuşit să iasă în evidenţă cu nimic.INTER - Lecce 1-0 (Pazzini 52)

Inter: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Chivu, Zanetti - Cambiasso, Thiago Motta - Sneijder (Kharja 84) - Pandev (Coutinho 73), Pazzini, Eto'o (Stankovic 90+4)

Lecce: Rosati - Tomovic (Donati 50), Ferrario, Fabiano, Brivio (Piatti 90+1) - Olivera, Vives, Giacomazzi (Jeda 83), Bertolacci, Mesbah - Corvia.

CIFRELE MECIULUI

Posesie %: 66 - 34
Şuturi la/pe poartă: 12/4 - 7/1
Baloane jucate: 665 - 353
Pase reuşite %: 70 - 49,4
Faulturi comise: 7 - 22
Cornere: 4 - 5

Baloane recuperate: Chivu 27, Ferrario 22, Lucio 21
Pase reuşite: Thiago Motta 75, Sneijder 68, Cambiasso 48
Şuturi: Pazzini 4, Sneijder 4, Corvia 2, Maicon 2, Bertolacci 2.

By Ionut Tataru with 11 comentarii

11 comentarii:

 • Geo says:

  Am castigat un meci,in care nu ne am fortat f mult..cel putin asa mi sa parut...

  Referitor la Chivu...ramane cum am stabilit:D....
  daca intra in centru joaca fara greseala,si nu ma refer doar la acest meci...la fel a jucat si in nationala la meciul din Franta,ex ar mai fi...
  sunt sigur ca va face pereche buna cu Ranocchia...
  pai a avut cel mai bun meci de pana acum pt simplu motiv ca a jucat unde ii convine si da randament max...
  sper sa nu mai fie injurat sau luat la misto cand joaca in stanga,ci de apreciat,pt ca este un jucator polivalent,iar polivalenta unui jucator inseamna valoare;)...

 • deki says:

  In fiecare zi corriere va face un duel pe fiecare post intre jucatorii campioanei mondiale si echipei a treia din milano.Cum era de asteptat s-a inceput cu portarii si cum era de asteptat m-am amuzat doar cand am privit pozele celor 2 si m-am uitat ce are Julione pe piept. Deabi astept maine sa vad duelul si deocamdata pornim cu 1-0 :)

  http://www.corrieredellosport.it/calcio/serie_a/2011/03/22-162262/I+duelli+del+derby%3A+i+portieri.+Abbiati+contro+Julio+Cesar

Leave a Reply