follow

INTER PRIMAVERA A CÂŞTIGAT TURNEUL DE LA VIAREGGIO

Image and video hosting by TinyPic

Triumf total pentru micii nerazzurri la Viareggio Cup 2011. Pe Stadio Armando Picchi din Livorno, Inter Primavera a câştigat finala tradiţionalului turneu pentru echipele de tineret, ajuns în acest an la cea de-a 63-a ediţie, disputată împotriva Fiorentinei cu scorul de 2-0.

Ambele goluri ale elevilor lui Fulvio Pea au fost marcate de Dell'Agnello, care a cucerit astfel şi titlul de golgeter şi de cel mai bun jucător al competiţiei. De asemenea, Inter a mai câştigat un trofeu individual, prin Francesco Bardi, care a fost desemnat cel mai bun portar al turneului. Ce poate fi mai frumos pentru doi puşti de nici 19 ani decât să sărbătorească aceste succese chiar în oraşul natal?

Victoria echipei de tineret a nerazzurrilor nu trebuie privită ca o întâmplare. Este succesul unei politici de scouting foarte bună, ajunsă însă abia la jumătatea drumului, şi a unei munci excelente depuse de Fulvio Pea, adus la Inter după ce a reuşit să câştige titlul Italiei cu Sampdoria Primavera. Sub bagheta lui s-a format un grup care musteşte de talent, începând cu Bardi, portarul despre care am vorbit cu ceva vreme în urmă, continuând cu Natalino, pe care l-am văzut în câteva rânduri şi la seniori, Faraoni, Biraghi, autorul unui gol minunat în amicalul cu Manchester City din vara trecută, mergând mai departe în linia de mijloc cu Andrea Romano şi Crisetig şi terminând cu un atac în care Alibec, Dell'Agnello, Bessa şi Tallo înscriu pe bandă rulantă.

Este cel de-al şaselea trofeu obţinut de Inter Primavera la Viareggio. La ulimul succes, în 2008, vedeta absolută a fost Balotelli, care apoi a făcut pasul decisiv la echipa mare. Aşteptăm curioşi să vedem dacă şi de acestă dată unul sau mai mulţi dintre puştii de la tineret pot deveni puncte de referinţă alături de monştrii sacri Zanetti, Cambiasso, Sneijder sau Eto'o. Abia atunci putem spune că, într-adevăr, politica lui Branca şi Ausilio şi-a îndeplinit scopul.

By Ionut Tataru with 2 comentarii

2 comentarii:

  • mirifiq says:

    alibec, tallo ,crisetig ,dell`agnello,natalino, biraghi... doamne ce bine ma simt sa stiu ca interul meu are niste talente precum sunt astea...

  • Mishu says:

    Acum trebuie adusi la echipa mare cu anumite ocazii...sa se "coaca" un pic.. Vor mia trece 1-2 pana vom vedea ceva concret

Leave a Reply