follow

INTER - GENOA 2-1. UN MIX CÂŞTIGĂTOR

Cupa Italiei rămâne terenul de joacă preferat al nerazzurrilor, care îşi continuă invincibilitatea în această competiţie, care durează din 2009, în timp ce de la ultimul eşec pe teren propriu a trecut aproape un deceniu. Inter a ajuns la a şaptea victorie consecutivă şi s-a calificat în sferturile de finală, la capătul unui meci în care mixul dintre veterani şi tineri a arătat că poate funcţiona, oferind în acelaşi timp şi rezultate.

Image and video hosting by TinyPic

Nu doar rezultatul partidei de aseară este important, ci şi abordarea lui Ranieri, care a decis să le ofere spaţiu tinerilor şi celor mai puţin folosiţi în ultima vreme. Au apărut astfel în teren Cordoba, Ranocchia, Obi, Poli, Faraoni, Castaignos, în timp ce Sneijder a bifat primul meci ca titular după o lungă pauză cauzată de accidentări. Experimentul a reuşit, confirmând faptul că Inter şi-a recâştigat forţa şi echilibrul, chiar şi în condiţiile unui prim 11 inedit.

Este adevărat că misiunea Interului a fost facilitată şi de faptul că deschiderea scorului a venit repede, în minutul 9, Maicon dovedind o dată în plus că atunci când marchează nu o poate face normal. Brazilianul l-a învins pe Lupatelli cu un şut de la aproape 30 de metri, execuţia brazilianului dând senzaţia că a trimite mingea la vinclu este un lucru banal.

Scenariul perfect pentru nerazzurri, care au putut astfel să se concentreze pe închiderea spaţiilor pentru adversari şi pe contraatac, o tactică care îi este atât de dragă lui Ranieri. În condiţiile în care Genoa a atacat lent, previzibil şi deloc periculos, Inter a continuat să controleze fără probleme jocul, Castallazzi făcând un singur plonjon până la pauză, şi acela forţat mai mult de frigul de afară, decât de şutul lui Costant.

Sneijder a ţinut să-şi facă simţită reintrarea, fiind foarte activ în prima repriză, când a tras patru din cele cinci şuturi ale nerazzurrilor, dar realizările au fost mai numeroase în partea a doua, în special după ce, în minutul 50, Poli şi-a adus aminte de rivalitatea personală cu Genoa şi a înscris după o acţiune splendidă, la care au mai participat Maicon şi Obi, sigilând practic victoria şi calificarea.

Cu un avntaj liniştitor pe tabelă, Ranieri l-a trimis pe teren în ultima jumătate de oră şi pe Zarate, însă argentinianul, posibil la ultima apariţie pe Meazza ca interist, nu a reuşit să aibă un impact mai mare decât cel pe care l-a înlocuit, olandezul Castaignos, ambii suferind probabil de faptul că au fost prea izolaţi între fundaşii oaspeţilor. Pe fondul relaxării, în al doilea minut al prelungirilor, Inter a ratat şansa de a termina un nou meci fără gol primit, Birsa marcând din apropiere, după ce Pratto trimisese iniţial în bară.

Finalul avea însă să îi fie rezervat lui Zanetti, care a făcut una dintre cursele sale caracteristice printre nişte jucători care ar putea să-i fie copii. Un moment apreciat de public şi care a încheiat cum nu se putea mai frumos o seară fără emoţii pentru nerazzurri.

În afară de autorii celor două goluri, remarcaţii serii sunt Ranocchia, cu excepţia fazei din startul părţii a doua, când l-a scăpat uşor din marcaj pe Pratto, Zanetti, Cambiasso, Obi şi Sneijder. Olandezul reprezintă de altfel cea mai bună veste de după acest meci, prezentându-se într-o formă bună, mai ales din punct de vedere fizic, şi cu o mare poftă de joc. Acum rămâne de văzut dacă Ranieri va păstra sistemul de aseară, cu Wes în spatele unui singur atacant, sau va reveni al modulul cu două vârfuri, riscând însă să piardă echilibrul din ultima perioadă.

În final, câteva vorbe şi despre Kucka, jucătorul despre care se vorbeşte insistent că va ajunge la Inter încă din această iarnă şi care aseară a fost titular la Genoa. Slovacul a recuperat cele mai multe baloane dintre coechipierii săi şi a fost al doilea cel mai bun pasator al „grifonilor” pe Meazza, însă nu mi-a dat în niciun moment senzaţia că ar putea pune în pericol postul de titular al unuia dintre mijlocaşii titulari ai lui Ranieri. În condiţiile în care Obi şi, mai ales, Poli au avut evoluţii solide şi pot reprezenta soluţii viabile, nu văd ce ar putea aduce în plus un fotbalist care oricum nu a impresionat în acest sezon.INTER - Genoa 2-1 (Maicon 9, Poli 50 / Birsa 90+1)

Inter: Castellazzi - Maicon, Cordoba, Ranocchia, Zanetti - Faraoni, Cambiasso, Poli (Nagatomo 75), Obi - Sneijder (Alvarez 81), Castaignos (Zarate 63)

Genoa: Lupatelli - Sampirisi, Granqvist, Moretti, Rossi (Constant 25, Marchiori 54) - Kucka, Seymour, Brisa - Jorquera - Pratto, Ze Eduardo (Sculli 69).

CIFRELE MECIULUI

Posesie %: 45 - 55
Şuturi la/pe poartă: 9/4 - 8/5
Baloane jucate: 524 - 661
Pase reuşite %: 66,4 - 73,7
Faulturi comise: 4 - 12
Cornere: 1 - 3

Baloane recuperate: Cordoba 28, Kucka 22, Ranocchia 20
Pase reuşite: Seymour 77, Kucka 63, Jorquera 54
Şuturi: Sneijder 6, Pratto 3, Jorquera 2.

Sursa foto: sports.yahoo.com

By Ionut Tataru with 1 comentarii

1 comentarii:

  • deki says:

    Hai vere lasa-ma cu Kucka..ca el avem cel putin 5-6 jucatori tineri de la primavera pe care ne putem baza.

Leave a Reply