follow

INTER PRIMAVERA S-A CALIFICAT ÎN SEMIFINALELE NEXTGEN SERIES

O să amân cronica meciului de aseară cu Napoli, pentru că echipa Primavera a nerazzurrilor a reuşit o spectaculoasă calificare în semifinalele NextGen Series, competiţia care se doreşte a deveni tradiţională şi o variantă a Ligii Campionilor pentru formaţiile de tineret.Inter mergea în Portugalia cu şansa a doua. Nu doar pentru că evolua în deplasare, ci şi pentru că adversarul era unul, la prima vedere, imposibil. Condusă de pe bancă de fostul internaţional lusitan Sa Pinto, Sporting Lisabona a dominat autoritar grupa din care au făcut parte Liverpool, Wolfsburg şi Molde, terminând pe primul loc, cu cinci victorii şi un egal. Mai mult decât atât, în actualul sezon, alb-verzii erau neînvinşi în toate competiţiile în care au evoluat. De parcă toate acestea nu erau de ajuns, Andrea Stramaccioni nici nu l-a putut folosi pe Bianchetti, punctul de referinţă al defensivei nerazzurre.

În faţa unui 4-2-3-1 propus de Sa Pinto, Inter s-a prezentat într-o aşezare 4-4-1-1, având ca prim obiectiv închiderea spaţiilor pentru o ofensivă care marcase 20 de goluri în faza grupelor. A rezultat o primă repriză în care gazdele au deţinut iniţiativa, fără a-şi crea însă ocazii clare, în timp ce puştii lui Stramaccioni au încercat să ameninţe poarta lui Veloso prin viteza lui Alborno, tehnica şi viziunea şui Bessa, inima şi creierul acestei echipe, sau oportunismul lui Longo.

Jocul tactic excelent al micilor interişti a fost premiat în debutul părţii secunde, când senegalezul Ibrahima Mbaye a marcat cu o frumoasă lovitură de cap, după un corner executat excelent de Bessa. Restul timpului a fost o continuă încercare a jucătorilor de la Sporting de a egala, cea mai mare ocazie aparţinându-i lui Betinho, care a ratat incredibil cu poarta goală, după ce îl driblase pe Di Gennaro. Într-un final dramatic, în care portughezii au atacat inclusiv cu portarul, Romano şi Duncan au irosit două mari oportunităţi de a dubla avantajul Interului, dar ar fi fost probabil un rezultat mult prea dur faţă de ceea ce s-a întâmplat pe teren.

O victorie a determinării, a cinismului şi a lui Stramaccioni, care a reuşit să treacă peste eşecul usturător din primul meci al competiţiei, 1-7 cu Tottenham, şi şi-a dus băieţii între primele patru echipe de pe continent la nivel de tineret. Acolo unde va întâlni pe Marseille, învingătoare cu 2-1, după prelungiri, în faţa lui Aston Villa.

Aceşti băieţi au onorat munca tuturor celor din club. Cu toţii merită credit pentru acest succes. Am dovedit că suntem o echipă mare şi am reuşit să gestionăm corect fiecare moment din meci. Acum ne vom concentra din nou pe campionat şi Turneul de la Viareggio, care rămân priorităţile noastre”, a declarat Roberto Samaden, directorul academiei de tineret a nerazzurrilor.

În loc de concluzie, patru consideraţii.

1.Actuala echipă Primavera musteşte de talent, începând cu vârfurile acestei generaţii (Bessa şi Longo) şi continuând cu Alborno, Duncan, Crisetig sau absentul de aseară, Bianchetti. Performanţa pe care au reuşit-o (Pentru că este o performanţă!) o dovedeşte.

2.La tineret se munceşte bine. În ultimii cinci ani, echipa Primavera a obţinut un titlu, a jucat o finală a campionatului, s-a impus de două ori la Viareggio, a bătut pe Bayern Munchen (un alt club cunoscut pentru valoarea sa la acest nivel) înaintea finalei Ligii Campionilor din 2010, iar acum s-a calificat în semifinalele NextGen. Un asemenea şir de rezultate nu poate fi întâmplător.

3.O oarecare legătură cu punctul anterior. Succesele din ultimii ani au creat o imagine favorabilă academiei de tineret a Interului. În aceste condiţii, clubul are obligaţia să privească mai atent în propria curte, înainte de a investi în transferuri precum Kharja, Zarate sau Kucka. Aceşti puşti nu se pot descurca mai rău decât cei enumeraţi anterior.

4.Dacă până la urmă clubul va alege să-şi îndrepte mai mult atenţia spre propriile produse, oare nu ar fi o idee bună să pună proiectul în mâinile unui tehnician tânăr şi entuziast. Cum ar fi Andrea Stramaccioni, de exemplu.

By Ionut Tataru with 6 comentarii

6 comentarii:

 • Ibrahim says:

  Se pare ca si pustii vor avea parte tot de Marseille.

  "Inter will now face Marseille, who recorded a 2-1 victory against Aston Villa at Villa Park, with the two remaining quarter finals, Tottenham Hotspur versus Liverpool and Barcelona versus Ajax being played on the 1st and 8th of February respectively."


  Modelul asta cu un tehnician tanar si entuziast a mers (uneori) foarte bine, insa in alte cazuri nu. E un experiment oricum. Un DA, pentru punctul 4, doar daca se va merge pe mana tinerilor. Altfel, cred ca greu se poate impune cineva crud in fata unor jucatori precum Zanetti, Cambiasso, Lucio, Maicon, Samuel, jucatori care, la nivel de club au castigat toate trofeele importante.

 • tibi says:

  numarul 3. cred ca toti interistii isi doresc asta dar mai cred ca e foarte greu. ori nu se vrea asta ori nu sunt destul de buni jucatorii ori nu se vrea sa li se acorde incredere. privim noi mai atent in propria curte. atat.

 • mirifiq says:

  daca astia nu sunt destul de buni sa fie adusi la prima echipa...atunci cine Doamne iarta ma are pusti mai buni ca astia?dar politica clubului nostru viseaza nus ce...care sunte echipele ce le putem intalnit in finala?

Leave a Reply