follow

FINALA CAMPIONATULUI PRIMAVERA: ULTIMA EMOŢIE DINTR-UN SEZON CA O POVESTE

Lukas Spendlhofer, Andrea Romano, Daniel Bessa, Joseph Duncan, Marek Kisela. Cu toţii s-au aflat pe teren pe 31 august anul trecut, atunci când Inter Primavera începea oficial sezonul cu un umilitor 1-7 în faţa lui Tottenham, în NextGen Series. Ceva mai mult de nouă luni mai târziu, ei şi coechipierii care atunci au lipsit se pregătesc să încheie o stagiune de care, cu siguranţă, îşi vor aminti mulţi ani de acum înainte.Astăzi, de la ora 22, pe Stadio Pietro Barbetti din Gubbio, micii nerazzurri vor juca finala campionatului Primavera, împotriva lui Lazio. Un meci care poate aduce al doilea trofeu al sezonului, după superba victorie din NextGen Series, şi primul titlu al Italiei la această categorie de vârstă din 2007.

Atunci, vedetele echipei erau Balotelli, Biabiany, Bolzoni, Bonucci, Ribas sau Siligardi. Jucători care au reuşit, mai mult sau mai puţin, să-şi facă un nume în fotbalul mare. Acum ne mândrim cu Longo, Bessa, Crisetig, Romano sau Duncan şi senzaţia este că nici unul nu va rata ocazia de a avea un impact şi la seniori în viitor.

Indiferent de rezultatul din această seară, atunci când tragem linie în privinţa sezonului echipei Primavera, concluziile sunt pozitive. O generaţie care musteşte de talent, un grup foarte puternic, care arată că, în ceea ce priveşte academia de tineret, la Inter se lucrează bine. Pasul următor ar trebui să fie gestionarea corectă a situaţiei acestor jucători, pentru ca, într-un an sau doi, pe unii dintre ei să-i vedem reprezentând soluţii de înlocuire a unui Samuel, Cambiasso sau Milito.

Drumul până aici nu a fost nici uşor, nici lipsit de dezamăgiri. Inter a părăsit prematur atât Cupa Italiei, cât şi Turneul de la Viareggio, de fiecare dată în urma loviturilor de departajare. Nu trebuie însă să ne plângem. Aceeaşi loterie ne-a oferit ocazia de a ne bucura pentru succesul din NextGen Series.

Cred că echipa mea este una dificil de înfruntat, pentru că şi atunci când nu reuşeşte să se exprime la potenţialul real, ştie să rămână în meci. Are un caracter puternic, fără a uita de individualităţile importante”, a spus Daniele Bernazzani, cel care a preluat banca formaţiei Primavera după ce Stramaccioni a fost avansat la echipa mare, gestionând perfect tranziţia şi continuând munca foarte bună făcută până la sosirea sa.

Puţine cuvinte, dar o caracterizare exactă a grupului pe care îl conduce. Iar semifinala cu AC Milan, încheiată cu un 4-3 incredibil, a dovedit-o. Nici diseară nu va fi uşor. Lazio are avantajul unei zile în plus de odihnă şi a faptului că nu a fost nevoită să joace prelungiri. Inter îl va avea la dispoziţie pe Livaja, suspendat împotriva rossonerilor, dar l-a pierdut pe Di Gennaro, portarul titular, din cauza unei accidentări.

Nu putem fi siguri de deznodământul meciului de la Gubbio. Dar putem fi siguri că băieţii ăştia vor face totul să câştige, indiferent de cât de dificil va fi la un anumit moment. Şi ar fi frumos ca trofeul care poartă numele lui Giacinto Fachhetti să revină acasă.

By Ionut Tataru with 5 comentarii

5 comentarii:

  • mirifiq says:

    mi ai adus aminte de siligardi...pe mine ma impresiona la vremea aceea pustiul ala cum o face si longo acum...ce sti de el ioane?

  • Ionut says:

    A tot fost împrumutat, cel mai important la Bologna, iar vara trecută a devenit jumi-juma între noi şi Livorno. A ars-o la comunişti sezonul ăsta, a dat şi vreo 2-3 goluri

Leave a Reply