follow

INTER PRIMAVERA - LAZIO PRIMAVERA 3-2: CAMPIONI D'ITALIA

Inter este campioana Europei şi a Italiei. Nu vorbesc despre trecut, ci despre prezent. Să sperăm că şi despre viitor. Echipa Primavera a nerazzurrilor a învins pe Lazio cu 3-2 în finala campionatului şi a cucerit primul titlu din 2007 încoace. Trofeul Giacinto Facchetti se întoarce acasă, iar la doi ani distanţă de Tripla seniorilor, avem parte de o Dublă a puştilor.Este al şaptelea titlu cucerit de Inter Primavera, acelaşi număr ca şi Roma şi unul mai puţin decât Torino, lider din acest punct de vedere. Dar parcă niciodată nu a existat un grup atât de talentat. Şi nu, n-am uitat că la succesul din 2002 se aflau pe teren Pandev şi Martins, iar la cel din 2007 au strălucit Balotelli şi Biabiany.

Dacă mă întrebaţi care e viitorul jucătorilor din această echipă, habar n-am ce să vă răspund. Dar, vorbind de prezent, pot spune că avem parte de o generaţie de mici fenomene. În frunte cu Samuele Longo, desemnat MVP-ul campionatului, şi despre care Sacchi spunea cu câteva zile în urmă că, în altă ţară, ar fi evoluat deja la seniori.

Longo este, fără îndoială, vârful, dar foarte aproape de el sunt Bessa, Romano, Duncan, Crisetig sau Livaja. Fără a uita de importanţa lui Mbaye, Di Gennaro sau Spendlhofer în anumite momente ale sezonului. Şi atenţie la Garritano, autorul unui gol în finala de ieri, care este dublu campion în acest sezon, după ce a cucerit titlul şi cu Juniores Berretti (Under 18).

Acest succes li se datorează în egală măsură lui Stramaccioni, cel care a pus bazele acestui grup, şi Bernazzani, care a reuşit să continue munca foarte bună a predecesorului său. Nu este uşor să revii la a antrena puşti de 19-20 de ani după ce te-ai obişnuit să lucrezi zi de zi alături de Mourinho şi Zanetti.

La fel de importantă în victoriile din acest sezon a fost şi conducerea. Când vine vorba de echipa mare, sunt destule de reproşat. Mai ales în ultimii doi ani. Însă din punctul de vedere al muncii la nivel de tineret, numai de bine. Nu e deloc uşor să câştigi în acelaşi an campionatul atât la Primavera, cât şi la Berretti. Inter a făcut-o. Şi a făcut-o cu stil. Acum rămâne doar să sperăm că aceste succese vor fi gestionate corect şi vor fi confirmate în viitor.

By Ionut Tataru with 9 comentarii

9 comentarii:

 • INTER says:

  As prefera sa il promovam pe Longo, in loc sa insistam pe Destro, chiar daca cel din urma a confirmat deja in Serie A. Nu imi imaginez cum or sa se simta acesti baieti dupa ce au castigat trofeu dupa trofeu si tot pe la Modena ori Crotone ajung sa joace, fara a avea vreo sansa reala de a ajunge in primul lot.

  Vi-l mai amintiti pe Aiman Napoli?

 • beyou says:

  Un meci peste Germania-Portugalia.
  Felicitari baieti.
  Citeam de un posibil transfer al lui Gago.
  Dar de ce sa-l transferi cand il ai pe Duncan acolo?

  Romano are unele faze in care spui ca e Pupi.

 • Jerry says:

  Ce ghinion pe Bessa. Dupa finala NextGen s-a accidentat, acum din nou. Nu stiu timpul de recuperare, dar ar fi bine sa prinda si el macar vreo doua meciuri la echipa mare in perioada de pregatire.

 • WTF says:

  ... IONUT un post despre campionatul European unde sa ne exprimam parerile despre meciuri ... jucatorii lui Inter ... bla bla bla ... ??? ...

  ... cat despre PRIMAVERA ... nu pot sa zic ca nu ma bucur ... dar decand l.au lasat pe MARTINS sa plece (ca tot aducea IONUT aminte de el mai sus) ... m.am convins ink 1 dak mai era nevoie ca la INTER nici1 nu o sa se aiba rabdare cu juniorii ... imi aduc aminte de el cand a intrat pe finalul partidei INTER - SAMPDORIA ... cand eram condusi cu 2 goluri ... a dat pasa de gol ... gol ... a dat semnalul revenirii ... unii au numit.o ... "best fotball comeback ever"..."greatest comeback"... etc ... :) ...

  ... app. de MARTINS ... tin cu OLANDA ... :))))))))))) ... glumeam ...

Leave a Reply