follow

MORATTI: „CONSTRUCŢIA UNUI NOU STADION ESTE UN PAS VITAL”

Construcţia unui nou stadion? Să spunem că este un proiect extrem de interesant. Cred că vom face ceva în această direcţie, dar trebuie să evaluăm anumite lucruri. Vorbim despre un proiect major şi este nevoie să fim atenţi şi să luăm în considerare toate aspectele. Deşi nu este uşor să contruieşti un stadion în Italia, cred că ar fi un pas vital, un lucru fundamental din cel puţin două motive. Propriul stadion oferă importante beneficii financiare, extrem de folositoare în actualul climat economic. Ceea ce se întâmplă în Anglia este un bun exemplu. De asemenea, un nou stadion oferă o nouă dimensiune pentru fani. Înţeleg ataşamentul pentru un loc în care echipa a jucat mulţi ani, dar consider crearea unei case sigure pentru echipă ca un semn de respect faţă de suporteri” (Massimo Moratti - Corriere dello Sport)

Image and video hosting by TinyPic

Mai bine mai târziu decât niciodată! Deşi ar fi trebuit să facă asta de mai mult timp, Massimo Moratti a realizat în cele din urmă necesitatea construcţiei unui stadion propriu pentru Inter, confirmând planurile pentru un astfel de proiect, după ce zvonurile s-au intensificat în ultima perioadă. Mai exact, după vizita sa în China, unde a purtat discuţii cu una dintre marile firme de construcţii din această ţară, China Railway Construction Corporation.

Pe lângă faptul că o astfel de mutare ar putea face mai bine clubului decât un transfer al lui Messi, cum bine observă băieţii de la Bauscia Cafe, declaraţia lui Moratti confirmă o schimbare de strategie în Corso Vittorio Emanuele, o tendinţă începută cu prelungirea contractului lui Stramaccioni până în 2015 (Mourinho e ultimul care a semnat o înţelegere pe o durată atât de mare, semn al încrederii lui Il Presidente) şi cu cooptarea în staff-ul administrativ a lui Marco Fassone, un specialist în marketing şi un om care a avut un important aport în construcţia arenei pe care evoluează în prezent Juventus.

Probabil majoritatea ştiţi deja amănuntele, dar o să le repet rapid, pentru cei care încă nu le cunosc. Se vorbeşte despre o arenă de 55-60.000 de locuri, inspirată de Emirates, Allianz Arena, St. Jakob-Park (Basel), Etihad Stadium şi Estadio da Luz (Benfica), investiţia ridicându-se la aproximativ 250 de milioane de euro. Construcţia ar urma să se încheie în 2017, iar pentru locaţia acesteia sunt luate în calcul mai multe zone din Milano, la care accesul să fie cât mai uşor cu putinţă: Gratosoglio, Pioltello, Rozzano, Rogoredo şi zona situaţă între Parcul Trenno şi Settimo Milanese.

În discuţia cu cei de la Corriere, Moratti a spus că, în curând, urmează şi alte informaţii din pe marginea acestui subiect. Totuşi, a adăugat zâmbind preşedintele nerazzurrilor, să nu ne aşteptăm ca acestea să apară chiar mâine. Din acest moment, însă, suntem siguri că există un plan, motiv pentru care răbdarea noastră va fi prezentă în cantităţi mai mari. Sau cel puţin aşa ar trebui.

Acum ceva vreme, scriam că pot trece mai uşor peste un sezon-două de tranziţie, dacă văd un proiect clar. În acest moment, pare că suntem pe drumul cel bun. În cazul în care se va materializa şi transferul unui jucător important, aşa cum a promis Moratti în acelaşi interviu, încrederea mea va fi şi mai mare.

By Ionut Tataru with 10 comentarii

10 comentarii:

 • seby says:

  Perfect, in sfarsit se face!!! deja sunt curios cum se va numi :P

  Se pare ca ISLA si Asamoah sunt foooarte aproape Rubentus (unde-i baga frate?!?!)iar eu simt subit un nod in gat. Sa-i dau cu bere ca poate trece :P

  ce vedeta sa aduca? ce campion sa joace in EL? Chivu :|

 • Ionut says:

  Numele, probabil, va fi cumpărat de vreun sponsor. că aşa e la modă. Da' eu i-aş spune Facchetti :P

  Cât despre Isla şi Asamoah, treaba stă aşa. E via Tuttosport, deci primele rezerve. Apoi, cică ar fi coproprietate, ambii, pe 15 milioane în total. Acum, am dubii că Udine dă aşa ieftin două piese esenţiale. Mai ales în condiţiile în care nouă, doar pentru Isla, ne cereu vreo 17-18, sau bani şi nişte copii, respectiv Coutinho.

  Aşa că ori Pozzo şi ai lui sunt nişte curve ordinare, ori Juve îi şantajează cu ceva, dacă se va face. :)

 • WooZie says:

  Si la noi? Cam liniste la transferuri cand vine vorba de Inter. Sper ca MM sa lucreze in liniste si sa ne faca surprize ca altfel...

 • Ionut says:

  Pentru cei ce vor să vadă semifinala campionatului Primavera...

  http://fcinternewstv.twww.tv/?onair#video.php?nav=1&lang=EN

 • SaintSylveszter says:

  Am vazut si io ca fuse 4-3. Mi-au placut comment-urile de pe fcinternews :)) FORZA PRIMAVERA!! GOOOOOOOOOOOOL SAMUEEEEEEEEEL LONGOOOOOOOOOOOO!!!!! :D

 • Ionut says:

  Ahaha, aseară unde erai? :P

  Vezi că am postat deja pe pagina de FB a blogului sau, dacă ai răbdare, o să pun în curând cronica

 • bodyky says:

  Am uitat ca se joaca aseara si am fost la un tenis de picior :))

  Bine ca i-am batut pe merdani.

  Hai, sa vedem cronica!

Leave a Reply