follow

NEXTGEN SERIES: INTER - DORTMUND 1-0

Inter Primavera are 6 puncte din tot atâtea posibile în grupa E din NextGen Series, reuşind să se impună pe teren propriu împotriva germanilor de la Borussia Dortmund cu scorul de 1-0, după ce în primul meci câştigase în faţa lui Liverpool.Un meci al echipei de tineret a Interului îţi oferă aceeaşi plăcere ca şi o plimbare într-o zi frumoasă de primăvară. Micii nerazzurri sunt ca o Barcelona a nivelului lor de vârstă. Joacă cu o siguranţă dezarmantă, cu o energie impresionantă, ştiind foarte bine ceea ce trebuie să facă şi cu o încredere de campioni ce sunt.

Greu de crezut că Borussia pe care am văzut-o miercuri are altceva în comun cu trupa lui Jurgen Klopp în afară de tricouri. Şi mai greu de crezut că fotbalişti precum Gotze sau Reus au ieşit de acolo, pentru că germanii nu doar că au arătat foarte limitaţi, excepţie făcând poate doar decarul Dudziak, ci au şi practic un joc extrem de dur. Deloc întâmplător, au terminat partida în zece, după eliminarea lui Ruwe din final.

Inter a câştigat doar cu 1-0, graţie reuşitei superbe a lui Benassi, care a teleghidat mingea la vinclu din marginea careului, însă victoria elevilor lui Daniele Bernazzani putea fi mult mai clară şi decisă încă din prima repriză, atunci când micii nerazzurri au irosit uşor mai multe ocazii şi au avut şi un penalty neacordat de arbitru.

Remarcaţii au fost căpitanul Bianchetti, foarte sigur în apărare, Terrani, care a scos sufletul din fundaşul dreapta al Borussiei şi, evident, Duncan, metronomul de la mijloc şi probabil adevăratul lider al acestei generaţii de la Primavera.

Spuneam după Supercupa cu Roma că actuala echipă de tineret nu este la fel de talentată precum cea de anul trecut. Însă puştii Interului au înlocuit acest minus cu o excelentă organizare şi cu un foarte bun joc colectiv. Nu mai există individualităţi precum Longo, Bessa, Crisetig sau Livaja, dar asta nu contează. Ca dovadă, trupa lui Bernazzani are şase victorii din şase meciuri în campionat şi NextGen. Avanti cosi!

INTER - Dortmund 1-0 (Benassi 68)


INTER: Dalle Vedove - Donkor, Bianchetti, Pasa, Bandini - Benassi, Duncan - Belloni (Gabbianelli 45), Garitano (Acampora 87), Terrani (Colombi 64) - Forte (Olsen 87)

Dortmud: Wilmes - Bandowski, Zeugner, Aydincan (Beutler 82), Deelen (Ruwe 49) - Nothnagel, Deichmann, Kubel - Dudziak, Weber - Benkarit (Dytko 75)

By Ionut Tataru with 1 comentarii

1 comentarii:

  • Mishu says:

    Duncan intr-adevar a fost cu 2 clase peste toti de pe teren. smecheria e cum sa faci tranzitia cu el de la tineret la echipa mare.Stofa de jucator are.

Leave a Reply