follow

INTER CAMPUS LA ONU

Image and video hosting by TinyPic

Povestea a început în urmă cu 15 ani, într-o favela braziliană. Nu puteam să închidem ochii atunci când s-a ivit oportunitatea de a face mulţi copii fericiţi şi să le dăm şansa de a purta tricoul Interului şi tricoul lui Ronaldo - pe atunci îl aveam pe Ronaldo în echipă - şi de a-i face în sfârşit să simtă că aparţin lumii”.

În prezent, Inter Campus s-a extins în 25 de ţări, inclusiv în România, iar scopul său a rămas mereu acelaşi: să le redea copiilor din zonele defavorizate, unii dintre ei trecuţi prin drama unui război, „dreptul de a se juca şi dreptul de a zâmbi”.

De-a lungul acestor ani, proiectul condus astăzi de fiica lui Massimo Moratti, Carlotta, a câştigat tot mai multă notorietate (poate nu atât cât ar fi meritat), nu doar datorită proiectelor dezvoltate, dar şi datorită numelor care i s-au alăturat. Cele mai recente exemple sunt Francesco Toldo şi Luis Figo, ambii prezenţi alături de Massimo Moratti la New York.

Însă recunoaşterea supremă a meritelor Inter Campus este această invitaţie primită din partea ONU. Cu siguranţă, mediatizarea unui asemenea eveniment va ajuta pe viitor la dezvoltarea rapidă a proiectului, fără a mai pune la socoteală câştigul din punct de vedere al imaginii.

Ţările în care există Inter Campus: Angola, Argentina, Bolivia, Bosnia, Brazilia, Bulgaria, Cambodgia, Camerun, China, Columbia, Congo, Cuba, Iran, Israel, Liban, Maroc, Mexic, Palestina, Paraguay, Polonia, România, Tunisia, Uganda, Ungaria, Venezuela

Discursul lui Massimo Moratti la sediul ONU

Articolul dedicat invitaţiei primite de reprezentanţii Inter Campus pe site-ul oficial al ONUSursa foto: inter.it

By Ionut Tataru with 2 comentarii

2 comentarii:

  • bartuletz says:

    Le urez la cat mai multe proiecte in cat mai multe tari! :)

    p.s. Ionut, cand postezi "PODCAST SERIE A LA RADIO GSP" episodul 12 de marti, 27.11.2012?

Leave a Reply