follow

PARMA - INTER DIN TRECUT

Se poate ceva mai dramatic decât un meci din ultima etapă care să decidă atât o retrogradare cât şi o campioană şi care să se desfăşoare pe o ploaie torenţială ce transformă gazonul într-o mare baltă? Probabil că nu. De parcă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, partida avea să fie decisă de un om venit de pe bancă. E adevărat, nu orice om venit de pe bancă.

Image and video hosting by TinyPic

În finalul sezonului 2007/08, Zlatan Ibrahimovic fusese chinuit de probleme la genunchi, lucru care l-a făcut să lipească o lungă perioadă. Poate (şi) din acest motiv, Roma a reuşit să revină pe finalul stagiunii şi să împingă lupta pentru Scudetto până în ultima rundă.

De când a promovat în premieră în Serie A, în 1990, Parma nu a fost un oraş primitor cu Inter. Până la acea întâlnire din 18 mai 2008, nerazzurri se impuseseră doar de două ori în campionat pe Ennio Tardini, prima oară abia în decembrie 2002. Acum, gazdele aveau un motiv în plus să dea totul, o victorie asigurându-le permanenţa în elită.

Despre Zlatan se ştia că era aproape refăcut înaintea meciului decisiv pentru titlu, însă Mancini a decis să nu rişte cu el din primul minut, astfel că suedezul a început de pe bancă. Timpul trecea şi golul izbăvitor se încăpăţâna să nu vină. Astfel că antrenorul nerazzurrilor şi-a jucat asul. În minutul 53, Ibra l-a înlocuit pe Cesar, iar după nici 10 minute, Inter conducea cu 1-0. Optarul interist a făcut apoi dubla şi a pecetluit soarta a două echipe şi a unui campionat.

Aşa se nasc legendele, precum cea în care Ibrahimovic dă buzna în vestiar la pauză şi îi spune lui Mancini: „Mister, bagă-mă în teren şi rezolv meciul!”. Cunoscându-l pe Zlatan, riscă cineva să parieze că e doar o legendă?Sursa foto: soccerbyives.net

By Ionut Tataru with 5 comentarii

5 comentarii:

 • Jerry says:

  Cred ca avem cei mai neprofesionalisti conducatori. Doar prin Romania mai vezi asa.

  Cum e posibil ca un jucator ca Wesley Sneijder sa fie lasat in afara lotului pentru ca n-a acceptat (inca) sa-si micsoreze salariul? E luna noiembrie!!! Cum sa te trezesti in noiembrie si sa iei o decizie ca asta?!?

  Ce ai de castigat dintr-o decizie ca asta? Il faci pe jucator sa-si bage pl in club si ii mai micsorezi si cota pe piata.

  Ma intreb acum, daca Sneijder nu accepta noul contract, cam cati bani mai iei pe el la o eventuala vanzare?

  Am reusit sa ne batem joc de aproape toti jucatorii care in 2010 ne-au oferit acel sezon minunat. Bravo, tata!

 • Ionut says:

  Nu va fi folosit! E o diferenţă faţă de lăsat în afara lotului. :)

  Puţină răbdare, acum scriu despre subiect. Nu cred că e cazul să ne înfierbântăm :)

Leave a Reply