follow

INTER -CFR CLUJ, ÎN 16-IMILE EUROPA LEAGUE. APOI TOTTENHAM SAU LYON

Moş Crăciun a venit mai devreme. Sau românii chiar sunt norocoşi, pentru că au ocazia să vadă live, de două ori într-un an, cea mai frumoasă echipă din lume. Cum preferaţi!

Image and video hosting by TinyPic

Inter va juca împotriva lui CFR Cluj, primul meci pe teren propriu, în 16-imile de finală ale Europa League. Dacă luăm în considerare şi faptul că Rubin Kazan a avut parte de bileţelul pe care scria Atletico Madrid, locul 2 în grupă s-a dovedit în cele din urmă excelent.

Tradiţia şi valoarea jucătorilor care formează cele două loturi spun că nerazzurri sunt favoriţii clari ai acestei duble. Dar să nu ne lăsăm înşelaţi şi să credem că nu există un discurs legat de calificare. CFR vine după un parcurs excelent în Liga Campionilor, încheiat cu o victorie mare pe Old Trafford (Ştiu, United a jucat cu rezervele, dar câţi le dădeam vreo şansă clujenilor?) şi va încerca să confirme în Europa League, mai ales că nu mai are nicio şansă să câştige campionatul.

În plus, dubla cu CFR vine într-un moment important pentru Inter în Serie A. Turul va avea loc înaintea duelului din deplasare cu Fiorentina, pentru ca manşa secundă, o săptămână mai târziu, să prefaţeze derbyul cu Milan. Marele avantaj al băieţilor lui Stramaccioni, în afara valorii, îl reprezintă faptul că se vor afla în plină competiţie, spre deosebire de clujeni, blocaţi de tradiţionala şi lunga pauză de iarnă din fotbalul românesc.

Lucrurile serioase vor începe abia in optimile de finală, presupunând că totul va decurge normal, atunci când Inter va întâlni câştigătoarea dublei dintre Olympique Lyon şi Tottenham. Francezii nu mai reprezintă forţa de acum câţiva ani, dar sunt pe un trend ascendent, lucru dovedit de faptul că au strâns cele mai multe puncte în grupe dintre toate echipele din Europa League (16) şi se află pe locul 2 în Ligue 1, la egalitate cu PSG şi Marseille. De cealaltă parte, formaţia din nordul Londrei ocupă poziţia a patra în Premier League, proiectul început în vară cu Andre Villas Boas pe bancă începând să funcţioneze, după un start neconvingător. În orice caz, un duel între Andrea Stramaccioni şi fostul secund al lui Mourinho, familiarizat cu Meazza şi fostă ţintă pentru Moratti şi Branca, se anunţă încă de acum interesant. Fără a uita că avem o revanşă de luat pentru ceea ce s-a întâmplat în Liga Campionilor, în urmă cu două sezoane.

Dar despre fotbal vom avea destul timp să discutăm la momentul potrivit. Acum cred că toată lumea se bucură de faptul că vom pleca din nou în deplasare, una mai plăcută şi mai interesantă decât precedenta (No offence Piatra Neamţ!). Clujul se pregăteşte pentru Pazza Inter!

Image and video hosting by TinyPic

By Ionut Tataru with 6 comentarii

6 comentarii:

 • Lukas Art says:

  cine poate face rost de bilete? va trebui mers iar la clubul din cluj. haideti sa incercam sa luam bilete in sectorul oaspetilor, trebuie sa se poata

 • deki says:

  Transam calificarea de pe Meazza fara dubii iar la Cluj menanjam ceva jucatori pentru bbilan,asa vad eu.

  Mai departe sper sa dam de francezi si nu de englezi.

  FORZA INTER!

 • ovi jeco says:

  stati linistiti vom rezolva problema biletelor iar daca nu vom reusi sa luam in sectorul rezervat oaspetilor vom lua la tribuna 2 foarte aproape de acel sector.

Leave a Reply