follow

INTER - GENOA 1-1. CRONICA MECIULUI

Inter termină 2012 aşa cum l-a început. În afara podiumului din Serie A şi cu multe probleme.Fără bara lui Livaja, acum am fi vorbit despre locul 2 şi despre Pazza Inter. Dar ar fi nedrept să-l arătăm cu degetul pe croat. Unui tânăr de 19 ani i se poate permite chiar şi o greşeală precum cea de ieri. Problemele sunt altele, nu o ratare dintr-un metru.

Chiar dacă Livaja ar fi marcat, ar fi rămas o altă prestaţie greu de urmărit a nerazzurrilor. Ar fi rămas acelaşi parcurs de echipă care luptă pentru evitarea retrogradării (doar 8 puncte în cele 7 etape după victoria de la Torino). Ar fi rămas aceleaşi limite ale lotului, dovedite cum nu se poate mai bine de folosirea lui Chivu ca regista (!!!). Ar fi rămas faptul că Inter a primit gol într-un moment în care avea pe teren şapte jucători de peste 30 de ani şi tot şapte jucători obişnuiţi să se apere, nu să atace.

Da, Livaja a dat-o-n bară de la un metru, dar marea ratare trebuie căutată în altă parte.

Deşi antrenorul nu poate fi absolvit de orice vină pentru o perioadă atât de slabă, Stramaccioni a fost trădat de căderea fizică a unui lot care a început sezonul în iulie (cel mai devreme dintre echipele italiene), cu jucători bătrâni care au trebuit folosiţi aproape de fiecare dată, din cauza accidentărilor numeroase, a problemelor interne din club, a faptului că unii dintre cei veniţi în vară nu s-au adaptat. Când la asta se adaugă "trădarea" golgheterilor Milito şi Palacio, lipsa de formă a lui Cassano sau absenţele lui Nagatomo şi Guarin, a căror prezenţă fizică este fundamentală, se întâmplă să nu poţi bate penultima clasată, o echipă aflată în derivă şi care a câştigat o singură dată în ultimele 14 meciuri.

Poate că acest rezultat şi întreaga serie negativă au venit la timp. Înaintea pauzei de iarnă. Anul trecut, revirimentul echipei lui Ranieri a dat senzaţia că lucrurile sunt în regulă la Inter, iar în perioada de mercato din ianuarie doar s-a peticit. Ceea ce a urmat, ştim cu toţii. Acum situaţia nu este la fel de dramatică, dar este evident că nu se poate continua astfel. „Astăzi aveam nevoie de puţin noroc, dar probabil că am şi comis câteva erori”, a spus Moratti la finalul partidei cu Genoa. Sperăm cu toţii că în spatele acestei dezamăgiri a lui Il Presidente stă şi un plan pentru a rezolva măcar o parte dintre problemele echipei.

Una dintre ele este că Inter nu ştie să joace împotriva adversarilor care propun un fotbal italian old-school. Catenaccio. Exact asta a făcut Genoa. Zece jucători în spatele mingii, simulări, trageri de timp prin false accidentări sau efectuarea de schimbări. Nu este un reproş. Nu e nimeni naiv să creadă că o echipă precum cea a lui Del Neri a venit pe Meazza să facă spectacol şi să ia cu asalt poarta lui Handanovic. Nerazzurri ar fi trebuit să se aştepte la asta şi să ştie ce au de făcut. La fel ca în alte ocazii, n-au ştiut. Dă-i acestui Inter posesia, apără-te atent, aşteaptă o eroare cât de mică (inevitabil va veni) şi aproape ai luat un punct.

Împotriva unui adversar care a jucat cu un singur vârf, Stramaccioni a preferat un fel de 4-4-2, surpriza fiind titularizarea lui Ricky Alvarez, o decizie pe undeva normală totuşi după evoluţia argentinianului în meciul de Cupă cu Verona. Dar fostul jucător al lui Velez s-a (re)accidentat la finalul primei jumătăţi de oră a meciului, perioadă în care oricum nu a reuşit să se remarce. În locul său a intrat Alvaro Pereira, moment în care s-a revenit la 3-4-3, doar până la pauză, când Juan Jesus a fost schimbat de Chivu şi s-a trecut la 4-3-3, în care românul a evoluat la mijloc. Forţat de golul oaspeţilor, tehnicianul nerazzurrilor a riscat totul pe final, când l-a introdus pe teren pe Livaja, astfel că Inter a încheiat partida într-un modul 4-2-4 care nu a ajutat decât la evitarea unui eşec ruşinos.

Patru sisteme într-un meci. Dovada felxibilităţii lui Stramaccioni din punct de vedere tactic. Asta e pentru optimişti. Adevărul este că aceste schimbări reprezintă confirmarea faptului că acest Inter nu are încă o idee proprie de joc, lucru despre care am vorbit după eşecul de la Roma cu Lazio.

Indiferent de felul în care a fost aşezată pe teren, Inter nu a convins. Câteva jumătăţi de ocazie în debutul întâlnirii, venite ca urmare a imaginaţiei lui Cassano (Parcă nici FantAntonio nu e acelaşi fără Nagatomo alături de el!), dar marea şansă a primei reprize i-a aparţinut lui Immobile, care l-a întins pe Handanovic cu un şut de la marginea careului. Lucrurile păreau să fi revenit la normal în startul părţii secunde, când nerazzurri au mărit ritmul, iar Palacio, de două ori, şi Milito au trecut pe lângă deschiderea scorului. Doar un foc de paie, pentru că Genoa s-a regrupat şi a tăiat elanul băieţilor lui Stramaccioni. Mai mult decât atât, a reuşit să dea lovitura pe contraatac, prin Immobile, pe care Ranocchia probabil că-l caută şi acum. Cambiasso, din assistul lui Cassano, a egalat cu cinci minute înainte de final, pentru ca Livaja să irosească şansa de a înscrie golul victoriei după centrarea lui Milito în faţa porţii. Dar ratarea incredibilă a unui puşti ar trebui să fie ultimul motiv de îngrijorare la Appiano.

INTER - Genoa 1-1 (Cambiasso 85 / Immobile 77)

Inter: Handanovic - Zanetti, Ranocchia, Samuel, Juan Jesus (Chivu 46) - Palacio, Gargano (Livaja 78), Cambiasso, 11 Alvarez (Pereira 31) - Cassano, Milito

Genoa: Frey - Sampirisi, Canini, Granqvist, Antonelli - Tozser - Rossi (Piscitella 72), Kucka, Bertolacci (Anselmo 69, Krajnc 90+1), Vargas - Immobile

CIFRELE MECIULUI (via whoscored.com)

Posesie %: 61 - 39
Pase reuşite %: 83 - 71
Dueluri aeriene câştigate %: 44 - 56
Şuturi la/pe poartă: 15/4 - 8/2
Driblinguri reuşite: 9 - 13
Tacklinguri: 22 - 31
Cornere: 7 - 2
Faulturi: 11 - 19
Offside: 4 - 4

By Ionut Tataru with 5 comentarii

5 comentarii:

 • deki says:

  "Patru sisteme într-un meci. Dovada felxibilităţii lui Stramaccioni din punct de vedere tactic. Asta e pentru optimişti. Adevărul este că aceste schimbări reprezintă confirmarea faptului că acest Inter nu are încă o idee proprie de joc"

  Stramaccioni nu are inca o idee proprie de joc mai bine zis. Incep sa cred are impresia ca joaca FM.

  Handanovic 5.5
  Ranocchia 5.5
  Samuel 5.5
  Juan 6
  Zanetti 6.5
  Gargano 1
  Cambiasso 6.5
  Alvarez 3
  Cassano 6.5
  Palacio 4
  Milito 4
  Chivu 2
  Pereira 2
  Livaja 2

 • alex21 says:

  Nu vrea sa rasucesc cutitu-n rana da' nu era mai bine sa-l fi luat pe Poli care era practic deja la noi decat pe gargano?
  Pereira e o mare dezamagire dar tot mai sper ca-si revine(cu speranta raman) iar Livaja a reusit o chestie foarte tare la faza aia...s-ar putea sa-l mai vedem pe Chivu in rol de coordonator pt ca din motive greu de inteles Strama il considera un bun pasator(si adversarii cred ca zic la fel) si app iar a dat gol ala care nu mai are fata de Inter si trage echipa in jos
  PS: s-a accidentat Ricky Maravilla?? din nou? iar asteptam un an sa faca un meci bun si dadator de sperante?

Leave a Reply