follow

INTER - GENOA DIN TRECUT

Inter - Genoa este unul dintre meciurile de tradiţie ale Italiei. Au fost vremuri în care decidea chiar câştigătoarea titulului. Dar din anii '30, declinul grifonilor s-a accentuat, iar vizitele la Milano au fost de multe ori neplăcute pentru genovezi. Aşa cum s-a întâmplat de exemplu în ultima etapă a sezonului 1950/51.

Genoa încerca să evite retrogradarea în Serie B, în timp ce Inter nu avea niciun obiectiv, asigurându-şi locul 2, în spatele rivalilor de la Milan. Rossoneri au pierdut cu 2-1 în faţa Romei, una dintre adversarele directe ale genovezilor, dar giallorossi nu au evitat căderea în Serie B, pentru că Padova, de asemenea implicată în lupta pentru supravieţuire, s-a impus cu 2-0 în partida cu Napoli.

Dintre echipele care încercau să evite retrogradarea, Genoa a fost singura învinsă. Şi nu oricum, ci la scor. Suedezul Skoglund a fost eroul zilei, reuşind un hattrick, în timp ce olandezul Wilkes a contribuit şi el cu o dublă la victoria cu 5-2 a nerazzurrilor, care a pecetluit soarta grifonilor, clasaţi pe ultimul loc în Serie A.

By Ionut Tataru with 0 comentarii

0 comentarii:

Leave a Reply