follow

INTER - NAPOLI DIN TRECUT

Pe 2 decembrie 1984, cel mai mare fotbalist din istorie juca pentru prima oară pe Giuseppe Meazza în Serie A. Napoli era la începutul ciclului irepetabil care i-a adus două titluri, o Cupă a Italiei, o Supercupă a Italiei şi o Cupă UEFA. Însă Maradona şi ai lui erau departe de pretenţiile unui campionat care tocmai îşi construia faima de cel mai puternic din lume, iar un meci cu Inter la Milano reprezenta un adevărat test pentru oricine.Un Inter care îl transferase în acea vară pe Karl-Heinz Rummenigge, dublu Balon de Aur într-o perioadă în care acest trofeu chiar însemna ceva, şi căuta un nou titlu, pe care nu îl mai câştigase din 1980.

În partida din etapa a 11-a a sezonului 1984/85, vedeta nerazzurrilor a câştigat duelul de la distanţă cu starul napoletanilor. Nu doar pentru că Inter s-a impus în cele din urmă cu 2-1, revenind după ce a fost condusă, dar şi pentru că Rummenigge a contribuit decisiv la această victorie, prin golul de 1-1.

A fost primul episod al unei rivalităţi ce a crescut tot mai mult în a doua jumătate a anilor '80, Inter şi Napoli aflându-se de fiecare dată printre protagonistele din Serie A în această perioadă, totul culminând cu meciul pentru Scudetto din primăvara anului 1989, decis de un alt german, Lothar Matthaus, jucătorul pe care Maradona l-a numit „cel mai bun adversar pe care l-am avut”.

By Ionut Tataru with 6 comentarii

6 comentarii:

Leave a Reply