follow

NEXTGEN SERIES: CAMPIONII S-AU CALIFICAT ÎN OPTIMI DE PE PRIMUL LOC

Inter Primavera şi-a respectat statutul de deţinătoare a trofeului NextGen Series şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei de pe primul loc al grupei a 5-a, după ce a învins pe teren propriu pe Rosenborg, scor 3-1.

Image and video hosting by TinyPic

Băieţii lui Daniele Bernazzani au reuşit să îndeplinească acest obiectiv în condiţiile în care mai au de disputat un meci, cu Liverpool, în deplasare, pe 8 ianuarie anul viitor. Micii nerazzurri au 10 puncte, la fel ca şi Rosenborg, de asemenea calificată mai departe, însă beneficiază de avantajul rezultatelor directe în faţa formaţiei norvegiene.

Pentru a-şi asigura prezenţa în faza eliminatorie, Inter avea nevoie doar de o remiză în meciul cu nordicii. Lucrurile nu au început bine pentru echipa lui Bernazzani, condusă din minutul 24, atunci când Blakstad a deschis scorul.

Nerazzurri au egalat înainte de pauză, graţie reuşitei lui Forte, iar dominarea clară din partea a doua s-a concretizat prin alte două goluri, marcate de Pedrabissi şi din nou Forte, care promite să devină un nou produs interesant al academiei conduse de Roberto Samaden.

Nu am putut vedea meciul, dar din ceea ce am citit pe diverse site-uri, victoria Interului este indiscutabilă şi a fost obţinută în urma unei evoluţii solide, în care s-a remarcat, din nou, Duncan (Nu vă speriaţi, nu voi insista!).

Pentru că nu pot vorbi în necunoştinţă de cauză în privinţa meciului, o să remarc doar că Inter câştigă o grupă din care mai fac parte Borussia Dortmund şi Liverpool. Fără a uita de succesele de anul trecut cu Sporting şi, mai ales, Ajax. Ce mare lucru, aţi fi poate tentaţi să spuneţi?

Cam e mare lucru! Dortmund şi-a construit în ultimii ani o faimă de club ce produce tineri talentaţi, iar aceştia au fost promovaţi cu succes la prima echipă, acolo unde au avut un impact imediat. Numele lui Gotze, Reus (readus de la Monchengladbach), Schmelzer sau Grosskreutz le cunoaşteţi deja cu toţii, iar cu ei printre titulari, campioana Germaniei tocmai a câştigat cea mai dificilă grupă din acest sezon al Ligii Campionilor.

În acelaşi timp, Liverpool se poate lăuda cu Sterling, un puşti teribil care anul trecut făcea ravagii în NextGen, iar în acest sezon este titular constant în prima echipă a "cormoranilor".

Concluzia este că fotbalul italian nu suferă la produs talente, ci la tranziţia dintre echipa de tineret şi cea de seniori. În ultima vreme, tot mai multe voci din Cizmă consideră că trebuie renunţat la campionatul Primavera, văzut ca fiind fără rost, şi crearea echipelor secunde care să evolueze în ligiile inferioare, pe modelul Spania şi Germania. În acest fel, jucătorii tineri vor simţi nivelul fotbalului profesionist şi vor putea fi integraţi mai uşor în Serie A.

Ideea nu este nouă, selecţionerul squadrei azzurra, Cesare Prandelli, făcând o propunere în acest sens la puţin timp după ce a preluat conducerea naţionalei. Până acum, totul s-a redus la discuţii, dar poate ar fi cazul să se treacă şi la acţiune, mai ales dacă ne gândim la austeritatea din fotbalul italian.

Ar fi păcat ca jucători pe care Forte, Duncan, Mbaye, Olsen ş.a.m.d i-au dominat categoric să devină staruri peste doi-trei ani, iar actualii nerazzurri să se piardă undeva în anonimatul Seriei B sau C.

INTER - Rosenborg 3-1 (Forte37, 85, Pedrabissi 70 / Blakstad 24)

Inter: Dalle Vedove - Bandini, Zaro, Mbaye, Ferrara - Duncan, Olsen - Belloni,  Bocar (Colombi 90), Pedrabissi (Terrani 77) - Forte

By Ionut Tataru with 4 comentarii

4 comentarii:

Leave a Reply