follow

FIORENTINA - INTER DIN TRECUT

Vi-l imaginaţi pe Nicola Berti marcând împotriva Interului? Oricât de greu ar putea să pară, jucătorul rămas în sufletele fanilor nerazzurri pentru golurile reuşite în Derby della Madonnina a înscris şi în poarta echipei pentru care a devenit un adevărat simbol.S-a întâmplat în ultimul din cei trei ani petrecuţi la Firenze. Pe 13 decembrie 1987, în etapa a 11-a din Serie A, Berti a deschis scorul pe Artemio Franchi, într-un meci pe care Inter avea să-l câştige în cele din urmă cu 2-1, rezultatul fiind întors de golurile marcate de Passarella, din penalty, şi Ciocci.

Trebuie spus că nu a fost singura dată când Berti a înscris în poarta Interului. O mai făcuse cu două sezoane mai devreme, într-un succes clar al formaţiei viola, scor 3-0, celelalte goluri aparţinându-i lui Passarella, care, din 1986, s-a transferat la Milano.

Legat de meciul din 1987, de remarcat şi prezenţa în echipa Fiorentinei a lui Ramon Diaz, care a avut un rol important în cucerirea titlului din 1989, dar şi a lui Roberto Baggio, cel care avea să îmbrace tricoul nerazzurro între 1998 şi 2000.

By Ionut Tataru with 1 comentarii

1 comentarii:

Leave a Reply