follow

5 AMINTIRI (NE)PLĂCUTE CU JUVENTUS

5 amintiri neplăcute

-Juventus - Inter 1-0, 2010/11, Serie A: Nerazzurri, cu Leonardo pe bancă, începuseră cursa de urmărire a lui Milan, în tentativa de a relansa lupta pentru Scudetto. Partida de la Torino, cu un Juventus ce avea să termine campionatul pe locul 7  pentru al doilea sezon la rând, a fost însă una dintre marile dezamăgiri ale unui retur altfel pozitiv.-Juventus - Inter 3-0, 2002/03, Serie A: O înfrângere care a durut mai mult din cauza proporţiilor scorului. Sau pentru că era un chin să-l vezi jucând pe Guglielminpietro, cel care a şi deschis scorul cu un autogol. Calitatea imaginilor nu este foarte bună, dar nici nu cred că vreţi să vedeţi foarte clar.-Inter - Juventus 1-2, 2007/08, Serie A: Pentru că este mereu urât să pierzi acasă cu o nou-promovată. Pentru că golul lui Camoranesi a venit dintr-un offside ca în vremurile lui Moggi. Pentru că Burdisso s-a gândit să contribuie cu un assist pentru Trezeguet la rezultatul final. Pentru că, şi în condiţiile unui joc prost, s-ar fi putut termina altfel, Inter lovind de două ori bara, o dată chiar în ultimul minut.-Inter - Juventus 1-2, 2005/06, Serie A: Ar fi trebuit să fie meciul pentru Scudetto, în schimb a fost încă o dovadă de cât de bolnav era fotbalul italian în acea perioadă. Torinezii au câştigat aşa cum ştiau ei mai bine s-o facă: controversat. Golul lui Del Piero a fost precedat de un offside, iar faultul pentru care s-a acordat lovitura liberă a venit după o simulare specifică lui Nedved. Nu căutaţi aceste momente în rezumat, Moggi probabil rezolvase şi acest aspect, dar le puteţi găsi AICI.-Juventus - Inter 1-0, 1997/98, Serie A: S-au spus şi s-au scris atâtea despre acest meci, încât nu ştiu ce aş mai putea adăuga eu. Poate doar că după aşa ceva se poate naşte o ură viscerală. Şi nu-s cuvinte mari.5 amintiri plăcute

-Juventus - Inter 2-3, 2007/08, Cupa Italiei: Pentru că mereu e plăcut să baţi la Torino, iar dacă asta înseamnă şi eliminarea marii rivale dintr-o competiţie, cu atât mai bine. La momentul ăla, aş fi pariat că Inter şi-a găsit atacantul pentru următorii 10-15 ani. Dar Balotelli a rămas doar un copil.-Juventus - Inter 0-3, 1996/97, Cupa Italiei: A fost una dintre surprizele plăcute din acea perioadă. Torinezii erau campionii Europei, Lippi construise o echipă tare de tot, iar un succes la un asemenea scor părea un mic miracol. Îmi amintesc că am aşteptat nerăbdător rezumatul de la ştiri, iar atunci când l-am văzut, ţopăiam la goluri de parcă meciul s-ar fi jucat chiar în acele momente.-Inter - Juventus 1-0, 1997/98, Serie A: Ce poate fi mai frumos decât să începi anul cu o victorie în faţa duşmanului? Meciul s-a jucat pe 4 ianuarie, iar faza unicului gol, creată de Ronaldo şi finalizată de Djorkaeff, mi-a rămas în memorie până astăzi. Primisem confirmarea că Inter putea încheia hegemonia torinezilor. Din păcate, am scos din calcul puterea lui Moggi.-Juventus - Inter 0-1, 2005, Supercupa Italiei: Un trofeu cucerit pe terenul lui Juventus. Orice altă explicaţie este de prisos. Ah, să nu uit... Seba, Seba Veron / Seba, Seba Veron!-Juventus - Inter 1-3, 2012/13, Serie A: Încheiat serie de 49 de meciuri consecutive fără înfrângere, bifat. Prima înfrângere pe noul stadion, bifat. Bătut nu doar o echipă mai puternică, dar şi arbitrajul, bifat. Trimis fanii juventini acasă în câteva secunde, bifat. Deşi foarte puţini vor recunoaşte, victoria Interului din turul actualului sezon îi va urmări mult timp pe torinezi. Fino alla fine, aş spune.

By Ionut Tataru with 2 comentarii

2 comentarii:

  • Anonim says:

    foarte neplacute meciurile de vremea lui moggi cu rubentus,si culmea ca ei nu recunosc furaciunile si escrocheriile,rusine !
    cum se zice pe stadioane"indiferent de rezultat juventus este de kkt" scuze de expresie dar asta simt
    tutti66

Leave a Reply