follow

GOLURI MEMORABILE (91): SERGIO GORI VS. JUVENTUS

Puţini jucători se pot lăuda că au marcat primul lor gol în Serie A într-un Derby d'Italia. Unul dintre ei este Sergio Gori, care a făcut-o în etapa a 31-a din sezonul 1964/65, pe 16 mai 1965, chiar la Torino. Reuşita sa, un şut la vinclu din marginea careului, venită după o combinaţie scurtă cu Jair şi un dribling splendid în faţa unui fundaş advers, a pecetluit victoria cu 2-0 a nerazzurrilor, aflaţi în drumul spre al doilea Scudetto cucerit cu Herrera pe bancă.Ar fi trebuit să fie începutul unei poveşti frumoase între Gori şi Inter. Dar puştiul de 19 ani, crescut la academia nerazzurrilor, nu a reuşit niciodată să se impună la Milano. A făcut-o însă la Cagliari, unde a ajuns în 1969, împreună cu Angelo Domenghini, ca parte a transferului lui Roberto Boninsegna.

Alături de sarzi a cucerit titlul istoric din 1970, al treilea al carierei, după cele două cu Inter (1965 şi 1966), ceea ce i-a adus convocarea în naţionala Italiei, vicecampioană mondială în Mexic. A rămas la Cagliari până în 1975, când a fost transferat de Juventus.

Cu bianconeri a devenit pentru a patra oară campion al Italiei, în 1977, an în care a câştigat şi Cupa UEFA, al treilea trofeu internaţional, după Cupa Campionilor şi Cupa Intercontinentală, ambele cu Inter, în 1965.

Sergio Gori este unul dintre jucătorii care au câştigat titlul în Serie A cu trei echipe diferite, alături de Giovanni Ferrari, Pietro Fanna, Aldo Serena şi Attilio Lombardo. S-a retras în 1978, după un ultim sezon petrecut în tricoul Veronei.

By Ionut Tataru with 0 comentarii

0 comentarii:

Leave a Reply