follow

MATEO KOVACIC VS. TOTTENHAM

Image and video hosting by TinyPic

Returul cu Tottenham poate fi considerat primul mare meci făcut de Mateo Kovacic în tricoul nerazzurro. O prestaţie aproape de perfecţiune, la finalul căreia puştiul croat de 18 ani a primit un meritat standing-ovation din partea unui Meazza cunoscut pentru faptul că este mereu extrem de pretenţios.

În cronica partidei, scriam că este posibil ca Inter să-şi fi găsit un sistem potrivit pentru acest final dificil de sezon. În acelaşi timp, este posibil ca Stramaccioni să-i fi găsit locul potrivit lui Kovacic, regista în 4-3-1-2, protejat de doi "scutieri", Gargano şi Cambiasso joi.

Poziţia pare să-l avantajeze pe jucătorul crescut de Dinamo Zagreb, nu doar pentru că-i permite să vadă mai bine jocul, dar şi pentru că are spaţiul necesar de a declanşa acea progresie şi acea acceleraţie care l-au adus în antenţia marilor cluburi europene.

La conferinţa de presă de ieri, Stramaccioni a declarat din nou că Inter crede mult în Kovacic, dar că situaţia sa trebuie gestionată cu atenţie. „Cu Tottenham, a avut crampe, pentru că a fost un meci intens. A jucat aproximativ 70 de mingi şi a greşit foarte puţin”, a spus antrenorul nerazzurrilor.

Potrivit celor de la WhoScored, croatul a avut un procentaj al paselor reuşite de 94% în meciul cu englezii. Însă aportul său a fost extrem de important şi în defensivă, unde a contribuit cu 14 recuperări. Cu alte cuvinte, Kovacic a fost patronul indiscutabil al mijlocului. Asta în condiţiile în care Cambiasso şi Gargano au avut de asemenea evoluţii solide, iar adversarii săi s-au numit Dembele şi Scott Parker.

Are personalitate, ştie să vadă jocul şi este foarte matur”, a sunat caracterizarea făcută de Massimo Moratti. Eu aş adăuga şi posibilităţi uriaşe de creştere.Sursa foto: tuttomercatoweb.com

By Ionut Tataru with 5 comentarii

5 comentarii:

 • Casillas says:

  Foarte bine punctat Ionut, se pare ca Strama prefera sa il joace intr-un post de Deep-lying Playmaker, un fel de Pirlo. Baiatul a facut ce facea nu de mult timp Cuchu. A semanat ca stil de joc si cu Veron. Pe langa precizia paselor as mai puncta si determinarea pustiului, seriozitatea si modestia lui, sper sa o continue in maniera asta .

  Sper sa fie intr-un ceas bun si sa aiba tot mai multe evolutii de acest gen .

 • WTF says:

  ... super tare montajul ... imi doream sa vad asa ceva ...

  ... tipul este talentat ... il vreau titular meci de meci ...

 • Anonim says:

  chiar ca seamana cu VERON prin stilul de joc,acum bine ca mai are mult de ,,mancat" ca sa fie comparat cu VERON dar se vede ca are mare potential si sta bine si fizic tinand cont de varsta lui.Trebuie sa avem rabdare cu el pt ca e un pusti care abia a sosit la Inter si a venit intr-un moment foarte greu... SI Eto a avut probleme la inceput da un pusti de 18-19 ani

 • raz says:

  Are potential...asta e clar, dar eu cred ca ar fi un AMC de clasa mondiala. Acolo sus, in spatele varfurilor :)

Leave a Reply