follow

VISUL IMPOSIBIL: DE CE NU CRED ÎN REVENIREA LUI MOURINHO

Pauza de meciuri internaţionale este o binecuvântare pentru jurnaliştii fără imaginaţie. Sau, din contră, pentru cei cu prea multă imaginaţie. Depinde din ce parte priveşti.

Image and video hosting by TinyPic

În ceea ce priveşte Interul, subiectul la modă în aceste două săptămâni a fost posibila revenire a lui Jose Mourinho. O poveste care vinde şi un scenariu fascinant pentru fanul interist. Şi chiar pentru fotbalul italian, care duce lipsă de personaje precum portughezul. Nu luăm în considerare Balo-mania, care nu este altceva decât o nouă dovadă de prostituţie intelectuală.

De data asta, scenariul din presa italiană nu a apărut de nicăieri, aşa cum se întâmplă de multe ori. Nu, a fost alimentat chiar de Mourinho, prin tot felul de declaraţii de iubire la adresa Interului, care au lăsat loc de interpretări. Nu este prima oară când Jose vorbeşte frumos şi cu afecţiune despre club şi nici măcar prima oară când aduce în discuţie o posibilă revenire, însă de această dată contextul este diferit.

Tehnicianul din Setubal petrece practic ultimele luni la Madrid, unde situaţia este tensionată de mai multă vreme. Doar naivii mai cred că Jose va continua cu Real şi din vară, indiferent de rezultatele din finalul sezonului. Şi aici mă refer la o eventuală cucerire a Ligii Campionilor, care l-ar face pe portughez primul antrenor din istorie cu trei trofee obţinute cu trei echipe diferite.

Tocmai în actualele condiţii, declaraţiile lui Mourinho trebuie luate cu rezerve. Pentru că Jose este un maestru al comunicării şi niciodată nu vorbeşte doar de dragul de a vorbi. A devenit aproape o obişnuinţă ca în fiecare final de sezon să trimită semnale spre fostele sale echipe sau spre posibilele viitoare destinaţii, în scopul de a rămâne în prim-plan în mercato sau de a-şi întări poziţia la club. Depinde de ceea ce îi serveşte la momentul respectiv. Acum, vorbim de prima variantă.

Presa internaţională scrie că cea mai probabilă destinaţie pentru The Special One este Chelsea, fără a scoate din ecuaţie posibilitatea de a-l vedea la Paris, pe banca milionarilor de pe Parc des Princes. Cluburi puternice din punct de vedere financiar, cu proiecte bine definite, care îşi permit să cumpere fotbalişti importanţi. Pe Mourinho îl atragi cu un proiect, cu nişte campioni în echipă, cu ambiţii înalte (nu locul 3 în Serie A). Pentru că Mourinho nu construieşte, el câştigă. Iar pentru asta ai nevoie de bani. Bani pe care Inter nu-i prea are la dispoziţie.

În acest moment, Inter nu-i poate oferi nimic din cele amintite mai sus. Iar povestea de astăzi din Gazzetta dello Sport, în care se vorbeşte că o revenire a lui Jose la Milano este posibilă în cazul în care Moratti va vinde o parte a acţiunilor unor investitori străini şi Inter se califică în Liga Campionilor, este scrisă pe genunchi şi ar putea fi citită unui mic fan interist înainte de culcare.Culmea, sub articolul despre contactele dintre Moratti şi Mourinho se află declaraţiile lui Stramaccioni în ziua în care a împlinit un an pe banca nerazzurrilor (click pe imagine pentru mărire). Pentru statistică, este primul antrenor al Interului care rezistă o perioadă atât de lungă după plecarea portughezului în 2010.

Dacă vrem să mergem înainte şi să revenim în top, soluţia nu este să privim înapoi.

By Ionut Tataru with 3 comentarii

3 comentarii:

 • seby says:

  Cre' ca vorbim de Chelsea ca viitoare destinatie in proportie de cam 80%. Ma gandeam asa, aia de la Man City chiar au de gand sa-l pastreze pe Mancini de nu fac pressing?

  Lui Moratti ii raman cam 0.5% sanse. Iar Jose stie foarte bine ca nu va alege Inter si ar face bine sa lase declaratiile astea voalate incercand sa-si secretizeze umpic urmatoarea destinatie ca aiureste fanii si ii excita degeaba. Daca vorbeste expre de o revenire undeva aceea va fi 101% Chelsea.

 • WooZie says:

  E clar ca nu vine Mou la Inter. A plecat in glorie nu are nici un motiv sa se intoarca acuma cand apele sunt atat de tulburi. Problema e insa cine va veni, ca Strama nu cred ca ramane, deci cine vine?

 • alex21 says:

  @seby Mourinho spune mereu ca iubeste Interul si ca la un moment dat e posibil sa revina...daca unii inteleg din asta ca vine la vara pe Meazza nu e problema lui...eu unul nu vad legatura

Leave a Reply