follow

GOLURI MEMORABILE (94): ALESSANDRO ALTOBELLI VS. LASK LINZ

Chiar dacă nu a reuşit să aducă vreun trofeu pentru Inter, tandemul format din Altobelli şi Rummenigge continuă să fie unul dintre cele mai apreciate din istoria clubului. Colaborarea dintre cei doi a dat naştere la numeroase faze memorabile, încheiate de cele mai multe ori cu gol. Acţiunea de mai jos, la care a mai participat şi Liam Brady, este un foarte bun exemplu în acest sens.

Suntem pe 6 noiembrie 1985, în turul 2 al Cupei UEFA, la Milano. Învinşi în Austria de LASK Linz în prima manşă, scor 0-1, nerazzurri au egalat situaţia la general după doar 20 de minute, prin Brady, care a transformat un penalty. Apoi a început show-ul lui Altobelli, care a dublat avantajul Interului până la pauză, pentru ca în partea a doua să-şi completeze hattrickul în ultimele zece minute. Cea de-a doua reuşită a sa din acest meci a fost pe cât de simplă, pe atât de frumoasă. O fază începută prin pasa lui Brady, continuată de Rummenigge printr-un assist minunat cu călcâiul şi finalizată elegant de Spillo.

By Ionut Tataru with 1 comentarii

1 comentarii:

  • Anonim says:

    Cand am inceput sa tin cu inter prin 85 altobelli era jucatorul meu preferat,mi-l amintesc si pe liam brady,juca beppe bergomi,si chiar actualul secund baresi.
    Frumoase vremuri.

    tutti66

Leave a Reply