follow

PALERMO - INTER 1-0. FORZA CAPITANO!

Vestea bună e că, în mai puţin de o lună, acest sezon de rahat se va încheia. Vestea proastă e că această perioadă va trece îngrozitor de greu.Doar într-un astfel de an se putea întâmpla ca omul pe care îl credeam invincibil şi indestructibil să se accidenteze atât de grav încât cariera să-i fie pusă în pericol. Javier Zanetti a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile şi, la aproape 40 de ani, probabil că şansele sale de a reveni la un nivel optim pentru fotbalul important sunt minime. Sigur, Pupi se va mai afla pe teren, pentru că merită o asemenea ieşire din scenă, dar, în ciuda declaraţiilor lui optimiste, finalul a avut loc ieri, în Sicilia.

Ghinionul Căpitanului a trecut meciul în plan secund. Oricum, aşteptările nu erau foarte mari. Înfrângerea în faţa unei echipe care încearcă cu disperare să evite retrogradarea nici măcar nu a surprins. Interul actual nu este o echipă cu pretenţii, ci una de o mediocritate cum probabil rar s-a întâmplat în istoria sa. Singurele excepţii - Handanovic, Kovacic, poate Ranocchia, Juan Jesus sau Alvarez - sunt insuficiente pentru a umple nişte lipsuri evidente şi accentuate de o listă infinită de accidentări, ghinioane şi decizii greşite ale arbitrilor.


Dacă raportezi evoluţia de ieri a Interului la numele jucătorilor care s-au aflat pe teren, jocul nerazzurrilor nu a fost chiar cel mai prost posibil. Adunătura de mediocri s-a luptat, a încercat să obţină ceva din acest meci, dar, pur şi simplu, nu poate mai mult. Meciul a fost decis de un gol marcat de Ilicic în minutul 10. A cincea reuşită consecutivă a slovenului a venit după o gafă a lui Silvestre, preferat ca titular în locul lui Chivu. Faptul că există o astfel de competiţie pentru un loc în primul 11 ar trebui să fie suficient ca să înţelegem la ce nivel ne aflăm în acest moment.

Victoria sicilienilor putea fi mai clară, doar paradele lui Handanovic păstrând rezultatul şi evitând un nou eşec umilitor prin proporţiile scorului. În schimb, Inter a contat doar prin Alvarez, dar argentinianul a păcătuit din nou la finalizare, ratând cea mai importantă ocazie a nerazzurrilor în partea a doua. O fază care naşte încă o dată discuţia privind limitele sale atunci când vine vorba despre piciorul său drept.

Fără cei mai importanţi jucători (ca o curiozitate, Zanetti a fost ieri singurul element comun cu sezonul Triplei), ultimele patru etape din acest campionat sunt un drum al Golgotei pentru Inter. Fără un obiectiv clar (nimeni nu spune răspicat că se doreşte calificarea în Europa League), fără perspective şi un program deloc uşor (urmează Napoli, Lazio şi Udinese), finalul de stagiune va fi unul dificil de privit şi de suportat. Cu atât mai mult cu cât echipa şi-a pierdut şi liderul, „farul”, aşa cum l-a numit Ranocchia, noul căpitan. În aceste condiţii, orice lucru bun care va întâmpla în perioada următoare, oricât de mic, va reprezenta un motiv de bucurie. Iar unul dintre aceste lucruri bune ar putea fi, de fapt, ar trebui să fie, folosirea unor puşti precum Benassi sau Garritano, care oricum nu pot oferi mai puţin decât Kuzmanovic sau Schelotto (Dumnezeule!).


În aşteptarea sfârşitului de sezon, care probabil va fi o eliberare, nu ne rămâne decât să fim în continuare alături de băieţii noştri limitaţi, în timp ce toate gândurile vor merge spre legendarul nostru căpitan. Forza Capitano!

P.S. Câteva vorbe şi despre Curva Sud, care a ironizat accidentarea lui Zanetti cântând „Salta con noi Javier Zanetti” la meciul de aseară. Trecând peste lipsa de originalitate, există totuşi anumite limite nescrise care nu se depăşesc atunci când vine vorba despre unii jucători. Dar e evident că nu poţi avea pretenţii de la nişte papagali care l-au huiduit pe Maldini la retragerea sa. Dacă marele Paolo i-a numit „figli di puttana”, probabil că există un motiv întemeiat.

Palermo - INTER 1-0 (Ilicic 10)

Inter: Handanovic - Ranocchia, Silvestre (Garritano 70), Juan Jesus - Jonathan, Zanetti (Schelotto 17), Kovacic, Kuzmanovic (Forte 86), Pereira - Alvarez, Rocchi

Palermo: Sorrentino - Von Bergen, Donati, Aronica - Morganella, Barreto, Rios, Kurtic, Garcia (Nelson 80) - Ilicic (Hernandez 72), Miccoli (Munoz 87)

CIFRELE MECIULUI (via whoscored.com)

Posesie %: 45 - 55
Pase reuşite %: 82 - 87
Dueluri aeriene câştigate %: 52 - 48
Şuturi la/pe poartă: 14/8 - 17/4
Driblinguri reuşite: 10 - 17
Tacklinguri: 25 - 13
Cornere: 3 - 7
Faulturi: 6 - 11
Offside: 3 - 0

By Ionut Tataru with 8 comentarii

8 comentarii:

 • WTF says:

  ... niste infecti Bilanistii astia ... jucatori precum Maldini ... Totti ... Zanetti ... nu ai cum sa nu.i respecti ... indiferent cu ce echipa ti ...

  Forza Capitano!

 • WooZie says:

  Hei, partea buna e ca nu a dat gol Miccoli, banuiesc ca asta a fost obiectivul nostru in acest meci. Acuma pot sa ma uit chiar foarte relaxat la meciurile ramase stiind ca nu exista miza, dar vreau sa vad tineri jucand. Daca nici acuma nu o sa ii vad jucand macar pe Benassi si Garritano atunci chiar nu stiu ce scuze o sa mai aiba aia din conducere

 • raz says:

  Sezon de cosmar...care ne-a adus cu picioarele pe pamant dupa cateva sezoane in care nu s-a investit deloc si totusi echipa mergea din inertie.

  Am un presentiment ca vom mai lua batai si strama nu va prinde sf de sezon :(
  Oricum trebuiesc schimbate MULTE la inter, nu e doar strama vinovat...:(

 • Anonim says:

  Europa league ar fi o povara in urmatorul an pentru inter;aud din ce in ce mai multe voci care spun de plecarile lui silvestre,jonathan,pereira,"marionetele"
  Un sezon prost nu se putea inceia decat foarte prost,iar zanetti eu zic ca va reveni,are ambitie cat 11.
  Lumea nu mai e la fel dupa 11 septembrie 2001;dar dupa acest sezon negru sper ca nici inter nu va mai fi la fel;am trait si 5 mai poate ca sezonul acesta nu se poate compara cu acela dar nici departe nu este.
  Sper in luciditatea lui moratti ptr noul sezon cu achizitii la tinta nu umpluturi.

  tutti66

Leave a Reply