follow

CATALOGUL CU NOTE AL SEZONULUI

Scriam despre ediţia de anul trecut a catalogului cu note al sezonului, care a devenit deja o tradiţie, că este cea mai dificilă. Habar n-aveam ce urma să se întâmple. Cu toate acestea, e posibil să fi fost puţin prea darnic cu unii dintre băieţii care au făcut de râs au îmbrăcat tricoul nerazzurro în stagiunea asta dezolantă. Sunt sigur însă că o să-mi atrageţi atenţia. Fără să o mai lungesc, precizez că am luat în considerare doar jucătorii cu cel puţin 10 apariţii.

JUCĂTORII

Image and video hosting by TinyPic

Samir Handanovic (48 de meciuri) - 8,5: Slovenul a fost indiscutabil cel mai inspirat transfer al verii trecute şi cel mai constant jucător al echipei. Din punctul meu de vedere, merită această notă mare, în ciuda numărului impresionant de goluri primite. Fără intervenţile sale, e posibil ca acum să fi vorbit despre o clasare în a doua jumătate a clasamentului. O jumătate de punct în plus pentru faptul că a reuşit să se impună pe un post în care predecesor i-a fost Julio Cesar, un simbol al clubului în ultimul deceniu.

Rodrigo Palacio (39 de meciuri, 22 de goluri) - 8: Unii nu au fost convinşi de transferul său de la Genoa, dar argentinianul a terminat prin a fi golgheterul echipei. E adevărat, în condiţiile în care Milito s-a accidentat grav şi a ratat aproape jumătate de sezon. Din momentul în care şi RodriGOL a devenit indisponibil, forţa ofensivă a nerazzurrilor a devenit practic nulă. Rămâne o certitudine şi pentru viitoare stagiune şi unul dintre punctele fixe din ceea ce sperăm să fie un nou proiect.

Image and video hosting by TinyPic

Mateo Kovacic (18 meciuri) - 7,5: Peste câţiva ani, transferul său din ianuarie, picat de nicăieri, s-ar putea să fie unul dintre puţinele lucruri pe care ni le vom aminti dintr-un sezon de coşmar. Mijlocaşul croat este revelaţia unui an în care totul a mers rău şi reprezintă simbolul speranţei că Inter poate reveni rapid în elită. În jurul său trebuie construit un nou ciclu.

Javier Zanetti (48 de meciuri) - 7: Il Capitano a făcut şi în acest an ceea ce face de aproape două decenii. Mai puţin partea cu accidentarea oribilă care i-a încheiat prematur sezonul. Îl aşteptăm nerăbdători înapoi pe teren.

Diego Milito (26 de meciuri, 9 goluri) - 7: Acelaşi jucător determinant pentru manevra ofensivă a nerazzurrilor. Acelaşi instinct de killer în faţa porţii. Decisiv în succesul fantastic cu Juventus. Şi teribil de ghinionist. Iar fără el în atac, Inter şi-a pierdut practic busola.

Antonio Cassano (39 de meciuri, 10 goluri) - 7: Numiţi-l superficial, puturos, capricios sau cum vreţi voi. Dar FantAntonio rămâne genul de jucător capabil mereu să inventeze ceva neaşteptat. După despărţirile de Sneijder şi Coutinho, a fost singurul în stare să aprindă lumina în jocul ofensiv al nerazzurilor. Cifrele sale nu sunt deloc rele şi dacă nu ar fi avut şi el probleme medicale (oare cine n-a avut anul ăsta?), probabil că acestea ar fi fost şi mai bune. Aş reface de zece ori schimbul cu Pazzini.

Walter Samuel (22 de meciuri, 1 gol) - 6,5: A început sezonul oarecum nesigur, dar apoi a redevenit Zidul pe care îl ştiam. Liderul de neconstestat al apărării. Din momentul în care accidentările au început să-l macine, mai tinerii săi colegi din defensivă au rămas fără punctul de referinţă, iar golurile au început să curgă în poarta Interului.

Fredy Guarin (47 de meciuri, 10 goluri) - 6,5: Ar putea fi un punct fix la Inter în următorii şase-şapte ani, dar este de o inconstanţă supărătoare. Are momente în care trage efectiv echipa după el, pentru ca apoi să-şi iasă din fire şi să devină o problemă. Totuşi, în apărarea sa, trebuie spus că de multe ori în acest sezon a fost nevoit să evolueze pe poziţii care nu-i sunt familiare, din cauza problemelor de lot.

Andrea Ranocchia (45 de meciuri, 3 goluri) - 6: Calităţile sale sunt indiscutabile, dar nu reuşeşte să explodeze definitiv şi să devină liderul apărării pe care îl aşteptam în momentul transferului său. Continuă să fie dependent de evoluţia echipei, un lucru pe care l-am mai discutat în urmă cu ceva vreme.

Juan Jesus (44 de meciuri, 1 gol) - 6: Este evident că discutăm despre un produs care are nevoie să fie finisat, dar, de asemenea, calitatea sa nu poate fi pusă la îndoială. A început în forţă, impunându-se ca titular, dar, la fel ca şi restul echipei, a scăzut în randament în a doua parte a sezonului. Per total, pentru primul său an în Serie A, poate fi considerat un câştig.

Yuto Nagatomo (35 de meciuri, 2 goluri) - 6: Un jucător de echipă, care asigură evoluţii constante. Atunci când a fost apt, a reprezentat în mod clar prima variantă pentru banda stângă, în special datorită feelingului pe care l-a dezvoltat cu Cassano. În uşoară creştere comparativ cu sezonul precedent.

Esteban Cambiasso (48 de meciuri, 4 goluri) - 6: Cuchu a rămas şi în sezonul proaspăt încheiat un jucător important, însă este tot mai evident că forma sa fizică nu îl mai ajută şi nu mai este fotbalistul determinant din anii trecuţi. Chiar dacă nu va mai fi titular cert, valoarea sa ca om de vestiar se poate dovedi decisivă în reconstrucţia pe care o aşteptăm.

Marco Benassi (13 meciuri, 1 gol) - 6: Un alt câştig într-un sezon teribil. Are personalitate, este constant şi a arătat că poate fi mai mult decât o soluţie în caz de urgenţă. Este de aştept să-l vedem mai mult în noul sezon.

Philippe Coutinho (19 meciuri, 3 goluri) - 6: La începutul sezonului se părea că brazilianul va avea un rol important în echipă, iar primele evoluţii au arătat o creştere importantă în jocul său şi o îmbunătăţire din punct de vedere fizic. Nu a fost însă cazul, din păcate, astfel că în iarnă a venit transferul la Liverpool, unde a explodat şi se anunţă un nume de referinţă pentru viitor. Din punctul meu de vedere, Inter l-a cedat prea uşor.

Marko Livaja (13 meciuri, 4 goluri) - 6: Folosit în special în meciurile din Europa League, atacantul croat nu a dezamăgit şi a reuşit să înscrie de patru ori, contribuţie importantă la calificarea din grupă. În campionat nu a găsit la fel de mult spaţiu, iar atunci când a făcut-o s-a remarcat printr-o ratare incredibilă care a însemnat pierderea a doua puncte cu Genoa pe teren propriu. Cedat la Atalanta în contul transferului lui Schelotto (???) a dovedit că poate deveni un jucător interesant în Serie A.

Alvaro Pereira (40 de meciuri, 1 gol) - 5,5: Trebuia să fie una dintre loviturile Interului în mercato, dar nu a atins în niciun moment nivelul care l-a făcut remarcat la Porto. În uşoară creştere în partea a doua a sezonului (sau o fi din cauza căderii echipei?), dar insuficient pentru a justifica investiţia pe care clubul a făcut-o în el.

Image and video hosting by TinyPic

Ricky Alvarez (30 de meciuri, 7 goluri) - 5,5: Capabil de momente strălucitoare şi de prestaţii lamentabile în acelaşi timp. Talentat, dar cu limite evidente, mai ales atunci când trebuie să-şi folosească piciorul drept. Seria de goluri din finalul stagiunii, când a fost des folosit din cauza numeroaselor absenţe, nu a reuşit să convingă. Rămân la părerea că el trebuia să fie cel cedat în iarnă, nu Coutinho.

Walter Gargano (36 de meciuri) - 5,5: A alternat evoluţiile bune (puţine) cu cele mai puţin reuşite (majoritatea). Totuşi, lipsa sa în ultima parte a sezonului s-a simţit, pentru că răutatea sa de la mijlocul terenului este necesară. Dar limitele sale evidente nu îl fac un jucător esenţial.

Tommaso Rocchi (15 meciuri, 3 goluri) - 5,5: Nu e vina lui că a fost transferat de Inter. Nu a făcut nimic pentru asta. Şi când spun nimic, mă refer chiar la nimic. E un profesionist, a încercat să-şi facă treaba cât a putut de bine, dar a avut nevoie de două-trei luni pentru a ajunge la o formă fizică optimă. Faptul că pe umerii săi a căzut sarcina de a conduce ofensiva nerazzurrilor spune multe despre felul în care conducerea a planificat acest sezon.

Cristi Chivu (14 meciuri, 1 gol) - 5: Accidentat în cea mai mare parte a sezonului, fundaşul român a confirmat în puţinele sale apariţii ceea ce ştiam de multă vreme, şi anume că nu mai pote fi o soluţie pentru defensiva Interului. Golul frumos marcat în meciul cu Torino reprezintă singurul său moment de glorie dintr-un alt sezon slab.

Jonathan (23 de meciuri, 1 gol) - 5: A avut un final de sezon decent, iar golul marcat în returul semifinalei de cupă cu Roma rămâne o bijuterie. Dar ar fi o surpriză neplăcută să-l vedem în lot şi în sezonul viitor.

Gaby Mudingayi (14 meciuri) - 5: Înainte ca o accidentare să-i încheie devreme sezonul, belgianul a reprezentat o soluţie decentă pentru banca de rezerve. Nimic mai mult însă. Un jucător care nu spune nimic.

Zdravko Kuzmanovic (13 meciuri) - 5: Nu are nimic în comun cu fotbalistul care impresiona la Fiorentina şi în prima parte a perioadei petrecută în Germania, la Stuttgart. Adus ca o soluţie de rezervă, s-a trezit de multe ori titular, fără a reuşi să-şi lase în vreun fel amprenta pe jocul echipei.

Matias Silvestre (20 de meciuri) - 4: Ar fi fost un titular indiscutabil într-o echipă care a retrogradat.

Ezequiel Schelotto (12 meciuri, 1 gol) - 3: Probabil singurul jucător din istoria Interului pe care nici măcar un gol în Derby nu-l poate salva.

ANTRENORUL

Andrea Stramaccioni - 5,5: Când a avut tot lotul valid, iar jucătorii nu şi-au arătat limitele fizice, Inter a bătut recordul clubului în ceea ce priveşte numărul de victorii consecutive în deplasare şi a ajuns la un punct în spatele lui Juventus. În paralel, a gestionat bine jocurile din Europa League, unde şi-a asigurat lejer calificarea în primăvară. Odată cu apariţia accidentărilor şi înmulţirea greşelilor de arbitraj în defavoarea nerazzurrilor, nu a mai reuşit să fie la fel de inspirat şi a sfârşit prin a bate recordul de înfrângeri într-un campionat cu 20 de echipe şi prin a rata toate obiectivele posibile. Lipsa experienţei şi a susţinerii clubului, în mercato şi pe plan mediatic, au dat naştere unei stări de confuzie din care nu a mai putut ieşi. Cel mai puţin vinovat, dar probabil primul (singurul?) care va plăti.

CONDUCEREA

Toată conducerea clubului a rămas repetentă. Un 2 de toată frumuseţea pentru toţi oficialii, mai ales că nici unul nu a avut decenţa de a ieşi în faţă la finalul unui asemenea sezon. Măcar pentru a oferi nişte explicaţii, dacă nu pentru a-şi recunoaşte vina. Jenant!

Surse foto: forzaitalianfootball.com, todomercadoweb.es, zimbio.com

By Ionut Tataru with 13 comentarii

13 comentarii:

 • WTF says:

  ... lui HANDANOVIC i.as da 9 totusi ... ok . a avut 2 ezitari in ultimele etape . a luat multe goluri dar sa nu uitam ce defensive a avut in fata ...

  ... sunt in mare parte de acord cu notele date de IONUT mai putin la nota lui Jonathan ... pt. 3 partide jucate decent in finalul de sezon nu cred ca merita nota de trecere ... nota de trecere pe care nu o merita nici conducerea ... te.ai astepta la mai mult profesionalism din partea conducerii unui club de talia Interului ... • raz says:

  IONUT, esti meserias la note. Tu ai 10 de la noi.
  Totusi Juan merita ceva mai mult. Anul trecut a jucat 10 min iar acum a fost om de baza, unele ori mai bun ca Rano. Iar Jonathan e repetent :)) Imi mentin parerea ca donati s-ar descurca mai bine decat asta.

  In rest, da Doamne sa nu vina Mazzarri :S Cica kovacic nu prea intra in viziunea lui :S

 • nerazzurr says:

  Ca sa nu intre Kovacic in viziunea unui antrenor trebuie sa fie tra la la

 • Mishu says:

  Salutare!!

  In sfarsit s-a terminat campionatul asta. A fost ca picatura chinezeasca, meci dupa meci.

  Cu notele in mare sunt si eu de acord. Au iesit in evidenta cativa jucatori care pot forma scheletul echipei pe viitor

  Cica vine si Mazzari. Hmmm sunt de acord cu Ionut, omul nu e un invingator si un campion. Ne vaduce pe loc de Champions League probabil dar nu cred ca poate mai mult. Dar ma gandesc ca loc de CL e bun pt inceput pt ca eu personal nu cred ca ne vom bate la titlu nici la anul.
  Poate ramane Strama... Sper sa fi invatat din greseli si sa isi dea seama ca in Italia fara aparare de fier nu iei titlul. Insa cred ca tot ii mia trebuiesc vreo 2 ani ca sa se 'coaca'. Inter nu stiu daca are atat.

  In rest asteptam sa vedem cum decurg lucruile.

  forza inter!


  P.S. Da , eu vreau sa continue Prono-ul, am vazut ca s-a vorbit despre asta intr-un post anterior :)

 • Marius Buzuc says:

  pe mine ma surprinde randamentul slab dat de gargano. una juca la napoli, alta la inter. parca ar fi uitat fotbalul. vine mazzari sau doar zvonistica?

 • Ce Mai slaba echipa de cand tin cu inter .Notele cred ca sunt prea bune .Singurul vinovat este Morati am zis tot timpu din 2010 singuru transfer care lam facut Mai bun fost Handanovic la pretentile l u Inter.Forzza Inter

 • boboin says:

  Nota 10 pentru fani
  nota 2 pentru Moratti
  In rest notele conform cu ceea ce au jucat
  Oricum cred ca media echipei per total nu are cum sa depaseasca nota 6

 • Ibrahim says:

  Sezonul asta? O rusine!
  Sunt de acord cu notele. In alti ani, erau diferente de 0,5 pe ici pe colo, dar acum sunt total de acord.
  Mazzari? Terminam la mijlocul clasamentului si ne-am plange de un eventual loc 2 pentru urmatorul sezon? Lasand gluma la o parte, poate sa vina oricine. Daca se va continua "politica" de pana acum NU are ce sa faca. In opinia mea, in momentul de fata, antrenorul e cea mai mica dintre problemele grave pe care le avem.
  Sper ca Moratti a invatat intr-un final ceva si va actiona corespunzator macar acum in ceasul al 24-ea.
  Altfel ne vom scalda in mediocritate si in viitor...ca sa nu spun ca ne vom face in continuare de rusine.

 • Anonim says:

  eu nu as da nota de trecere urmatorilor:jonathan,pereira,silvestre,schelotto,gargano.
  asta inseamna repetent,adica transfer.

  tutti66

 • crisan says:

  moratti e un prost,e oficial ca mazzarri e antrenorul interului,sa tot ne saturam de stilul cu 3 fundasi cu mazare asta antrenor

Leave a Reply