follow

CATANIA - INTER DIN TRECUT

Pe 25 februarie 2007, Inter stabilea un record incredibil pentru Serie A şi primele cinci campionate ale Europei. Nerazzurri, antrenaţi pe atunci de Roberto Mancini, învingeau cu 5-2 pe Catania, obţinând astfel cea de-a 17-a victorie consecutivă în campionat. De atunci, singura echipă care a fost aproape de a egala această performanţă a fost FC Barcelona, în sezonul 2010/11. Catalanii s-au oprit însă după 16 succese la rând.

Partida s-a disputat la Cesena, fără spectatori, deoarece Catania avea terenul suspendat în urma incidentelor de la derbyul sicilian cu Palermo din 2 februarie, care s-au soldat cu moartea poliţistului Filippo Raciti. Într-o atmosferă care aducea mai mult cu un meci amical, Walter Samuel, Santiago Solari, Fabio Grosso, Zlatan Ibrahimovic şi Julio Cruz au marcat golurile nerazzurrilor.

Seria fantastică de victorii consecutive avea să se încheie trei zile mai târziu, la Milano, unde Inter a terminat la egalitate cu Udinese (1-1). Ca un amănunt interesant, povestea acestui record începuse după o altă remiză cu friulanii, 0-0 în tur.

By Ionut Tataru with 2 comentarii

2 comentarii:

Leave a Reply