follow

AMICALUL CU LOCARNO ŞI ALTE ŞTIRI

Mâna sus cine urăşte pauzele din perioada meciurilor internaţionale! Unul dintre motivele pentru care eu fac parte din acest grup îl reprezintă zecile de zvonuri care apar din lipsă de activitate, majoritatea, evident, fanteziste. O să ajungem şi acolo, dar, mai întâi, să aruncăm un ochi la amicalul pe care Inter l-a disputat sâmbătă împotriva elveţienilor de la Locarno.Partida, câştigată de nerazzurri cu 3-0, a fost mai puţin despre rezultat şi mai mult despre verificarea formei fizice a unor jucători care au evoluat rar sau se află în proces de recuperare după lungi perioade de inactivitate, cauzate de accidentări. Cu toate acestea, îmi place să cred că blazonul încă are importanţa sa, astfel că nu ar fi fost plăcut să avem parte de o surpriză. Probabil "verişorii" ştiu mai bine la ce mă refer.

Revenind la testul cu elveţienii, Mazzarri a folosit un prim 11 inedit, în care şi-au găsit loc mai mulţi puşti de la Promavera (Donkor, care a fost integralist, sau Ventre, care a arătat câteva lucruri interesante), dar şi Samuel şi Mudingayi, ambii încercând să ajungă cât mai repede la potenţial maxim pentru a-i oferi tehnicianului interist mai multe variante în perioada următoare.

Argentinianul, care a format trio-ul defensiv alături de Donkor şi Andreolli, a răspuns bine, marcând ultimul gol al întâlnirii şi oferind motive de optimism în privinţa revenirii sale. De remarcat, de asemenea, că danezul Olsen, care a înscris pentru 2-0, a confirmat încă o dată că ar merita să i se ofere o şansă (a fost unul dintre cei mai buni nerazzurri şi în intersezon), în timp ce Wallace, Kuzmanovic şi chiar Belfodil, în ciuda golului marcat dintr-un penalty pe care tot el l-a obţinut, nu au convins nici de această dată.

Alte ştiri

-Duma Ştirea zilei vine de pe prima pagină din Corriere dello Sport, care anunţă că Inter, de fapt Thohir, îl vrea pe Pirlo. Mijlocaşul italian se află în ultimul an de contract cu bianconeri şi ar putea reveni la Milano gratis, în vară. Cotidianul roman susţine că jucătorul de 34 de ani ar putea fi una dintre primele lovituri de mercato ale noului invesitot indonezian. De asemenea, acesta ar intenţiona să listeze clubul la bursă, scrie aceeaşi sursă. Deocamdată, nu există confirmări privind astfel de scenarii, dar, hei!, nu te poţi pune cu libertatea presei.

Image and video hosting by TinyPic

-Din aceeaşi categorie a zvonurilor stupide, revine discuţia privind interesul Barcelonei pentru Milito. Tot în vară, tot gratis, pe modelul de acum câţiva ani cu Henrik Larsson. Dacă tot ne-am dezlănţuit la capitolul mercato, să notăm că CdS vorbeşte despre un posibil schimb Pereira-Naughton cu Tottenham, iar Tuttosport, o altă sursă de încredere, aşa cum deja ştim, scrie că nerazzurri se luptă cu Bayern pentru Niklas Stark, căpitanul naţionalei Germaniei Under-19, care joacă la Nurnberg.

-Revenind la lucruri serioase, Javier Zanetti îşi lansează mâine autobiografia, "Giocare da uomo" (eu personal nu înţeleg astfel de acţiuni din partea cuiva care încă nu s-a retras, dar asta e altă discuţie), iar câteva pasaje din carte au apărut deja în Corriere della Sera. Il Capitano nu este genul care să creeze valuri, dar amintirile despre Marco Tardelli probabil vor da naştere la ceva discuţii aprinse. Este vorba de Italia, totuşi.

-Trendul din ultimii ani se menţine: Inter este pe primul loc în ceea ce priveşte media de spectatori în Serie A. Nerazzurri conduc acest clasament cu 58.871 specatori pe meci, fiind urmaţi de Napoli (45.158) şi Juventus (39.306). O posibilă explicaţie ar putea fi faptul că pe Meazza au venit deja Juventus, Fiorentina şi Roma.

By Ionut Tataru with 0 comentarii

0 comentarii:

Leave a Reply