follow

GOLURI MEMORABILE (118): JULIO RICARDO CRUZ VS. ARSENAL

Una dintre cele mai frumoase seri europene ale Interului în anii 2000 a fost cea din 17 septembrie 2003. Un stadion legendar, Highbury, un adversar teribil, Arsenal, competiţia supremă a fotbalului la nivel de club, Liga Campionilor. Şi o victorie superbă. Lucrul cel mai des amintit atunci când vine vorba de acel meci este golul lui Andy Van der Meyde, o bijuterie care exprimă cel mai bine uriaşul talent al olandezului. Din păcate, irosit. Însă fostul lăncier nu a fost singurul protagonist. Drumul spre victoria cu 3-0 a nerazzurrilor a fost deschis de reuşita lui Julio Ricardo Cruz, unul dintre cei mai constanţi atacanţi care au evoluat pentru Inter de-a lungul timpului. Faza care a dus la golul lui El Jardinero a fost cât se poate de simplă: aruncare de la margine, deviere inteligentă a lui Martins, demarcare perfectă a argentinianului şi o scăriţă elegantă peste Lehmann. Astăzi, Cruz împlineşte 39 de ani. O ocazie perfectă să ne amintim unul dintre momentele memorabile pe care ni le-a oferit în cele şase sezoane petrecute la Milano.

By Ionut Tataru with 2 comentarii

2 comentarii:

  • seby says:

    Maaaama ce seara deosebita am avut pe vremea lu' meciul asta! pai nici dracu nu se astepta la victoria aia, a fost senzatie caci in campionat mergeam de'a busilea. Bine, n-am cum sa uit nici meciul retur pe care Cuper nu l-a mai prins, un cosmar cat Oceanul Pacific. Ieri seara tocma' ce-am vazut un documetar despre Thierry Henry si printre golurile celebre era la enumerare si unul din acel meci, plecat de la mijlocul terenului, mi l-a intors pe Il Capitano pe dindoaselea grav. A durut umpic. Fabuloasa echipa avea Arsenal.

  • deki says:

    Pe vremea aia nimeni nu castiga pe Highbury. 3-0 la pauza,Dumnezeule! Henry a ratat si un penalty tin minte,parca a aparat Toldone :)

Leave a Reply