follow

INTER - ROMA DIN TRECUTUn meci între Inter şi Roma în care să se marcheze multe goluri nu mai este de mult o surpriză. Istoria recentă oferă o mulţime de astfel de exemple, dar nici trecutul îndepărtat stă rău din acest punct de vedere. Chiar şi la sfârşitul anilor '70, o perioadă în care fotbalul italian era foarte puţin spectaculos, confruntările dintre nerazzurri şi giallorossi reuşeau să ofere altceva. Aşa s-a întâmplat pe 23 aprilie 1978, în antepenultima etapă din Serie A. Ambele echipe se aflau în lupta pentru un loc de cupă europeană, iar asta a produs o partidă cu şase goluri, patru dintre ele înscrise înainte de pauză.

Romanii au condus cu 1-0, Inter a egalat rapid, pentru ca apoi să treacă în avantaj, în finalul primei reprize. A fost rândul oaspeţilor să restabilească repede egalitatea, înainte ca nerazzurri să marcheze de două ori după pauză şi să se impună cu 4-2. Din rezumat lipsesc golurile de 2-1 şi 2-2, dar nu şi cele două execuţii senzaţionale ale lui Altobelli, o cursă spectaculoasă a aceluiaşi jucător, care a lăsat în urmă patru-cinci adversari, şi o paradă excepţională a lui Bordon, în finalul meciului.

În cele din urmă, doar Inter a obţinut calificarea în cupele europene la sfârşitul sezonului. Locul 5 ocupat în campionat le oferea oricum nerazzurrilor şansa de a juca în Cupa UEFA, dar băieţii lui Eugenio Bersellini nu s-au mulţumit cu atât şi, la începutul lunii iunie, aveau să câştige Cupa Italiei, după o finală cu Napoli, şi să obţină biletele pentru Cupa Cupelor.

By Ionut Tataru with 1 comentarii

1 comentarii:

Leave a Reply