follow

10 LUCRURI DESPRE SCHIMBUL CARE NU SE VA MAI FACE

Schimbul lipsit de orice logică numărul 13 de la Inter-Vucinic nu se mai face. Un comunicat postat pe site-ul oficial al nerazzurrilor a confirmat informaţiile care începuseră deja să apară în această seară. Clubul a motivat decizia prin faptul că nu sunt întrunite condiţiile necesare, tehnice şi financiare, pentru a se ajunge la o înţelegere satisfăcătoare. Senzaţia este însă că valul de nemulţumire din rândul fanilor a avut un rol important în acest deznodământ, iar Thohir nu-şi putea începe mandatul de preşedinte într-o atmosferă şi mai încordată decât cea din prezent, urmare a rezultatelor slabe din ultima perioadă.

Image and video hosting by TinyPic

La rândul său, clubul torinez a publicat un comunicat halucinant, în care anunţă că nu doreşte să comenteze pe marginea comunicatului Interului. Cu toate acestea, din tonul folosit, este de aşteptat ca mâine, cel mai probabil, să avem parte de o reacţie dură, în care vor curge acuzele la adresa oficialilor nerazzurri. Îi rugăm pe stimaţii reprezentanţi ai echipei retrogradate pentru fraudă sportivă să nu-şi ia foarte mare viteză, mai ales că ceea ce s-a întâmplat în cazurile Isla sau Berbatov este încă destul de proaspăt în memorie.

Acum, câteva lucruri despre evenimentele din ultimele două zile.

-Decizia lui Thohir de a anula o operaţiune pentru care nu se putea găsi niciun argument care să stea în picioare este una cât se poate de corectă. E posibil să mă înşel, dar senzaţia este că Branca, Ausilio şi Fassone au acţionat singuri, de capul lor, fără ştirea preşedintelui. Sau, în cel mai bun caz, în afara parametrilor stabiliţi cu acesta. Faptul că Inter era pregătită să accepte doar o diferenţă de 1,5 milioane ca parte a schimbului este ridicol, iar asta se prea poate să fi pus capac. În aceste condiţii, cei trei n-ar mai trebui să fie angajaţii clubului, eventual chiar de mâine. Thohir are acum un motiv solid să înceapă revoluţia în cadrul clubului şi, poate cel mai important, suportul aproape unanim al fanilor. Ar fi păcat să nu profite de popularitatea câştigată. Corect ar fi însă să vedem nişte demisii de onoare.

-Nu trebuie însă să cădem în capcana de a-l transforma pe Thohir într-un zeu. Până la urmă, situaţia de la club şi haosul de care avem parte sunt rezultatele faptului că nu a schimbat nimic din momentul în care a devenit preşedinte, iar discursul său despre austeritate i-a încurajat pe responsabilii de mercato să ia astfel de decizii incredibile. Să sperăm că evenimentele din ultimele două zile au fost o lecţie importantă şi lucrurile vor începe să se mişte în direcţia corectă.

-Aminteam de reacţia furibundă a fanilor, iar astăzi ea a trecut la un alt nivel. Curva Nord s-a adunat la sediul clubului şi protestează zgomotos şi la această oră faţă de modul în care oficialii nerazzurri înţeleg să-şi facă treaba. Branca şi-a luat porţia binemeritată, dar ţinta preferată a ultraşilor este Fassone. Nimic surprinzător. Fostul angajat al lui Juventus a fost adus la Inter pentru a se ocupa de departamentul de marketing şi de planurile pentru construcţia unui nou stadion. Rezultatele nu se văd nici într-o parte, nici în cealaltă. În schimb, s-a transformat într-un negociator de mercato (şi nu prima oară), într-o tranzacţie cu fostul său angajator, din care acesta din urmă ieşea extrem de câştigat.

-Ca să înţelegem şi mai bine penibilul situaţiei, astăzi, un reporter al celor de la Sky, apropiat de tot ceea ce se întâmplă la Appiano, a dezvăluit faptul că jucătorii interişti erau absolut uluiţi de posibila afacere dintre Inter şi Juventus. Nu plecarea lui Guarin era surpriza, ci tranzacţia în sine.

-Un aspect despre care văd că se vorbeşte foarte puţin sau deloc. La acest moment, Inter riscă să nu mai facă mercato în ianuarie. Ceea ce s-a întâmplat a scăzut până aproape de zero credibilitatea oamenilor responsabili cu transferurile, iar posibilele evenimente care ar putea urma pot lăsa clubul descoperit în acest departament. Fără a uita de faptul că Branca şi ai lui sunt cunoscuţi pentru că nu au pregătite planuri de rezervă sau, dacă au, acestea sunt dezastruoase. Un motiv în plus ca Thohir să acţioneze rapid dacă are de gând să o facă sau să ajungă de urgenţă la Milano şi să supervizeze de aproape operaţiunile următoare.

-La fel de posibil este ca nervii lui Mazzarri să fie întinşi la maxim după toată această nebunie. Sunt destule vocile care susţin că Vucinic era unul dintre preferaţii tehnicianului toscan, şi asta încă din perioada în care o pregătea pe Napoli, şi îl vedea pe muntenegrean ca un element fundamental în planurile sale. Dar un asemenea schimb era inacceptabil. Cu toate acestea, îmi menţin părerea de ieri: dacă la finalul perioadei de transferuri nu primeşte întăririle necesare şi pe care sunt convins că le-a cerut, nimeni nu i-ar reproşa o eventuală demisie. Dacă însă va accepta să rămână indiferent de condiţii, atunci toate lamentările sale nu vor mai avea nicio valoare.

-Senzaţia mea este că Vucinic joacă rolul martirului în povestea asta. Muntenegreanul s-a dovedit un adevărat profesionist, a făcut ceea ce i s-a spus, şi-a exprimat disponibilitatea de a veni la Inter, conştient că va avea mai multe şanse decât la Torino, a făcut vizita medicală, dar în final se vede nevoit să revină de unde a plecat. O face însă liniştit şi va fi bine primit, cu braţele deschise, pentru că a evitat un circ de prost gust şi declaraţii belicoase care să enerveze fanii. Nu este cazul celui pe care trebuia să-l înlocuiască.

-Numărul 13, în schimb, confirmă ceea ce bănuiam de ceva vreme: îi lipseşte luciditatea şi diplomaţia (ca să nu fiu mai dur). După ce a ameninţat că nu se va mai antrena cu Inter dacă nu este lăsat la Juventus, columbianul nu mai are niciun viitor la Milano. După ce a pierdut sprijinul fanilor, care nu pot accepta un asemenea şantaj, riscă să rămână în tribună pentru mult timp dacă nu este de acord să plece acolo unde va decide clubul. Cu alte cuvinte, ar putea rata o Cupă Mondială. Şi pentru ce? Pentru că nu a ştiut să-şi ţină gura şi pentru un transfer la cea mai infectă echipă din istoria fotbalului. Culmea nesimţirii a fost că a încercat să-l sune pe Massimo Moratti şi să-l convingă să fie lăsat să plece. Din fericire, fără efect.

-Peste două etape, la Torino, se va juca Juventus - Inter. Foarte probabil, într-o atmosferă mult mai tensionată. Şi să nu vă miraţi dacă nerazzurri vor avea parte şi de surprize suplimentare din partea băieţilor cu fluier şi fanion.

-Sunt şi voci care susţin că, prin această anulare a schimbului, Inter arată ridicol. Pot trăi cu asta, mai ales într-un sezon precum cel actual, decât să-mi văd echipa făcând favoruri marii rivale.

Sursa foto: inter.it

By Ionut Tataru with 34 comentarii

34 comentarii:

 • seby says:

  "Şi să nu vă miraţi dacă nerazzurri vor avea parte şi de surprize suplimentare din partea băieţilor cu fluier şi fanion." - bre, hai nici chiar asa :P

  Evident ca arata ridicol toata treaba, iar daca baietii aceia sunt pastrati in functie va arata si mai si. Si cum e aia sa faca negocieze fara acceptul patronului, poate sunt delegati cu mana libera chiar de el, plm. Da' eu nu m-am prins, toti 3 au fost implicati in beleaua asta?

 • Ionut says:

  Ibrahim, indeed, numărul 13. S-a modificat. Uitasem că i-a cedat 14-le lu' Hugo

  Seby, Ausilio şi Fassone sigur, că au fost mereu văzuţi la negocieri. Da' clar că e şi Branca amestecat. În schimb, el a fost singurul care nu a acceptat invitaţia celor de la CN să stea la o vorbă :)

  Cătalin, înţeleg nervii şi frustrarea, de mai scapă una vorbă neortodoxă, da' hai să încercăm se ne abţinem cât de cât, te rog

 • mirifiq says:

  Comunicato Inter Club Indonesia: "Per evitare il ripetersi di una situazione del genere, è il momento di riconsiderare la posizione del dt Marco Branca" pana si astia inteleg ceva din tot fenomenul asta...

 • mirifiq says:

  Fassone: "Niente dimissioni, ci siamo chiariti. Da domani c'é voglia di tornare a far vincere la squadra sul campo"

  MA VAFFANCULO!

 • deki says:

  Ramane Guarin,deci nu mai avem nevoie de Hernanes,suntem acoperiti in centru :)))))) 'te-n gura viata !!!

 • Zanetti says:

  Soooo true... Prefer să nu îi văd nici sezonul următor în cupele europene decât să-i ajut pe ăştia... Chiar nu înţeleg de ce s-a ajuns aici... Dacă trebuie să plece, ok, e de înţeles. Atmosfera, lipsa rezultatelor, sau cine ştie ce alte motive îl determină să plece, dar chiar la Juve... hai dă-o-n ...

 • fan juBe says:

  Sincer...şi eu mă bucur că nu s-a efectuat transferul.
  Avem 4 jucatori peste el la mijloc...ar fi fost in plus...
  Mai bine luăm caş pe Vucinic.

 • Cosmin07 says:

  =))))))))) jube ..dupa atatia ani inca ma intreb cum este sa tii cu o echipa asa mizerabila, artificala....jecmaneala.o sa se sparga iar buboiul acolo.aveam park nevoie de putin nerv ca in ziua de azi.

 • Jerry says:

  Eu unul nu cred ca trebuie sa ne razbunam pe Guarin. De asemenea, nu trebuia luat de bun orice scrie presa.

  Ma indoiesc ca Guarin s-ar fi trezit in luna ianuarie sa ceara transfer la Juventus (dupa cum sustine GdS) si sa riste astfel sa rateze prezenta la Cupa Mondiala. Pentru ca, sa fim seriosi, columbianul e sub Pogba, Pirlo, Vidal sau Marchisio.

  Sunt sigur ca mutarea asta (din fericire picata) a fost una disperata a cuplului Branca - Ausilio, la sugestia lui Mazzarri.

 • seby says:

  Si ganditi-va ca el practic a fost propus de Thohir plus ca sunt voci ca sustin ca nu se mai intelege nici cu Mazzarri. I s-a transmis ca va fi vandut pt ca contract marit ciuciu asa ca baiatul vazand ca juBe ii da cat spera d'abia astepta sa se faca. Ah, ce, vroiati loialitate, sa puna clubul inaintea propriei persoane? ete pula. Vreau sa spun ca sunt chestii care ar fi putut sa-l impinga sa fie disperat sa plece, ca poate nici clubul n-a fost foarte corect cu el, chestii pe care nu le stim.

  Am inteles ca tot taraboiul de la Inter a pornit, care a cerut imprumutul lui Vucinic. Aia cica, bai, sariti cu banutul, imprumut nu dam. Bani canci asa ca hop cu Guarin in discutie.

 • Ionut says:

  Nu vreau, bă, loialitate absolută, ştiu în ce lume trăim. La fel cum ştiu că handicapaţii din conducere au avut ideea genială a schimbului. Plus că am şi scris că plecarea numărului 13 e inevitabilă. Da' să fii atât de disperat, să ameninţi, să îl suni pe Moratti ca să-ţi pună o pilă... Nu dă bine, bă!

 • deki says:

  Eu sunt socat de faza cand l-a sunat pe Moratti. Cum ba sa-ti suni fostul patron,stiind ca ala e interist 101%,sa-l rogi sa faca ceva ca tu sa te duci la cea mai jegoasa echipa? Sa spui ca nu te prezinti la antrenamente daca nu te lasa la juBe? Pai salvarea lui a fost ca Matrix s-a retras,se urca ala cu picioarele pe el.

 • Ionut says:

  Ca să ne lămurim că nu iese fum fără foc, numărul 13 nu e prezent la antrenament.

  Între timp, cică şi Vucinic l-ar boicota pe Conte. Şi eu care l-am lăudat :))))))))

 • deki says:

  Cica il vrea Napoli insistent,pai sa ni-l dea Rafa pe Hamsik ca tot e ultima rezerva la ei :)))))

 • Ionut says:

  Ok, update-uri

  1.Nr. 13 nu lipseşte nemotivat, cică are 2 zile cu acordul clubului şi al lui Mazzarri

  2.Ultimul zvon (doar atât, deocamdată): schimb cu Chicharito de la United

 • MishuB says:

  Despre scandalul asta ce mai poti zice... Astepti sa treaca cat mai repede dar cu demisia celor implicate pe masa.... Daca nu se face asa atunci ne putem numi F.C. Internationale Unprofessional Milano .

  Chicharito suna bine. Citeam mai demult o statistica despre el.. 54 de goluri la Man Utd parca...toate din careu... Oricum ceva de genul..nu mai tin minte bine. Exact ceea ce ne lipseste....


 • Anonim says:

  Cata mizerie pe oamenii ce lucreaza la clubul de crima hmmm fotbal juventus,nu pot sa cred.

  tutti66

 • WooZie says:

  Bine bine, si acuma toata lumea asteapta sa se linisteasca apele dupa care Branca & Co revin la activitatea zilnica

 • KongMing says:

  Eu as fi fost de acord cu cedarea lui Guarin in schimbul lui Vucinic si vreo 3-4 milioane.Sa nu uitam ca Inter a fost mereu o echipa mai batrana sa zic asa,avem nevoie de un atacant ca Vucinic,experienta are destula,nu trebuie ignorat muntenegreanul.Daca l-ar aduce pe Hernanes,s-ar completa lipsa lui Guarin.Sunt aproape sigur ca Vucinic s-ar fi integrat in echipa lui Mazzari.

 • Jerry says:

  Floccari, la 33 de ani, ar fi excelent. Sa-mi bag pl...

  Te pomenesti ca la schimbul ala tot noi ar trebui sa dam bani :))

  Atat de usor renuntam la Belfodil ala, incredibil. I-am dat 200 de minute si gata. Atat profesionalism mai rar.

 • MishuB says:

  Greseala mai mare a fost ca am dat o caruta de bani pe Belfodil de la inceput. Si nici macar nu l-am luat tot.

  Decat Floccari mai bine cu Milito.. nu e diferenta mare la ani!! Se descurca cu brio pana in vara. Cu Genoa am vazut 2 pase de gol date de el...pacat ca finalizatorii s-au cam impiedicat......

Leave a Reply