follow

DESPRE MINE

Image and video hosting by TinyPic

Ionuţ Tătaru s-a născut în Bucureşti, în vara lui 1981, şi a devenit interist nouă ani mai târziu, în acelaşi anotimp. S-a întâmplat în timpul Cupei Mondiale din Italia, o competiţie care a rămas cea mai frumoasă pe care a văzut-o, cu slabe şanse de a fi depăşită vreodată.

Mare fan al Germaniei la acel moment, ochii de copil ai lui Ionuţ i-au descoperit pe Brehme, Matthaus şi Klinsmann, pe atunci jucători ai nerazzurrilor, astfel că legătura cu Inter s-a făcut firesc şi nu a mai putut fi desfăcută.

Prima mare dezamăgire a venit în 1993, atunci când Inter a jucat cu Rapid în Cupa UEFA, iar tatăl copilului de 12 ani nu s-a lăsat înduplecat să-şi ducă băiatul pe fostul Stadion Naţional ca să-şi vadă favorţii. Odată cu trecerea timpului, s-a dovedit că dezamăgirile pot fi mult mai mari, iar vinovaţii, alţii.

Ionuţ a fost nevoit să suporte cu stoicism aproape două decenii până să devină campion al Italiei, iar acel titlu acordat la masa verde în 2006 i-a arătat că nu s-a înşelat atunci când considera că alţii sunt puternici mai ales în afara terenului. Ura viscerală faţă de Juventus, care a apărut în acei ani dificili, s-a păstrat şi chiar s-a dezvoltat până în prezent.

De-a lungul anilor, Ionuţ i-a iubit cu disperare pe Matthaus, Berti, Baggio, Adriano, Recoba, Zanetti şi Milito, dar este fascinat de Giuseppe Meazza, pe care îl consideră cel mai mare jucător care a îmbrăcat tricoul nerazzurro, iar pentru Facchetti are un respect uriaş.

I-ar fi plăcut să-l vadă pe Maradona la Inter şi, deşi s-a bucurat ca un copil în seara magică de 22 mai 2010, îşi va aminti mereu meciul câştigat acasă cu Barcelona în semifinala Ligii Campionilor din acel an.

Echipa sa ideală ar juca 4-3-3, Zenga - Zanetti, Bergomi, Burgnich, Facchetti - Matthaus, Oriali, Berti - Meazza, Milito, Mazzola, iar pe bancă l-ar pune pe "Magul" Helenio Herrera, chiar dacă Jose Mourinho i-a oferit cele mai mari bucurii.

Consideră că golul pe care Maicon l-a marcat împotriva lui Juventus în 2010 este cel mai frumos din istoria clubului, pe care nu ratează nicio ocazie să o aprofundeze. Aşa a aflat despre un memorabil meci Inter-Milan 6-5 la care i-ar fi plăcut să asiste.

Ionuţ nu a reuşit încă să ajungă pe Meazza ca să vadă un meci live, dar e convins că o va face într-o zi. Până atunci, este mulţumit că şi-a văzut favoriţii de două ori în România, la meciurile cu FC Vaslui şi CFR Cluj. În viitor, îi va povesti copilului său, evident interist, cum l-a urmărit pe Zanetti de la o distanţă de 10-15 metri blocând nişte adversari naivi care credeau că-l pot păcăli pe Il Capitano.

Cu scrisul a început timid, pe MySport, acolo unde a cunoscut virtual foarte mulţi "bolnavi de fotbal" ca şi el. Alături de unii dintre ei, a lansat fostul Blog De Fotbal, care în scurt timp a devenit cel mai bun blog de profil din România, apoi s-a mutat cu arme şi bagaje pe tikitaka.ro, unde scrie în special despre fotbalul italian.

Cu timpul, scrisul a devenit o meserie şi, după o scurtă experienţă la Gazeta Sporturilor, Ionuţ a ajuns să lucreze la Antena 3, unde a realizat o istorie a Cupelor Mondiale şi a contribuit la site-ul dedicat Jocurilor Olimpice din 2012.

Speră că, într-o zi, va avea propriul site dedicat fotbalului din Italia.

Îi puteţi scrie la ionutz.mariuz@gmail.com sau ionutz_mariuz@yahoo.com, dar îl puteţi găsi şi pe Twitter şi Facebook.

By Ionut Tataru with